Кой да гледа детето

• 7 138
  • 116
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Нима не е прав, че отношенията в двойката са с приоритет!?
Децата са за известен брой години с нас. Да, тогава ежедневието се съобразява с тях, но те не са център на света и след време си отлитат по пътя, а принципно до нас остава партньора ни и затова е важно какво се случва в двойката. А и двама истински партньори във всяко едно отношение - далеч по-лесно се напасват и далеч по-голяма готовност за гъвкавост имат спрямо децата, за да им остане време и внимание за партньора.

# 61
Фивър, всеки път го пишеш това и като се има предвид, че имаш 5 деца, последното родено на около 50, кога ще ти отлети последното дете? Известен брой години във вашето семейство ще е близо 50 от раждането на първото до отлитането на последното.

# 62
  • София
Да, но пък големите две отдавна отлетяха и си имат техни семейства. Третото предстои да си хване живота след няколко месеца. Четвъртото след около 7-8 години.
Това беше и една от причините да поискаме малкото дете. Харесва ни да сме родители. Това няма нищо общо с отношенията между нас и с приоритизиране на отношенията ни.
Ние не държим на този етап да сме си само двамата, защото сме намерили начин това да се случва паралелно с децата. Децата не са пречка на отношенията ни, нито пък са чак такава обсебваща трудност.
Годините с деца ще са ни около 40, но междувременно ние в момента сме заедно вече 33 години. Към пълнолетието на последното ни дете ще сме (дай Боже да сме живи и здрави) вече 50 години заедно. Дано изкараме много повече!
Нашите деца се отделят след гимназия. Когато и последното се отдели, ще сме тъкмо пресни пенсионери - аз ще съм на 66, съпругът ми ще е на 68. Мисля, че е прекрасна възраст, имайки предвид как собствените ни родители бяха на 75, когато заминаха за друг град и промениха начина си на живот.
Животът не започва и не свършва с децата.

# 63
  • София
Наивница, аз нищо не чакам. Ние живеем тук и сега. Знаем какъв е животът и му се наслаждаваме всеки един миг.
Имам познати, които си отидоха на 20 и на 30, имам и такива, които живяха до 100+. Това не зависи от нас, но е жалко ако чакаш децата да пораснат, та да заживееш. Те не пречат нито на живота, нито на отношенията. Правят ги много по-хубави.

Точно това имам предвид, когато казвам, че отношенията с партньора са най-важни. Много хора забравят това и се вторачват само в децата и после се получава като в казуса на автора - уж много отдадени на децата, ама по пътя изгубили "другарчето".

Последна редакция: чт, 27 мар 2025, 13:13 от Fever Ray

# 64
Децата са за известен брой години с нас. Да, тогава ежедневието се съобразява с тях, но те не са център на света и след време си отлитат по пътя, а принципно до нас остава партньора ни и затова е важно какво се случва в двойката. А и двама истински партньори във всяко едно отношение - далеч по-лесно се напасват и далеч по-голяма готовност за гъвкавост имат спрямо децата, за да им остане време и внимание за партньора.
Точно, но това е ако си се оженил по любов, а не само защото е време да имаш деца. Около мен има всякакви истории. Последната сватба, на която бях булката два дни преди нея плака за друг, който бил мъжът на живота й, но понеже е женен не става и тя решава да се омъжи набързо за първия срещнат, защото иска да има деца и няма за кога. Надали в този брак приоритет ще е двойката, те дори нищо не са изживели заедно преди детето, защото веднага забременя.
Познавам и друга двойка, която обяснява на детето си, когато не ги пуска никъде да отидат сами, че преди него са си били само двамата и затова отиват уикенда без нея някъде и тя ще има хубаво време с баба си също. Но те имат много помощ от баби, сестри и си бяха влюбени години преди детето.
Познавам и друга, която са станали като съквартиранти, откакто имат дете по думите на жената, защото винаги са само тримата, но поне е благодарна, че дъщеря й е видяла много от света, защото е пътувала винаги с тях.
Приоритети, съдба. Бащата е равноправен родител и трябва да се грижи за детето също, в началото нормално да е предимно майката, но на по-късен етап разходки, паркове, къпане и т.н. това не е задължение само на майката, освен ако тя не е само домакиня, но щом и тя работи как може да се очаква само тя да гледа детето??? Ако и двамата се включват, така двойката може да остане приоритетна, но ако единият се чувства негърбен с цялата отговорност, няма как да не е преуморен и да не му е до "чаша вино на балкона".
Fever Ray, винаги ми е харесвало мисленето ти, за всички теми, в които съм те засечала. Личи си, че имаш опит и си живяла в чужбина, просто е приятно да те чете човек.

# 65
  • Paris, France
Каквато и гъвкавост да имаме, денонощието има 24 часа. Не всеки може обгрижи децата според техните нужди и да има и достатъчно време с партньора.

Не всяко дете отлита. Някои деца се раждат с увреждания, несъвместими със самостоятелен живот, а други се разболяват или инвалидизират и се връщат при родителите си или никога не излизат от бащиния дом.

Не са центъра на живота ни децата ни, но присъстват и когато са с нас не е като когато ги няма.

# 66
  • София
Невена, така е, случаи има всякакви.
Визирам общия случай със здрави деца и здрави родители.

Таня, благодаря!
Като стана дума за чашата вино на балкона, точно вчера бяхме на предела на силите си. Той имаше 2 дела в съда и още едни клиенти, с които изкара много време. Аз се занимавах с най-малкия, понеже го оставихме у дома, че беше сополив и събирах багаж, че днес заминаваме на почивка за ваканцията. Вечерта другите двама младежи имаха драма - все пак ни предстои бал на каката и спортно състезание на младежа. Когато след 22 вече малките бяха заспали, а каката се оттегли в стаята си, бяхме не на себе си. Обаче ... пихме по едно греяно вино, поговорихме си и заспахме гушнати, а сутринта бяхме свежи като краставички. Убедена съм, че ако бяхме легнали уморени, сърдити на света и под емоциите от деня, щяхме да се събудим още по-изморени. Накратко, споделените моменти са добра почивка и отърсване от напрежението.

# 67
  • По света и у нас
Теоретично да - в най добрия случай партньорите би трябвало да са приоритета на връзката. Но така както, той си го представя е че той и майката ще кажат на бебко да заспива и после ще си легнат спокойно да се наслаждават на личното си време и връзката си.
Пропускат факта, че дойде ли бебко , няма вече лично време, особено за майката. Има едно към 5 години съобразяване с бебе и малко дете. И като гракне онова ми ти бебе, гледай как приоритета от връзката преминава към бебето за около 2 солидни години, а някои татковци експерти по науката за “партньорските взаимоотношения” това няма да могат да го преживеят.

Последна редакция: пт, 28 мар 2025, 07:24 от PriMadonna

# 68
  • София
Не само татковци.
Във форума има немалко примери за майки, които първо реват ЗА бебчИ, после реват ОТ бебчИ.

# 69
Защото жените не забременяваме от въздуха. Има и отговорни бащи.

# 70
Извинете, ако е споменавано, но съм изпуснала, дали Revoker има съпруга и деца ?

# 71
  • Somewhere far away
Извинете, ако е споменавано, но съм изпуснала, дали Revoker има съпруга и деца ?
Не, няма. Oт къде се появи този внезапен интерес Grinning Grinning

# 72
В 99% от случаите, по-голямата отговорност пада върху майката. Накрая тя работи, грижи се за домакинството и възпитава детето. Не остарява този модел заради хора, които осъждат майките когато си почиват или имат собствен личен живот

# 73
  • Пловдив
Пропускат факта, че дойде ли бебко , няма вече лично време, особено за майката. Има едно към 5 години съобразяване с бебе и малко дете. И като гракне онова ми ти бебе, гледай как приоритета от връзката преминава към бебето за около 2 солидни години, а някои татковци експерти по науката за “партньорските взаимоотношения” това няма да могат да го преживеят.
Повече от 5 години са. Мисля към 12.

# 74
  • По света и у нас
Зависи как си го организираш.

Общи условия

Активация на акаунт