Какво носите в чантите си, или как да махнем излишното

• 4 601
  • 104
  •   1
Отговори
# 60
Фивър.може ли да покажеш магнезиевото олио?
Не нося лекарства в чанта,такива без рецепта има навсякъде,аптеки бол. И все час 2 може да се издържи.без лекарства. На път-аналгин и парацетамол.ако се сетя за второто.

# 61
Само валидол нося с мен винаги, в портмонето. Ако съм с малка чанта крос боди, не, че там съм с много малко портмоне.

# 62
  • София
Sasi6, напиши в Гугъл "магнезиево олио". Излизат много. Най-често взимам на Або Фарма. В момента имам на Better You.
Винаги имаме вкъщи, защото съпругът ми има проблем с гърба, а аз много плувам и вече ни е навик да се мажем поне няколко пъти в седмицата.

# 63
Моят смарт-часовник не функционира, ако телефонът ми не е наблизо.
Ето пример от днес сутринта. Тръгнах с малкото чанте, а детето си взе една книжка за изпът, която да върти като волан на кола, докато стигнем градината. При въпроса после къде ще я дяваме, отговорът беше: "Ще я прибереш в чантата, мамо."
Да, ще я прибера, ама друг път. Добре, че си нося храна в малка найлонова торбичка, та успях да напъхам "волана" там.

# 64
Прекалено много отделения на чантите ме объркват кое къде слагам или съм сложила. Отделно, че всяка допълнителна преграда и ципче отежняват чантата. Едно голямо общо с вътрешен джоб, в който са де събират поне 2 паспорта и да се затваря с цип, малки джобче за гланц за устни, външен джоб с цип за ключове. За съжаление, телефоните стават все по-големи. И цялата чанта да се затваря сигурно с цип, въпреки че чантичката, с която ходя в последно време е с едно отделение с цип, в което ми е портомонето и ключа и около него две отделения, които се затварят с копче тик так над това с ципа. И телефона ми е в едно от тези с копчето, но пак е сигурно. За пътуване не знам къде ще сложа паспортите и може би няма да ми е удобна.
Лекарството си го пия сутрин рано. Нямам нужда от всякакви обезболяващи с мен. В портомонето може и да имам 2-3 пластира. Мога да взема някакво лекарство в конкретен ден, ако не се чувства добре и имам някакви опасения, че може да ми потрябва, но ако не го изпия, вечерта ще го извадя. Седатив се е случвало да нося, пак ако очаквам по-стресов ден.

# 65
  • По света и у нас
Аз винаги нося малко чанте. Имам портмоне, ключ, телефон, червило и молив за червило, и ако остане място може са вкарам кутийка със сенки. Също и слушалки за телефона обикновено имам в чантата. Това е.

# 66
Един въпрос от искрено любопитство към дамите, които споделиха, че носят гримове в чантата си: налага ли ви се наистина (и къде/как/при какви обстоятелства) да си оправяте грима навън? Някак не си представям на разходка в парка да седна на пейката и да си пипам лицето с не много чисти ръце (или избърсани в мокра кърпичка, която трябва да съхранявам до наличието на кошче), да си слагам пудра или червило или каквото и да е пред мини огледало, държейки го с една ръка във въздуха. Още по-малко пък в тоалетната на заведение с (обичайно) крайно съмнителна хигиена. Евентуално в офиса?

# 67
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
В чантата ми трябва да се побират минимум електронната книга, телефон, слушалки, мокри и сухи кърпички, много малък набор от козметика - обикновено гланц за устни и кремче в малка разфасовка, някаква малка кутийка с ментови бонбони, портмонето,калъфчето с документите, ключовете на колата .
Отпадат съответно мини вариантите (а и аз не ги харесвам особено) - ходя или с някаква свежа раница или с нещо за през рамо, обикновено в спортно-елегантен стил.

# 68
Имам киндъл апп на телефона, така че няма нужда да нося четец със себе си в чантата. Телефон, четец, лаптоп - всички са синхронизирани, знаят от кое устройство последно съм чела и докъде съм стигнала. Но всъщност предпочитам да чета вкъщи.

# 69
За сега съм с раница голямо отделение и едно малко отзад мъничко само за ключове, пак става бъркотия, но когато излезна с малка дамска чанта имам чувството че по добре без нея защото нищо не влиза или стърчи и се вижда 😵‍💫 простото решение е носене на необходимо 😒 но пак не става при нас жените😂😂😂

# 70
  • Манчестър
Един въпрос от искрено любопитство към дамите, които споделиха, че носят гримове в чантата си: налага ли ви се наистина (и къде/как/при какви обстоятелства) да си оправяте грима навън? Някак не си представям на разходка в парка да седна на пейката и да си пипам лицето с не много чисти ръце (или избърсани в мокра кърпичка, която трябва да съхранявам до наличието на кошче), да си слагам пудра или червило или каквото и да е пред мини огледало, държейки го с една ръка във въздуха. Още по-малко пък в тоалетната на заведение с (обичайно) крайно съмнителна хигиена. Евентуално в офиса?

Аз лично ползвам червилото и молива в офиса. До обяд след 3 кафета и чаши вода почти го няма.
Също, ползвам, ако след работа ще ходя някъде на вечеря с приятелки.

# 71
  • По света и у нас
Аз сенки всъщност не си слагам извън нас, но ги взимам за всеки случай ако евентуално след 8 часа работа ми се стече крема в очите и трябва да си измия лицето и да се пооправя. Червилото обаче си го оправям през има няма 2 часа.

# 72
Най редовно си вадя огледалото и подновявам червилото. Е, ако излезна за два часа, естествено че няма нужда, но ако съм повече време по някое време ще се освежа.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 05:42 от мекичка*

# 73
  • някъде под слънцето...
Искрено любопитство, не сте ли чували, за мокри (почистващи )кърпички дезинфекциращ гел, и   тоалетни  в офиси и заведения с прилична хигиена ?
Грим не подновявам, приоритет ми е слънцезащита.Задължително подновявам  преди да изляза от работа, за мой късмет , новата норматива е , че екраните  задължително трябва да  са  разположени перпендикулярно на прозорците(които въпреки всичко са със сънцезащитни щори).Преди подновявах и на работа., защото  това правило не същеатвуваше и придобивахме тен  само от взиране в екраните срещу прозорците
,Вече подновявам  само когато съм навън.От април до октомври използвам козирка, големи слънчеви очила, а когато се налага и големи  шалове.

Изпозвам слънцезащита целогодишно Дори  ФДТ или ББ крем са с поне 45 фактор
.Слънцето при мен е доста силно и коварно
В служебния шкаф имам поне 3 вида слтнцезащита(спей, сикк и флуод). е дамската минпанта са спрей , стик и ролка.Винаги мога да вляза в тоалетната на заведвние  за  да почистя и подновя.
.Лицето , шията и деколтето са ми благодарни.

# 74
  • София
Слънцезащитен спрей е едно, палитри със сенки и гримове е друго.
Не ми се е случвало навън да си подновявам грима, освен червилото. Може би на някоя сватба само.

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 07:00 от Fever Ray

Общи условия

Активация на акаунт