Кой да гледа детето

• 7 132
  • 116
  •   1
Отговори
# 45
Моите наблюдения са, че в БГ масово майката си е до детето, в повечето случаи, а бащата блъска на 1-2-3 работи колкото е нужно. Изключения са тези, които могат да си позволят да са заедно, навили си на масрафа поне малко преди това, за да могат максимално да се насладят на родителството, а в същото време да имат и време за себе си, съхранявайки връзката си. Това е лукс.
В моя балон голяма част от майките “работят” на три места - на трудов договор, домашна помощница/прислужница и детегледачка. Мъжете се прибират от дневната си работа и са “много изморени”.

# 46
  • Out of the Mix
Не знам, аз такова нещо не ща, изнуреност, излишен стрес.
Не ми звучи добре за такива жени, среда явно, Ребел.
Действителността в БГ си я знаем. Но все си мисля, че двойките е хубаво да са насочени вътре един към друг основно, да се намери златна среда и да се живее в хармония, гледайки себе си. Не е нужно да се ламти. И с по-малко, но достатъчно, се живее щастливо. Вярно комфортът е пари, малко, или много. Убеден съм, че и ти, ако срещнеш балансиран партньор, би намалила малко темпото, ако приемем, че сега си на педала на кариерната стълба, защото цял живот така не се издържа. Има го момента с натюрела, и човек искащ постоянно нещо да прави с бодилчета под дупето, все да е някъде, все нещо. Затова хората се разминават. Simple Smile
Иначе съм "за" развитието, целите, стремежите, да не се бъркат нещата.

# 47
Тоест жената да си гледа децата предимно тя, мъжът само в извънредни ситуации, ако е на легло, да пазарува, готви, чисти, пере, сгъва, прибира, купува подаръци, ходи по лекари, зъболекари и родителски срещи, а мъжът да намали темпото, щото и с по-малко пари се живее щастливо? Ми то и с домашна прислужница, бавачка и храна от ресторант се живее щастливо.

# 48
Никоя жена не е виновна,че мъжа й работи на 2-3-4 места. Тя в общия случай също работи,но гледа деца,къща и мъжа си. За стандарт на живот е много общо,да и с малко става,но когато има деца си трябват пари. И,ако жената е основно в грижите за децата е нормално мъжа да осигурява повечето и по-големи доходи. Съжалявам, но мъж,чиято жена работи и гледа деца,да изкарва повече пари от него не е окей. И за мен също не би било окей. И няма извинение такъв мъж,че е изморен, при все,че жена му работи и си гледа и децата и вероятно е по-изморена и от него!

# 49
Блъскането е до време - работиш за името си ,после то работи за теб. Това дето има големи пари според вас,  според мен чак толкова големи няма.
 Друго си е  да ти подаде чехлите като влезеш,   сложи салатата, да се оттеглиш  и децата да са приспани.
 Заради някакви 50-100 лв отгоре над нейните, освен другото не остойностено.
 Има и жени да са така, по мъжки ,вече ги има, но са малко още.

# 50
  • София
Моите наблюдения са, че в БГ масово майката си е до детето, в повечето случаи, а бащата блъска на 1-2-3 работи колкото е нужно. Изключения са тези, които могат да си позволят да са заедно, навили си на масрафа поне малко преди това, за да могат максимално да се насладят на родителството, а в същото време да имат и време за себе си, съхранявайки връзката си. Това е лукс.
В моя балон голяма част от майките “работят” на три места - на трудов договор, домашна помощница/прислужница и детегледачка. Мъжете се прибират от дневната си работа и са “много изморени”.

Направи ми впечатление в няколко теми, не знам правилно ли съм разбрала, но жени споменаха, че им се наложило да плащат за гледачка, защото се върнали на работа. Значи, гледането е обща задача. Ако мъжът не може, защото работи, жената гледа. Обаче ако и двамата работят, и двамата трябва да гледат, и ако не могат, и двамата трябва да плащат за гледачката (същото за чистачка, ако се наложи). Та се надявам, че не съм разбрала правилно, ама определено звучеше като жената да плащала гледачката с нейната заплата. Което направо е потрес.

# 51
То като цяло това да имаш семейство и дете и още да сте всеки със заплатата си ми е адски странно, но явно и такива случаи има.

# 52
Как така автора се е развел и гледа децата? Децата винаги се дават на майката, освен ако нещо много не е наред или пък тя не ги иска.

# 53
  • Paris, France
Наскоро повторихме и стигнахме до златната среда (понеже нали искаш политкорекност и да няма "ш'а ма обидиш" Smile ), че центърът не е детето, а мъжът и жената, връзката и отношенията им. Това не кореспондира с постоянни отсъствия, единият да тегли сам, а с подкрепа и партньорство. И не, не всичко е пари, колкото и за голяма част от жените това да е топ критерият, защото видиш ли ще се наеме помощница за всичко. Не при всеки работи това. Толкова много неща има за правене, че ако не са екип, много бързо се прегаря, и връзката си заминава, а както знаем тя трябва да се поддържа.
............................................................
Изключения са тези, които могат да си позволят да са заедно, навили си на масрафа поне малко преди това, за да могат максимално да се насладят на родителството, а в същото време да имат и време за себе си, съхранявайки връзката си. Това е лукс.

Хиля се с глас на насладата от родителството и времето за себе си докато съхраняват връзката си. С две малки деца приоритет беше да не изкукуригаме напълно.

Ти май деца не си виждал и през крив макарон, камо ли да си гледал. Няма как приоритет да е двойката след раждането на детето. Винаги, винаги, при всички случаи приоритет са нуждите на детето. Двойка, секс, разпускане с чаша вино на балкона, купони, бири с приятели - Само ако времето го позволи. В началото нуждата от майка е много висока най-малкото, защото бащата не може да кърми. С възрастта балансът се променя, а и нуждите намаляват, но се появяват нови. 

Златната среда след появата на децата е там, където техните нужди са задоволени. Вече с прищевките и желанията е различно.

Ти си домошар и аз съм домове, но мъжът ми е далеч от домошар. Аз, колкото и да съм домошар, имах вопиюща нужда да ходя да танцувам. Мъжът ми не. Той пък искаше да пътува, да прекарва по цял ден навън, по музеи, ресторанти, кина, театри, опери, пиано барове. Намерихме начин нуждите ни да са задоволени. Понякога излизаше из града със сина ни, а аз оставах с бебето. Като отбихме дъщеря ни на крехката възраст от 3.5 годиники, почнахме да излизаме, по някое време да се прибираме и той да отиде на театър, а аз да остана с тях. Или той да остане с тях, а аз да ида на дискотека.

Моята дъщеря не заспиваше без да суче. Приятели, баба ми, педиатърката ми казваха да я оставя да реве. Само дето като им идехме на гости, сами ми казваха да я накърмя. Аааа, то лесно да оставиш дете да реве като не си там. По телефона и във форума идеи бол.

Исках да кажа, че всичко може да уговорите и предвидите, но като се роди недоносено, ревниво, трудно дете или детето се окаже болнаво, плановете отиват на кино. 

Пожелавам ти да реализираш плановете ти и след 20г да напишеш, че с децата си живял точно така, както си искал. Да знаеш, че е 99% до късмет.

# 54
Пак казвам всичко е строго индивидуално.Тук в Турция познавам едно семейство разведени . Майката е лекар в спешното, бащата работи онлайн и има стабилно наследство от четири апартамента които ги дава под наем.Искам да кажа че на бащата не му се налага да става в пет часа на работа или да кара нощни смени, и по презумпция той винаги обръща повече внимание на децата.Затова попечителството е на бащата,а майката има право да ги вижда всяка седмица петък, събота и неделя.Е ,и тя направи компромис и се премести на същата улица до децата и бившият си съпруг.

# 55
Как така автора се е развел и гледа децата? Децата винаги се дават на майката, освен ако нещо много не е наред или пък тя не ги иска.
Не, не сте разбрали. Те са се разделили, защото бащата е гледал децата. Тоест жената е имала страхотна, безплатна детегледачка, но по някаква причина е решила да се блъска сама. И в много семейства било така ( според автора) и даже имало жени, които излизат вечер с приятелки.  Joy

# 56
  • София
Това изобщо не е вярно. Трима познати мъже имам, при които са децата след развода. И много други, които са със споделено родителство. Естествено имам и познати с разводи, при които се получават бивши бащи, а и две бивши майки, които изобщо не си гледат децата, но такова правило да се дават децата винаги на майката няма.

# 57
  • Out of the Mix
Скрит текст:
Наскоро повторихме и стигнахме до златната среда (понеже нали искаш политкорекност и да няма "ш'а ма обидиш" Smile ), че центърът не е детето, а мъжът и жената, връзката и отношенията им. Това не кореспондира с постоянни отсъствия, единият да тегли сам, а с подкрепа и партньорство. И не, не всичко е пари, колкото и за голяма част от жените това да е топ критерият, защото видиш ли ще се наеме помощница за всичко. Не при всеки работи това. Толкова много неща има за правене, че ако не са екип, много бързо се прегаря, и връзката си заминава, а както знаем тя трябва да се поддържа.
............................................................
Изключения са тези, които могат да си позволят да са заедно, навили си на масрафа поне малко преди това, за да могат максимално да се насладят на родителството, а в същото време да имат и време за себе си, съхранявайки връзката си. Това е лукс.

Хиля се с глас на насладата от родителството и времето за себе си докато съхраняват връзката си. С две малки деца приоритет беше да не изкукуригаме напълно.

Ти май деца не си виждал и през крив макарон, камо ли да си гледал. Няма как приоритет да е двойката след раждането на детето. Винаги, винаги, при всички случаи приоритет са нуждите на детето. Двойка, секс, разпускане с чаша вино на балкона, купони, бири с приятели - Само ако времето го позволи. В началото нуждата от майка е много висока най-малкото, защото бащата не може да кърми. С възрастта балансът се променя, а и нуждите намаляват, но се появяват нови.  

Златната среда след появата на децата е там, където техните нужди са задоволени. Вече с прищевките и желанията е различно.

Ти си домошар и аз съм домове, но мъжът ми е далеч от домошар. Аз, колкото и да съм домошар, имах вопиюща нужда да ходя да танцувам. Мъжът ми не. Той пък искаше да пътува, да прекарва по цял ден навън, по музеи, ресторанти, кина, театри, опери, пиано барове. Намерихме начин нуждите ни да са задоволени. Понякога излизаше из града със сина ни, а аз оставах с бебето. Като отбихме дъщеря ни на крехката възраст от 3.5 годиники, почнахме да излизаме, по някое време да се прибираме и той да отиде на театър, а аз да остана с тях. Или той да остане с тях, а аз да ида на дискотека.

Моята дъщеря не заспиваше без да суче. Приятели, баба ми, педиатърката ми казваха да я оставя да реве. Само дето като им идехме на гости, сами ми казваха да я накърмя. Аааа, то лесно да оставиш дете да реве като не си там. По телефона и във форума идеи бол.

Исках да кажа, че всичко може да уговорите и предвидите, но като се роди недоносено, ревниво, трудно дете или детето се окаже болнаво, плановете отиват на кино.  

Пожелавам ти да реализираш плановете ти и след 20г да напишеш, че с децата си живял точно така, както си искал. Да знаеш, че е 99% до късмет.
[/quote
Hands Plus1
Радвам се, че и се забавляваме.
Благодаря за пожеланията! Simple Smile

# 58
Нещо учудващо ли има, че все повече бащи остават сами с децата си  а майките имат време и за себе си?
На мен ми звучи съвсем нормално в едни нормални отношения.
Аз, майки, които не си гледат децата, не съм срещала в реала, но пък познавам майки, които излизат с приятелки, колеги, отвреме на време пътуват сами.
Взимат въздух, както му се вика.
И в това не виждам нищо лошо.
Евала на такива мъже.

# 59
  • По света и у нас

Ти май деца не си виждал и през крив макарон, камо ли да си гледал. Няма как приоритет да е двойката след раждането на детето.

И той и Deathwish с племенниците си, теоретизират ли теоретизират какво било във взаимоотношенията…. Моля ти се. Всеки който не е раждал гламуризира и раждането и гледането на децата и взаимоотношенията между половете и това как мъжете гледали на жените и обратното и боготвори самостоятелността и неприкосновеността на банковата си сметка.
След като свършат работата и бебето е на лице ,  им се отварят очите и се развеждат в повечето случаи.

Общи условия

Активация на акаунт