В 'Искам бебе' имахме мечта, а сега в коремчето е тя ! /тема 33/

• 37 749
  • 756
  •   1
Отговори
# 420
  • София/Севлиево
Аз в 11 г.с.знаех,че е момче,но заради пренатеста,а и усещах,че ще е такова.А доктор Вецев на ФМ се пошегува,че е момиче,ама се сети че имам пренатест и шегата не можа да мине...

# 421
Дааа, в чужбина съм- в Италия. Нямам идея дали ги има, чувам ги за първи път Sweat Smile Още не съм запозната с бебешките магазини, засега обаче се възползвам от амазон за себе си, доста активно. Тук абортите не са позволени, ако не е по медицинска причина. Църквата не дава. Не знам вече какви са медицинските причини и да речем- установяването на плод със синдром на Даун- води ли се за медицинска причина или трябва да е нещо, което застрашава живота.

# 422
  • London
Тази забрана за казване на пола май от Англия тръгна 😅
И е факт. Знаете, че в някои култури синовете са на почит и ако е момиченце не го искат бебчето. И няма мъже, жени. Просто такива са им разбиранията. За мен е доста изкривено и с право са въвели тази забрана.

Ако знаете колко бодита напазарувах от праймарк 🙈 Пуснали са сега някаква колекция пак на Дисни - Дъмбо и са 5бодита за 6£, едва се сдържам да не изкупя всичко 😆
Ако трябва да съм честна, от дрехите за възрастни не съм доволна. Всичко дето съм накупила се раздърпа, избеля и то доста бързо. Сега ще видим за малката как ще е.
Джордж определено е по-добрия избор. Next също ❤

Нещата тук са много по-евтини, не че не ви е ясно 😅. Говорех си с приятелка, която роди наскоро и не зная как стана на въпрос коя марка памперси използва. Оказа се, че взима тези Mamia (те са на немската верига Алди) и като ми каза, че струват 18лв лошо ми стана 🤨 Купувала ги от търговията. Тук са 0,79£ пакета, момичета. Надценката е огромна.
Та сега ще накупя няколко пакета и ще й ги изпратя, пак ще й излезе по-евтино.

# 423
Ами предполагам, Мими, иначе нямаше да ти дават вероятност за Даун.
Мен ме изненадаха в 10та седмица с първо предположение за мъжки пол, после на ФМ казаха същият пол (каза от това трудно ще стане госпожица Simple Smile ) и понеже пуснахме и пренатест и там се потвърди.
Драконче, колко кетони имаш? Последните два месеца ми излиза +1 кетон Simple Smile, ама според ендото това било норма.

# 424
Аз още помня в какъв шок бях, когато разбрах, че е момче. На първата ФМ в 12 г.с. едва ли не ми казаха, че на 100% е момиче. И няколко седмици по-късно отивам на преглед при следящата ме АГ и гледа, гледа и ми вика “Абе казаха ли ти пол на ФМ?”, казвам аз “Да, девойка ще да е.” АГ: “Ми не съм съгласна, на девойката ти значи ѝ е порастнал пенис.” 😀 Доста бях в шок, после цял ден не можах да се съвзема. Не че е имало много значение какъв пол ще е бебоче, а по-скоро от това, че вече се бях настроила да е мадама. Отне ми една седмица да су пренастроя чакрите и вече бях на вълна младеж. За всеки случай изчаках и втората ФМ случайно следящата да не е догледала, ама и там същата работа. Той до края друго освен артибута не си показа, нямам нито една хубава 3д снимка. Всичките са или на пениса, или на краката, или на лицето му … закрито с две ръце 😀 И свека нали тя да не остане без изказване “Знаех си аз, че е момче. Ми ти така като ми обясняваш как ядеш шкембе чорба и пиеш безалкохолни бири, няма как да е момиче.” Един вид намекна за оня мит, че като ти се яде сладко, е на момиче. Пък аз люскам само чесън и искам да е девойка.
Леле, много ми е яко така, като ви чета как се вълнувате. Много яки моменти ви чакат, девойки, мнооооого яки моменти. ❤ Пу дано да става второто бързо, че да идвам пак тук.

# 425
Аз живях в Англия като студентка три години и честно казано най-много ми липсва праймарк.. много жалко че нямат онлайн магазин. Докато бях там съм пазарувала по поръчка бебешки дрешки и ми се струваха качествени. Сега обмислям за поръчка от Джордж или некст, но не искам да се затрупвам с дрешки, които ще израсте много бързо в началото. По-скоро като поотрасне.
Има ли период, в който си носят един и същ размер няколко месеца? 🤔

# 426
Сори, че отговарям пак аз, ама като човек пробвал всичките неща, смея да кажа, че Некст са ми най-качествени и изъдржат най-дълго. И Джордж, и Праймарк ми се свиха брутално и бяха носени извънредно кратко. А това с размерите е мнооооого индивидуално и до бебе. Да се има предвид, че говоря за бебе, родено в края на ноември. Аз в началото имах 5 гащеризона 56 размер от некст само и толкоз. Като се роди, понакупих още няколко, но за новородената фаза 8 гащеризона въртях, заедно с две бодита прегърни ме и клинчета и бяха абсолютно достатъчни. 56-ти размер носи почти месец, после мина на 62-ри. Него го носи най-кратко, за 62-ри размер отново бях заложила на Некст, но вече бодита с дълъг ръкав (не прегърни ме, ами стандартните) и клинчета. Тук вече ми светна, че на Некст са една идея умалени нещата ииииии трябва да се намерят някакви буферни дрешки - за мен това бяха на Лидъл дрехите, които са мега качествени, а са никакви пари. При 68-ми размер вече бях станала доста смела, та имаше не само Некст, ХМ и Зара. ХМ се раздърпват ужасно бързо обаче. Като качество на материите до Некст за мен се доближава единствени Зара, плюс е, че са доста уголемени, така че се носят повечко време. Изобщо от всички магазини Некст и Зара са моите любимци. Моят младеж конкретно след 68-ми размер почна да се позадържа, но и аз намерих цаката - просто не вземам бодита вече, а тениски и воала, реших си проблемът.

# 427
Много ми е полезна информацията за дрешките. За мен тоя списък с бодита/гащеризони и т.н. ми е като въпрос с повишена трудност 😂 почни от размер 50, ама купи и 56-58, пък всяка марка си шие размерите еди как си. 🙈

# 428
Да споделя също какво видях, че съществува - удължител за бодита. Ако бебето расте на височина, може да върши работа за някакво време, действа на принципа на удължителите за сутиени дето се слагат отзад на закопчалката.

# 429
Аз влизам да кажа че и ние нямаме топла вода,  и не сме в изброените райони,  но пък имаме бойлер и това ни спасява,  че как се мият две малки и две големи дупета с канче не ми се мисли. 
Поздрави на бременелките и страхотни новини! Все така да се хвалите!
За пола..много е важен апарата и кой стои зад него.  При мен всичките доктори познаха в 12гс, но все се водят светила.

# 430
Да споделя също какво видях, че съществува - удължител за бодита. Ако бебето расте на височина, може да върши работа за някакво време, действа на принципа на удължителите за сутиени дето се слагат отзад на закопчалката.

Аз си мислех в един момент да ги пробвам, но отново е индивидуално. Моят младеж е дълъг принципно на фона на връстниците, но той не просто е дълъг, а е и с дълъг торс. Следователно зверски бързо му умаляват бодита на дължина. Конкретно на праймарк бодитата, освен че се свиха след пералня, което не очаквах, бяха носени точно две седмици. И това бодита 74-ти размер. Та някъде в шестия месец, когато вече беше и пропълзял и беше невъзможно да закопчея бодито, си казах “Айде стига с тия бодита, аман!” Не ги пробвах, но пак казвам за мен най-добрият буфер бяха бодитата на Лидъл, които буквално растат с детето. 😀

# 431
О дрешките на Лидл са топ Wink Моите нали имат разминаване в кг, та до скоро износваха 2 пижами. Подозирам, че на есен Дани ще продължи да си ги носи 😁 От утре пускат някои неща, може да видите в каталога.
Иначе от към бюджетни дрешки, аз съм много доволна от тези на Пепко. Само трябва са се купува с един номер по-голям, че не отговарят. Да, скапват се след известно време, ама ... със захранването хич не ме беше жал 😂
Поздрави момичета, стискайте крака, докато му дойде времето Wink

# 432
  • София
Ние носим дрешки от Лидл и Джордж. Само че тия от Джордж са умалени. Реално като наложиш едно върху друго бодитата, примерно 6-9м на Джордж отговарят на 3-6м на Лидл. Пижамките горе долу си отговарят и няма разминаване. Блузки пробвах, но не са ми удобни, само се разгащват. Нищо не ми се е свило, нито Джордж, нито Некст, нито Лидл. Пера на 40 градуса и не ползвам сушилня, после гладя. В началото имах по 7 бодита и 4-5 пижамки на бебе. Комбинирах боди с пижамка в по-студените дни, боди с панталон и чорапи (който оцелее) в по-топлите дни. Бодитата с дълъг ръкав ми бяха много неудобни - за зимата трудно се слагат под пижамка, а с панталонки трябва да има и чорапи, които просто не оцеляват на крачетата. Пижамките ни бяха с крачета и там няма проблем в студените месеци, в топло време като пораснат вече е най-добре боси, за да имат сцепление при движение. Гледам винаги да имам един-дна размера напред, че едната върви едричка.

Дописвам: на пижамките на Джордж и некст им се обръщат ръкавите като ръкавички, което е много удобно за зимните месеци за малки бебета.

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 11:00 от delisardeli

# 433
Одри, +1 и следи е ок. Моите в урината скачат на 3, а понякога и към 5. Ендото ми каза, че е важно да следим тези в кръвта, които пък винаги са под 0.5. Та принудих се да си купя апарат, който мери тези в кръвта, защото иначе съм постоянно напрегната сутрин като си правя теста 🤣
По въпроса с дрешките и аз съм в чуденка какво да купувам. Баткото се роди 3900/54см и тези от 50см не ги ползвахме. Това пък бебе, въпреки ГД, върви нормално, даже май и по-малко.
Я кажете от какви бебешки перилни препарати сте доволни?

# 434
  • София
Аз пера с Фрош, няма остатъчна миризма. Тео бебе, Бочко и др винаги оставят миризма, а за малките бебета не трябва. Нааканите дрешки натърквам и препирам със сапун Бочко и после в пералнята, рядко остават петна.

Ако бебето върви нормално, аз бих взела направо 56 размер. Нашите с Диди и Джес са дребни и носят малки размери, щот са близначета и родени малки, та първите размери си ги носехме бая време. На Божурчето и Борнчето също бяха дребни бебките.

Последна редакция: ср, 04 авг 2021, 11:39 от delisardeli

Общи условия

Активация на акаунт