Кой да гледа детето

• 7 131
  • 116
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Зависи как си го организираш.
Както и да го организираш - самостоятелен е да можеш да го оставиш сам без организация. Иначе каква е тази самостоятелностт като постоянно някой трябва да го гледа. Аз, лично, под 12 години не бих оставила сам някой и за една нощ, ерго не е самостоятелен. То и 12 е малко, но да речем горе-долу някои деца са достатъчно разумни за да бъдат оставени сами за уикенд например.

# 76
  • По света и у нас
Не съм казала да оставиш детето без надзор, а казах че на около пет години има възможност да се стигне до момент в който можеш да изпратиш детето или при баба му или на преспи в приятелче, или да спи самостоятелно без да ти виси в леглото, или да му дадеш една телевизионна игра която да му отвлече вниманието за 2 часа и евентуално да се Праснеш с баща му, без да ти се мрънка на главата на всеки 2 секунди.

# 77
Здравейте, пиша със няколко въпроса или по скоро тема, която ми се върти в главата от известно време насам.

Покрай мен няколко двойки се разделиха вече по ред причини. Това, което наблюдавах в тях е, че бащата в повечето време си гледаше детето/децата. Което ме води към въпроса нова мода ли е вече майките да си гледат децата по-малко? При мен е подобен случай. Разведен съм, като основната причина е, че аз гледах основно детето откакто се е родило.

Друг пример е двойка около мен и давам пример какво се е случвало ( това, което са ми казвали ) бащата приспива детето, а майка му излиза вечерта и се прибира чак на сутринта. Нормално ли е това? Не говоря за еднократни случай, а за редовно действие.

Семействата са млади и за съжаление с деца на около 3-4 години.

Защо бащите са станали по-грижовни? Защо майките не си гледат децата?
Родителите са двама и следва и двамата да полагат грижа за детето си, като този, на който се пада по-голям дял, да не се чувства прецакан. В живота на детето има моменти, в които майката е по-ангажирана и такива, в които бащата е по-ангажиран. Като бебета, аз бях основно с децата, но пък после, мъжа ми беше този, който води и взима от градина или при лекар, защото неговата работа му позволява да не стои в офис и сам може да реши кога да отиде и да си тръгне от работа. Когато се роди малкото ни дете пък, за доста време аз бях предимно с бебето, а той реагираше за повечето ангажименти, свързани с по-голямото ни дете.
Да, вярно е, че има много родители, на които грижата за децата им е досадна, тежка, не са били готови да отделят от времето си или просто като двойка не съумяват са организират ежедневието си и с дете. Обаче някак тук ми звучи темата като все повече мъже са прецакани да са активни родители, защото няма накъде, ако майката не желае. Няма такъв филм и двамата родители се очаква да бъдат отговорни и активни такива, след като са взели решение да създадат и отглеждат дете. Дори след раздяла е редно да намерят начин да са активни родители, не единия удобно само плаща едни пари и да се чувства родител.

# 78
  • Пловдив
Не съм казала да оставиш детето без надзор, а казах че на около пет години има възможност да се стигне до момент в който можеш да изпратиш детето или при баба му или на преспи в приятелче, или да спи самостоятелно без да ти виси в леглото, или да му дадеш една телевизионна игра която да му отвлече вниманието за 2 часа и евентуално да се Праснеш с баща му, без да ти се мрънка на главата на всеки 2 секунди.
То ако има кой да го гледа още на месеци може да го оставиш, примерно на баба му.

# 79
Аз пък забелязвам обратната тенденция - мъжът да се разлага на дивана, докато жена му гледа 1-2 деца на възраст под ,4 години, готви, чисти, пере, оправя кочина, мие му чиниите и всичко, което се сетиш. Даже и сама си носи покупките и сглабя разни неща из къщи, докато мамин льольо плуе по диваните

# 80
Това с разплуването винаги го е имало, все са много уморени. Баща ми все лежеше под колата уикенда през 80-те. Сега си давам сметка каква тъпотия е това.
Сега младоците повече си гледали децата, тук в Чехия е пълно с бащи по площадките, дори на детското плуване понякога съм с 3-4 татковци. Дано и вкъщи да си вършат работата.

# 81
  • Поморие
Аз пък забелязвам обратната тенденция - мъжът да се разлага на дивана, докато жена му гледа 1-2 деца на възраст под ,4 години, готви, чисти, пере, оправя кочина, мие му чиниите и всичко, което се сетиш. Даже и сама си носи покупките и сглабя разни неща из къщи, докато мамин льольо плуе по диваните
Въпроса е защо им раждаме деца....

# 82
  • София
На тях ли им раждаме деца?

# 83
  • Поморие
На тях ли им раждаме деца?
В интерес на истината да. Ние правим уж съзнателния избор да родим дете ОТ даден човек. Ако той няма качествата да бъде достоен партньор и баща, защо го правим?

# 84
  • София
Деца на някого раждат сурогатните майки. Другите обикновено ги раждат за себе си от този, който са избрали за баща и ако последният не става е друг въпрос, но рядко ги оставят на него, понеже той е кофти избор.

# 85
Ами , система в българските семейства е сбъркана .Аз и друг път съм писала за "семейно планиране".Виждам по мен,как ме третират като жена на 40 без деца,като полезно изкопаемо .Дали съжалявам?Ми ,не !Винаги съм мислила,преди да забременея, плюсовете и минусите на даден мъж, дали си струва като човек,и дали ще е баща ?
Дали съжалявам,че съм мислила толкова?Ми ,не не съжалявам! Защото,едно бебе (невинно същество ),не е виновно ,че аз съзнателно съм избрала да си отваря краката,за един комарджия (давам пример за моята позната).Харесвам примера на запад и Америка.Заживяваш с някого или се жениш . Пазиш се една,две ,ако искаш десет години,и ако не виждаш че даден човек е не стабилен,ми не раждаш ,дори да си на 50 .В България, много жени раждат, защото,, ТРЯБВА ",и защото"Какво ще кажат хората "!Не защото искам и имат необходимост от това .Забравям да допълня че има жени , които раждат просто да вържат мъжът.

# 86
  • Пловдив
А аз бих имала дете и без мъж. Ама ЕДНО. Бях си решила имам-нямам мъж към 30-35 да си родя едно. Имам три защото моя мъж е страхотно отговорен баща.

# 87
  • София
Аз сама бих спряла на 2 или 3, но не бих останала без деца, понеже мъжът не е подходящ. Понеже е подходящият, имам 5, че и трудно случили се.

# 88
И аз бих се решила на едно дете, дори и без мъж, защото от момиче много исках да стана майка поне веднъж. Може би по-скоро бих осиновила, трудно бих се решила да забременея като самотна майка от донор, понеже би ме било страх от въпросите на детето един ден, защо няма татко. А пък да излъжа някой да ми направи бебе и после да го зарежа, за да си го гледам само аз, както правят някои жени ми се струва гнусно и извратено.                                                               Но не е лесно да се гледа дете от сама жена, макар и голямо. Дъщеря ми е на 15, кара много тежък пубертет повече от четири години вече и ми е трудно с нея, може и аз да съм неоправна. А и мъжа ми много се занимаваше с нея, докато беше жив, разглезих се както се казва и три години вече още не мога да свикна, че го няма.

# 89
  • Поморие
А аз бих имала дете и без мъж. Ама ЕДНО. Бях си решила имам-нямам мъж към 30-35 да си родя едно. Имам три защото моя мъж е страхотно отговорен баща.
И аз бях си дала същото "обещание" в началото на 20те ми години. Личния ми живот течеше изключително безперспективно. После това се промени, мислех си, че съм срещнала Мъжа, но греда и бам! Сама с две деца! Които родих въпреки, че виждах какво представлява.
Наистина семейното планиране не трябва да се подценява и да раждаме защото трябвало.

Общи условия

Активация на акаунт