Какво носите в чантите си, или как да махнем излишното

• 4 590
  • 104
  •   1
Отговори
# 90
  • Манчестър
Гримирам се в къщи, когато ходя в офиса. Ползвам крем за лице, праймър, СС крем с фактор 50 за равен цвят и слагам малко пудра. Плюс червило и спирала.
Лятото не е проблем, защото ходя с колата и климатика е на макс, плюс климатиците в офиса.

След морската почивка, като докарам малко тен на лицето, слагам само крем сутрин, спирала и червило докъм края на Ноември месец.

# 91
  • По света и у нас
Ми не помня вече ти ли каза, че се разнасяме с палитри и гримове ( за мен това е едно и също), и как така ще се гримираме извън къщи, било гнусно.

Аз нямам много-стъпкова рутина за гримиране. Слагам си 1 крем сутрин и после спирала, молив за устни, червило и си подчертавам веждите. Това е. Ако искам малко по драматично очи мога да сложа и сенките. Всичко това горе долу държи към 5-6 часа.
Сенките си ги слагам с пръст и ги размазвам с пръст,с чисти ръце!!!

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 22:59 от PriMadonna

# 92
  • някъде под слънцето...
Скрит текст:
Както написах, не подновявам.
Важно ми е , парфюм , очна линия, сенки и спрала да издържат докато се прибера.Съответно това е един от основните вторични  критерии, когато  ги купувам.Колкотони да ми харесва парфюм или грим  ако се нубдае от подновяване след няколкончаса, не е моето нещо.
Последната година най накрая открих "моята спирала" за ежедневието, запасила съм се и се  моля да не я спрат от производство.
Държи миглите извити от поставяне до сваляне,  като същевременно стимулира растежа им..Не че тя е  единствената грижа, която полагам за тях, но явно добре се съчетава с останалите неща.Няма проблем с нея в жегите навън(защото навсякъде има климатици), а не е като да нямаме жеги.
Сега като каза А, сподели и Б-то. Wink Казвай коя е вълшебната спирала. Grinning
Писах за нея в темата за спиралите.
При мен разделя , извива и издържа до сваляне. Бонус разлика в дължината на миглите.Не прави драматичен поглед ,   но  не търся такъв ефект в ежедневието.За съжаление не винаги я има налична и за тоеа се запасявам, винаги имам поне две неразпечетани.Не смея повече, защото   се е случвало, когато стигна до запаса той да е тотално изсъхнал и четката да остане вътре при отеарянето.Визирам селектиена козметика.

https://www.amazon.es/Dr-Irena-Eris-Lashes-Mascara/dp/B08CY23337

г

# 93
В повечето случаи нося малка чанта. В нея има портфейл, телефон, лек несесер с огледалце, червило и спирала, и ключове. Диоптрични очила имам и в офиса и вкъщи, не ги разнасям в чантата. Хапчета, копчета, безопасни, конци за зъби, игла и конец и пр. стои в офиса на работа. Малко вероятно е точно това да ми дотрябва по пътищата...
Сутрин се гримирам вкъщи, през деня подновявам само червилото.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 16:58 от mimi.7299

# 94
За спиралите.предполагам , е до очи- или колко човек си търка.пипа очите. Спирала евтина или скъпа  никога не ми се разтича и стои,докато я почистя. Не си представям подновяване на спирала.без да се почисти старата...то ще стане на топченца..ужас! За червилото-също..Лицето да си мацам навън.не си предствям..
Темата беше за чанти....

Последна редакция: сб, 21 юни 2025, 20:19 от sasi6

# 95
  • София
Завиждам на всяка дама, която успее да се придвижва в градски условия без кола и с малка чанта. Наносила съм се на багажи!
В не лятно време комбинирам раница и малка чантичка. Чантичката побира телефон, портмоне и ключове - за да не се налага да свалям раницата за чекиране на входа, на работа, в метрото, плащане и т.н.
Основното в раницата е книгата и храната ми за целия ден - закуска и обяд - защото там, където работя, няма дори един магазин, а кола нямам, супер рядък автобус и общо взето ако не се запася, ще седя гладна.
Дреболиите са ми - дъвки, малко шишенце парфюм, червило, балсам, хапчета за гърло, тефтер, химикалка, ластичка за коса, торбичка за пазар.
Вода нося когато не пътувам за работа - пия по много и не ми е икономично да купувам откъдето сваря.
Харесвам големи чанти за през рамо, но ми тежат и затова съм с раница. През лятото обаче спарва и търся решение.

# 96
И аз ненавиждам да нося чанти и торби и да са ми заети ръцете.
Обаче според ситуацията може да съм с малка чантичка през рамо колкото една педя, среден размер на рамо или голяма.
Много ми харесват големи портмонета с най различни отделения, в които банкнотите не се прегъват, но са не практични и не ползвам.

Имам малко портмоне с няколко джобчета и в него стоят пари и всички необходими карти.
Ключ за колата.
1 червило или балсам и 1 мини коректор.
1 химикалка.
Кърпички
Телефон
Сгъната торбичка за пазар.
Понякога 1 мини парфюм.
Ластик за коса.
Лепенка левлопласт.
Слушалки за телефона.

В средната чанта може да има и жилетка или тънко яке или шал.
Чадър ако ще ходя дълго време пеша и със сигурност ще вали.

В голямата и лаптоп и зарядното му.

Книги, храна и вода избягвам да нося и изобщо всичко, което при нужда може да се набави през деня.

# 97
Гледам метла е имало, чудно защо...
И за да съм по темата - ей тази хубавица си купих днеска

Абсолютно лятна, напълно в мой стил, няма прегради, няма джобове, само един несесер за дреболии.

# 98
Хубава чанта, мекичка. Да си я носиш със здраве!

# 99
Това е чантата ми за всеки ден и побира всичко нужно. Телефон, ключове, малък портфейл, цигари, малка пудра, молив за устни, малка кръгла четка, слушалки, кучегон и задължително 2 тампона за всеки случай. Ако е облачно винаги си нося чадъра в ръка.

Избягвам да нося излишни джунджории.

# 100
  • София
Най-често нося чантичка за телефон. Имам розова и черна. В джоба отпред си слагам телефона, а в портмонето слагам парите, лична и дебитна карта (има разделения за документи и карти на двете стени на портмонето). Вътре в двете разделения се събират: ключовете, айкоса + цигарите и молив+червило. Слънчевите очила нося в ръка.Достатъчна ми е за най-важното, но има недостатък: ако портмонето не се закопчае може да изпаднат нещата.

# 101
Здравейте, да се включа и аз.
Не понасям типичните дамски чанти - нося предимно градска раничка или малка чантичка през рамо. Като при придвижването през тълпи обичам раничката да я слагам отпред, чантичката също. Предимно съм спортно-елегантна и този тип ми отиват.
Нанасям продуктите върху лицето си само вкъщи - хидратация, слънцезащита, СС крем, хайлайтър, молив за вежди, все по-рядко очна линия, спирала и течно червило. Напоследък най-често съм с хидратация, слънцезащита и молив за вежди.
В чантичката нося предимно пари, документи, ключове и телефон, крем за ръце, сега лятото и репелент за вечерта. Мокри кърпи не обичам да нося(имам в колата), предпочитам да си измия ръцете с вода и сапун, грим не добавям навън освен червило. Парфюм не ми се налага да взимам, нито дезодорант - слава богу не се потя прекомерно, а и се вдижа доста с кола. Това е като не съм на работа.
Работя в салон за красота - там имам от всичко 😄

# 102
Мекичка, чантата е много хубава, с удоволствие да си я разнасяш Simple Smile
Аз в ежедневието нося средно големи дамски чанти и предпочитам да са с къса дръжка, защото рядко ги мятам през рамо. Нося едни и същи неща, когато сменям чантата, само премествам нещата. А нещата са следните:
- портмоне, голямо, в него са ми парите и всички карти, които имам.
- пакет носни кърпички
- пакет антибактериални мокри кърпички
- малък несесер, в който има няколко лепенки, балсам за устни, химикал, малък пълнител с парфюм, ластик за коса, мъничка опаковка антибактериален гел. Ако трябва да пия някаква таблетка по средата на деня слагам и кутийката за хапченца в несесера.
- слънчеви очила
- сгъната торбичка за пазаруване
- ключове ( в джобчето с цип)
- чадър, слагам го само ако със сигурност знам, че ще вали.
Раничка имам само една ( сребриста, бях си я съчетала с едни кецки), но на мен са ми неудобни раниците и рядко я нося.
Имам няколко cross body чанти и съм ги избирала така, че портмонето ми да се събира в тях. Обикновено има място и за още няколко дреболии.

# 103
Нося и малки и големи чанти, като се старая да не препълвам излишно.
В работа имам доста неща за освежаване или за дадени ситуации, но в себе си задължително нося следните:
- телефон
- ключове
- мини портмоне
- мокри и сухи кърпички (купувам малки пакети)
- 1 тампон, нимезил/аулин/профенид, малка ежедневна превръзка
- спирт 15 мл, малки четка и паста за зъби, конец с клечка за зъби, гребенче, балсам за устни, фдт 5 мл, молив за вежди, молив за устни, пудра с огледало, нокторезачка, лепенки, хидратин алфа
- дъвки, шоколадово барче
- лютив спрей
Ако има малка вероятност от валежи, слагам мини чадър. Понякога слагам мини парфюм или мини део спрей. През деня нося и малка платнена торбичка.

Тъй като видях, че имаше коментари за грима - да освежавам го и не виждам нищо гнусно в това. Ръцете ми винаги са чисти (мия ги често, ползвам дезинфектант). Рядко, но се е случвало да се налага да драсна някоя чертичка по веждите (рисувам ги всеки ден с водоустойчив грим, не съм с перманентен), или да очертая устните, по няколко пъти на ден си слагам балсам. Понякога, когато е много горещо, се налага да матирам лицето с кърпички.
Случвало се е докато си мия зъбите, да поизтрия малко от фдт и затова нося мини бутилка, за да оправя щетата.

Преди години носех и лак за коса, заради бретона, но вече нямам този проблем Simple Smile

# 104
  • Deutschland
Лютив спрей нося и аз. Независимо у нас ли съм, работя ли или съм в парка с децата, не се разделям с него. Никога не знаеш кого ще срещнеш на улицата 😏.
Останалите неща са ми лаптопа, два телефона, портмоне, цигари, ключове.

Общи условия

Активация на акаунт