Какво носите в чантите си, или как да махнем излишното

• 4 591
  • 104
  •   1
Отговори
# 75
Нося големи чанти, защото такива харесвам. Но са почти празни. Нося ключове, портмоне, телефон.
На въпроса от темата, как да махнем излишното - към горните три неща добавям само и единствено каквото ми е нужно за конкретното излизане - например чадър, носни кърпи, превръзки, торба за пазар, бутилка вода. Често сменям чанта, така че нищо не може да се застои забравено вътре.
И съм си оставила от всичко необходимо на работа и в колата, за да не го разнасям в чантата.

# 76
Най-обеманият и тежък багаж в чантата ми е телефона. За това и когато усетя, че е много тежка, без никакви скрупули оставям телефона. Особено когато излизаме вечер. Нито го вадя в заведение, нито ми трябва, а само за тежест да го мъкна няма шанс. Grinning

# 77
Не нося кой знае колко грим, когато нося, но в офиса (или в тоалетната на заведение) има всички необходими условия да поднови едно червило, примерно. Или да се сложи пудра ( колкото и отдавна да не съм слагала). На мен по-скоро ми се налага да си нося неща за освежаване или измиване на лицето, защото обикновено грим, който съм сложила към 6 и 30 сутринта, следобед докъм 16 ч. вече ужасно ми смъди и се налага да го отстраня. Иначе, естествено, че за разходка в парка или за едно кафе, няма нужда да се разнасят гримове и козметики.

# 78
  • някъде под слънцето...
Последните месеци се опитвам да огранича носенето на служебния телефон.Няма как да стои и дома, защото кодовете за достъп до система се генерират на него и се променят на всеки 40 сегунди.
Не мога да го оставя в офиса, защото извън  него от съображения за  корпоративна сигурност  той е единствената ми възможност за достъп до служебния портал  и корпоративния имейл, които се налага да изпозвам, примерно в случай на болнични//отпуска или дори ако трябва да направя поредния курс при промяна в протоколитре за работа,.

Слънцезащитен спрей е едно, палитри със сенки и гримове е друго.
Не ми се е случвало навън да си подновявам грима, освен червилото. Може би на някоя сватба само.
Написах , че не подновявам грим. Държа той да издържа  докато се прибера.
След близо две години задължително(ама наистина задължително,  носене на маска покрай пандемията , отвикнах да ползвам червила. и минах на гланцове
 След пандемията и хоум офис,  служебния дрес код драстично  се промени в "удобно"  и   тези , които сме с грим , обикновено сме  с доста дискретен такъв..В слжебния шкаф имам  мокри кърпички ,  пачове за почистване на лицвто, и съответно крем..
В свободното време, не използвам тежък грим от до Освен ако не е за специално събитие, но интам се придържам към правилото "малко е много"
Обикновено представата за ежедневен  грим около мен е равен тен, очна линия , спирала и  ненатрапчиво червило.Изключенията , които могат да се видят  в ежедневието, обикновено са ЛатАм или източноевропейки.

В рзюме, нося си големи чанти , които да могат да поберат,  всичко които реша, че трябва да побират.
Няной питаше защо  е   вабна бутилката с вода.. живея в средноголям мегапилис  (над 7 милиона) съответно  мащабите са различни и задрътсвания са нещо нормално.Половин час придвижване до работното място, се счита за изключение.В общия случай се случва за час, два в посока

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 10:27 от sl

# 79
  • София
На мен ми е интересно за тези, които ползват и носят грим.
Аз самата ползавм много бяла козметика, но грим, особено лятото, не ползвам и затова ми е интересно. Колкото и да е чисто някъде, не мога да си подновя грима, без да си спазя цялата рутина по пълно почистване, измиване, мазане с няколко неща и т.н.
Иначе моят "грим" се състои от крем, серум, слънцезащита, евентуално матираща пудра, спирала и тониран гланц, но има жени, коино ползват много неща. Аз такива ползвам също само за определени поводи. Пудрата и спиралата не мога да подновя, без изцяло да си спазя рутината, която е поне 10 минути. Пробвала съм на млади години и кожата ми веднага реагира негативно. Навън не я пипам и тя ми е благодарна за това.

# 80
Никой не е казал да го подновяваш от-до. То и при мен има поне 3 неща, които слагам преди самия грим, но понякога просто човек има нужда да си напудри носа. По едно време се пръсках с термална вода.
Напоследък по-често ми се случваше, просто да измия цялото си лице със течния сапун в офиса, защото не съм си взела резервен измиващ гел. За крем за лице да не говорим, ама като ми текат сълзи от грима, какво да се прави...
Затова намалих до минимум декоративната козметика.

# 81
И аз не мога да си представя лятото в тия жеги как се подновява грим без лицето да се почисти изцяло. Летният ми грим е сведен до слънцезащитен крем, прозрачна пудра и полупрозрачен гланц за устни. Даже спиралата в горещините я броя за лукс, който често си спестявам.

# 82
  • някъде под слънцето...
Както написах, не подновявам.
Важно ми е , парфюм , очна линия, сенки и спрала да издържат докато се прибера.Съответно това е един от основните вторични  критерии, когато  ги купувам.Колкото и да ми харесва парфюм или грим  ако се нуждае от подновяване след няколко часа, не е моето нещо.
Последната година най накрая открих "моята спирала" за ежедневието, запасила съм се и се  моля да не я спрат от производство.
Държи миглите извити от поставяне до сваляне,  като същевременно стимулира растежа им..Не че тя е  единствената грижа, която полагам за тях, но явно добре се съчетава с останалите неща.Няма проблем с нея в жегите навън(защото навсякъде има климатици), а не е като да нямаме жеги.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 12:57 от sl

# 83
Скрит текст:
Както написах, не подновявам.
Важно ми е , парфюм , очна линия, сенки и спрала да издържат докато се прибера.Съответно това е един от основните вторични  критерии, когато  ги купувам.Колкотони да ми харесва парфюм или грим  ако се нубдае от подновяване след няколкончаса, не е моето нещо.
Последната година най накрая открих "моята спирала" за ежедневието, запасила съм се и се  моля да не я спрат от производство.
Държи миглите извити от поставяне до сваляне,  като същевременно стимулира растежа им..Не че тя е  единствената грижа, която полагам за тях, но явно добре се съчетава с останалите неща.Няма проблем с нея в жегите навън(защото навсякъде има климатици), а не е като да нямаме жеги.
Сега като каза А, сподели и Б-то. Wink Казвай коя е вълшебната спирала. Grinning

# 84
И аз се нареждам за спиралата. Макар че при мен не е проблем дали ще издържи, а да не ми дразни очите.

# 85
Аз съм от тези, които се гримират всеки ден. Грим не подновявам, само червило. Имам качествена козметика, която издържа до вечерта.

# 86
Не знам каква спирала ползва 15-годишната ми дъщеря, но като я сложи сутрин в 7:30, вечер до последно миглите ѝ са добре подчертани и подвити, без нищо размазано. Не съм във възторг от факта, че ползва спирала ежедневно, но и не мога да не призная, че се справя добре. Някаква Лореал или Макс фактор трябва да е, ако не и Мейбалин.

# 87
  • По света и у нас
Фивър ти си мислиш че не ползваш грим, а това което изброи е потресаващ брой козметични продукти които аз никога не съм имала.
Тези от нас които ходят с Грим (пази боже от нас грозните ) носят една палетка от 4 тона  с размер 5х5х1см, в чантата, която е приблизително А5 формат.

Като реша, че искам очите ми да бъдат подчертани слагам малко сенка и това е. За какви пудри и матиращи фондации бълнуваш ..

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 23:13 от PriMadonna

# 88
  • София
Аз не казвам, че не нося грим. Матираща пудра, спирала и гланц за устни СА козметика, но са далеч от комбинация от още поне 5 продукта тип ФДТ, бронзант, хайлайтър, сенки, очни линии и т.н.
Нито смятам, че носенето на грим е лошо. Не знам къде прочете подобно нещо.
Написах единствено, че за мен е непонятно да се гримирам навън по улиците или в тоалетните, колкото и да са чисти (неслучайно е важно качеството на това, което си слагаме на лицата, което писаха момичетата по-горе), независимо къде, без да си спазя личната рутина, включваща почистване, подхранване и т.н. От дерматолози знам, че не е добре да се пипа кожата на лицето, когато не е необходимо, когато си навън, а декорация, без грижа, върши работа само инцидентно, а е важно в каква кожа живее една жена.

# 89
И за мен козметиката, която се ползва днес, е чудовищна като брой продукти. На моите 60+ години слагам само слънцезащитен крем през лятото и червило, защото устните ми вече са избледнели. Имам 2 чанти общо, едната е тип портмоне, в която се побират само портмонето, телефона, сухи кърпички и ключовете. Обикновено я нося, ако ще бъда навън 1-2 часа. Имам и по-- голяма, в която освен горните неща се побира чадър или малко шише минерална вода, най- често малка папка с изследвания, защото най- често прекарвам часове по болници, някоя кутийка с лекарство, което трябва да взема, ако ще съм навън за няколко часа. Никога не нося грим и парфюми с мен.

Общи условия

Активация на акаунт