В 'Искам бебе' имахме мечта, а сега в коремчето е тя ! /тема 33/

• 37 759
  • 756
  •   1
Отговори
# 465
Включвам се за яденето- моята докторка ми каза, че не е добре да ям морски дарове, сурово месо, колбаси и тестено (ама него ми го каза заради килограмите ми и сега си хрупам сухари Cry ). Мен не ми се яде толкова сладко, както преди да забременея. Ям много домат и сирене Grinning И ми се яде сега триъгълна бабичка и луканка със снежанка салата. По план на 14 се прибираме и се притеснявам, че както съм на диета, така ще си хапна поне веднъж нещата, които ми се ядат, че кой знае кога ще си дойда на Бг пак, пък тук нямаме български магазин Grinning

# 466
  • София
Одри,следим си ви дори и като не пишем,няма как,чакаме ви при нас❤
Иначе мисля,че си е налично всичко. Аз в началото нищо не смеех да си поръчам заради неуспеха първия път и бх. Чак като вече нищо не ми ставаше събрах кураж. А нощниците ги заявих буквално преди секциото 1-2 седмици.

# 467
Здравейте мили момичета!
Извинявам се, че така нахлувам в темата ви, отдавна не съм писала тук, всъщност от времето на първата ми бременност.
Искам да ви попитам вашите доктори какво са ви посъветвали относно опити за бебе и поставена ковид ваксина? Колко врезме ви казаха да чакате преди да започнете опитите? И трябва ли да се чака изобщо и защо? Питах личната, гениколожката, много противоречиви мнения има. Едната ми каза 3 месеца, другата 6, да не забремемнявам след ваксина. Четох статии, никъде не видях реална причина за отлагане на опити поради поставена ваксина, гледах клипове на лекари, четох статии, никой не може да даде доводи за и против ваксина и повреме на самата бременност или как би се отризила на зачеването.
Въпросът ме вълнува, защото планувам втора бременност в скоро време ако е рекъл Бог.
Много мислех и за поставяне на ваксината, но реших, че е по-добре да я имам отколкото да бременея и да се заразя с корона, прецених, че плюсовете са повече от минусите, а така ме посъвтва и ЛЛ.
Втора игла ми е поставена средата на Юли, препоръките са поне 3 месеца да не забременявам.
Интересен ми е казуса с тези ваксини, на вас какво ви казаха? Доста се обърках от различната информация, която ми се дава, те и самите лекари не са особено наясно, ваксината е нова, не се знае какви са рисковете и как би се отразила. Както вероятно разбирате не ми се чака и отлага особено, не че три месеца са нещо уау като време, но... така ми се загнезди идеята за второ, че не ме напуска:flushed:
Ще се радвам да споделите вие как сте процедирали и какви са мненията на вашите лекари?
Искам да ви пожелая прекрасно лято и на всички две черти в най-скоро време!
Бъдете здрави!

Последна редакция: сб, 07 авг 2021, 12:25 от Ема Удхаус

# 468
  • София/Севлиево
На мен ми казаха да чакам 6 месеца,но забременях и така и не я сложих,защото лекарите ми бяха твърдо против.

# 469
Защо бяха против?

# 470
  • София/Севлиево
При мен конкретно,защото съм бременна след инвитро и имах сериозна терапия за задържане.Едният ми лекар(ваксиниран към онзи момент с 2 дози) направо ми се скара, че искам да натъпча бебето си с нещо,което не е съвсем сигурно дали ще свърши работа...Сега като чета за "третата игла"с Пфайзер май ще се окаже прав.Пак по онова време(февруари месец) на колега на ММ ,който се намира в Китай като го ваксинирали му казали да не си прави планове за деца в следващите 6 месеца,защото не се знаело точно как влияе ваксината.Около мен всъщност повечето хора си сложиха ваксина,за да ме пазят,някои пък изкараха вируса и имат още високи антитела,но всички са добре.

# 471
Нима 3 или 6 месеца са напълно достатъчни да се появят странични реакции?

# 472

Искам да ви пожелая прекрасно лято и на всички две черти в най-скоро време!
Бъдете здрави!
Mоже би е по-подходящо въпроса да го зададеш в тази тема : https://www.bg-mamma.com/?topic=1358431.90
Иначе и двамата с ММ го изкарахме и сме на мнение , че ваксини няма да слагаме, стига да не ни принудят на някакъв етап.
А относно пожеланията, мерси, ама тука пишат вече бременни или скоро родили.

# 473
Нима 3 или 6 месеца са напълно достатъчни да се появят странични реакции?
Точно това е, което си мисля и аз. Аз го карах вируса преди половин година и доста след това си влачих последствията. Затова и реших да се ваксиснирам,защото в нашето семейство почти всички се разболяхме,знам какво е и не искам да рискувам,защото бяха зле нещата,особено при баба ми,наплашихме се,едва я оправиха. И аз и ММ сме ваксинирани. Аз много трудно взех решението,именно заради плановете за втора бременност. Така или иначе вече е сторено, имам ваксина. Но никой не можа да ми обясни как това ще повлияе.
Не възнамерявам да чакам повече половин година. Чета за чужбина,че не било така, тамошните лекари не дават такива срокове, нямало проблем да си забременееш след ваксина, не било нужно да се чака.
А аз съм от тези дето преди да правят каквото и да е било, искам да изчистя всичко,да се подготвя, а защото съм достка притеснителна.
Искам да знам, че съм направила каквото трябва преди да започнем да работизм по въпроса. Просто е много разнородна информацията,която се дава. И това е много объркващо. Не ми се отлага, ЛЛ ми каза "не съм била първа младост",да се ваксинарам и да си изчакам 3 месеца. Ама не ми се чака.Smile
Затова писах и тук,като силно се надявам да не ви досаждам, реших, че след като сте от бебеправещите, а някои вече и бременни може би ще ми помогне вашия опит и инсформация по темата.

П.С.
Момичета, извинявам се, объркала съм темата, имах намерение да пиша в другата такава, просто съм я объркала. Ще си пренеса питането там.

# 474
Ема, не можах да намеря актуална информация, колко се чака за инвитро след ваксинация, ама мисля, че първоначалното инфо на МБАЛ Надеджа беше един месец.
Фактът че сега не намирам нищо по въпроса, може би значи че вече не чакат.

# 475
Одри, аз не съм за инвитро.
Нямам проблеми със забременяването,нито здравословни някакви. Боря една гъбична инфекция след Антибиотик,че се отрових от АБ.
Сега не ми се отлага, защото времето си върви, на 32 години съм, малката на 4 и половина, но получих поредния отговор от лекар, че трябва да чакам поне 3 месеца. По-скоро си мислех, че темата е за всички, които искат бебе, но виждам, че е по-скоро за проблемно забременяване, може би не трябваше да пиша тук, не знам,извимяяам ви се ако това не е мястото😊 Понеже карах и ковид и се страхувам как би се отрази, отделни и ваксината,затова попитах.

# 476
Знам, че не си за инвитро, ама аз пък съм бремнна инвитро и имам само тази информация, каквото знам това казвам. С логиката, че ако имаше проблем и с инвитро щеше да се чака.
Темата е за бременните от искам бебе, проблемни или не --> без дискриминация.

Последна редакция: пн, 09 авг 2021, 15:04 от Одри ♡

# 477
Знам, че не си за инвитро, ама аз пък съм бремнна инвитро и имам само тази информация, каквото знам това казвам. С логиката, че ако имаше проблем и с инвитро щеше да се чака.
Темата е за бременните от искам бебе, проблемни или не --> без дискриминация.
Благодаря за отговора.😊 Не разбирам това противоречие щом инвитро не се чака, защо се препоръчва да се изчака 3,6 месеца. Явно това е дежурен отговор за да се презастраховат.
Такава е логиката да😊абсолютно си права.

# 478
Аз за ваксините не мога да помогна много, понеже в Германия не ваксинират бременни, а иначе не знам какви са препоръките. Ще ходя да се ваксинирам като минат няколко седмици от раждането и организмът се е възстановил донякъде.

Сетих се да препоръчам на бременеещите мами възглавница за кърмене. Моята голяма възглавница с микроперли ми беше много удобна за бременността, обаче за кърмене не ми върши никаква работа. Бебето все потъва в дупката между мен и възглавницата. Та за кърмене ми препоръча акушерката някоя по-твърда и си взех две такива (на марките mybreastfriend и motherhood) и разликата е огромна - и двете ръце са ми свободни и бебето лежи удобно. Преди трупах по 5 различни възглавници, за да ми е удобно. Та слагам снимки долу, ако някоя от вас си търси нещо подобно, не знам в БГ какви се намират. Естествено и без може, но за начинаещи според мен помага.

# 479
  • London
При нас в Англия ги одобриха и за бременни, много момичета са ваксинираха. Някои още през първия триместър, други през втория.
Моя личен избор беше да откажа ваксината докато съм бременна. Не се обяснявам излишно защото обикновено се поражда спор в такива ситуации.

Тук не е за проблемна бременност, забременяване и т.н. Тук се подкрепяме бременелки (както обичам да се шегувам) и си помрънкваме от време на време ❤
Моята бременност е естествена, да чукна на дърво в 6ти месец вече и досега е плавно пътуване без проблеми Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт