В 'Искам бебе' имахме мечта, а сега в коремчето е тя ! /тема 33/

• 37 729
  • 756
  •   1
Отговори
# 480
  • Казанлък(Бургас)
Здравейте!
Радвам се, че се включиха толкова много вече мами HeartHug
Да ви питам за някоя книга за захранване, от която сте доволни. Нещо по-ново, че съм позабравила от преди 9 години. То е рано още, но аз да си знам Grinning
Аз миналия път (преди 2 години) ето тази ползвах.
Сега пак ще е така. Харесва ми идеята на ЗВБ. Потърси из нета и виж дали ще ти допадне метода. Има и фейсбук група.

Бях посетила една много яка лекция, в която говори мацката от Удън Спуун и от тогава не пера на 40 градуса и с течен препарат.
Може ли да споделиш в кратце, защо?

Аз за пране след като ви прочетох ще си взема един Фрош да го пробвам. Преди години с него перях, но ММ е фен на Персил, че в последно време главно с него пера.
Кратък отчет от мен: Аз съм вече в 32г.с.. Бебчо е 1830гр., 39 см. Седалищно се е настанил. Моля, пратете по една мисъл как се обръща! Аз като цяло съм добре - леко нисък хемоглобин, схващания на кръста, крампи в прасците, малко киселини, +11кг...бременни му работи. Мислех, че вече ще почваме с тоновете, но АГ нищо не каза. На преглед съм отново на 2 септември - тогава сигурно.

# 481
yanac , моята кръщелница е захранвана по този метод ЗВБ. За обръщането не знам до колко е ефективно, че ми е още много далеч, ама ММ ми подари такова бижу: https://www.reia.bg/mama/bremennost/meksikanski-bizhuta-za-bremenni-bola.html Нося си го с голямо удоволствие, звукът е много нежен и  със сигурност действа успокояващо на племеника ми .
Аз пък сега се интересувам от ЕБХ и ще търся информация по въпроса, че ми е тотално тъмна Индия.
Днес съм и на преглед , че от 3 седмици не съм виждала малкото човече. Добре че е достатъчно активен и го усещам всеки ден, за да не се притеснявам.

# 482
  • Казанлък(Бургас)
Iren, мяркала съм ги тези медальони. Харесва ми идеята! Ще помисля. И аз този път смятам да проуча темата за ЕБХ. Много бегли са ми познанията, и ще имам доста да се ровя. Ти къде ще раждаш? Ще чакаме новините от прегледа. 😉

# 483
В АГ-то мисля да раждам. Там са най-добрите специалисти и неонатология. Така или иначе в частните болници приемат само леки случаи и раждания започнали след определена седмица , пък и не предлагат някакъв особен лукс. За месеца престой в Аг-то се нагледах на докарани родилки от частните болници + АГ-тата в околността , че и от съседни области .
По въпроса за ЕБХ не знам има ли на български инфо, но ме ориентираха да търся на руски и английски.

# 484
Може ли малко повече информация, какво е ЕБХ?
Аз правя сега обременяването, много е непирятно, нямам търпение да ме боднат трети път и да изпия 2 литра вода.. иначе утре съм на трета фетална иии ще видя бебчето най-после ❤
Лек ден на всички!

# 485
ЕБХ е естествена бебешка хигиена. Тази събота в Пловдив ще има лекция по темата с Ася Демирева. Ако има мами  там, могат да се възползват.
А чували ли сте и използвали ли сте пелините на Пайн смарт?

# 486
Има ли ядене веднага се включвам и аз Grinning Днес приключвам 36та седмица и утре официално влизам в 9ти месец ?! Кога дойде това време не успях да разбера, но все едно има значние Grinning В неделя се върнахме от второто ни море, което за изненада се оказа по-леко и приятно чисто физически за мен от предното !
Преди да тръгнем в края на 35та измерихме гУспойцата 2740гр и утре ще видим как й се е отразило второто море на мерките Grinning
Та за храната - от началото на бременността до сега си ям всичко - що тесто изядох докато повръщах до 4тия месец..., не че е за хвалба ама и НЕмити ягоди и череши съм яла. Изядох рекордни количества ягоди и диня тази година. Ям си всякакви сурово пушени филета ( в купени или домашни сандвичи ), ям моцарела, пушена сьомга, сега на морето се пръснахме от скариди, барбуни, попчета, сафриди и какво ли не. Самърсби си пийвам на 2-3 седмици. Единствения ми фал, и то беше от невежество естествено, беше панирана акула. В последствие разбрах за токсините и живака ама голямо прочистване си направих в 5тия месец. И сега ММ си поръча на морето морски дявол , но сервитьора ни обясни, че е имало някакъв отровен шип, който махали при чистенето и ми сепна глътката след първата малка рибка дето погълнах Grinning
Общо взето и ММ и аз сме на мнение, че не трябва да се фтилясваме и горе долу нищо не сме си променяли в начина на хранене или живот. Що ужаси изгледахме в кината , на някои филми имаше хора дето си тръгваха по време на филма Grinning Имам три спата с плуване в неминерални басейни и две морета зад гърба си плюс влакчето Слънчев бряг- Несебър Grinning Мисля , че само на аквапарк, самолет, офроуд и Legion run пропуснахме Grinning

В страни от всичко ми се ще да измрънкам за стадото - общество в което живеем. Вчера над 35мин чакахме на опашка в Икеа, защото работиха 3 каси само и беше като опашка в Джъмбо за коледа. Ами един човек как не каза да мина пред него бе, мамка му ! Направо ММ мислеше да вземе един офис стол и демонстративно да ме бута в него до касите. Същото нещо се случва в Лидъл, Кауфланд , аптеки и където и да е. Единствено в метрото са ми отстъпвали място. Ама вчера с големия вече корем ме потресе просто.

За ваксините със сигурност ще пропуснем всички вкъщи. Като цяло все повече се провалят в агитацията и на световно ниво. Особено като вече сме минали през вируса и с мерките , които се взимат срещу ваксинирани и неваксинирани , не виждам никакъв смисъл дори да не бях бременна или впоследствие кърмеща. Важното е да бъде личен избор, а не геноцит.

# 487
Локо , липсваше ми. Ти си глътката свеж въздух , от която всички имаме нужда. От моята партия си и аз така всичко си хапвам, ама пък се ограничвам от някои неща , за да нямам проблеми с ГД. Едва ли и една порция акула е проблем. Сайдер пийвам по 2-3 глътки от на ММ бутилката , като ми се допие, карам си основно на безалкохолно вино, но пък пих и шампанско и просеко няколко пъти по поводи.

# 488
Локче,ама то и 36та си е 9тия ❤ Честито скоро пухкав финал.
Момичета аз да ви питам някоя от вас с контракциики да енбилампо пести в 8мия месец,шийката не ми мърдаше до миналата седмица тая ще видим,боли ме звервки таз ли р кръст ли е не знам и имам вчера повече контракции днес не усещам особено ма понякога бъркам и бутането на бебето с контракции...

# 489
За ЕБХ единственият бг човек, който е смислено да се слуша/гледа, е Ива Петкова. В 90% от случаите ЕБХ върви ръка за ръка с многократни пелени. Не знам как сте настроени за това.
Аз ЕБХ прилагах съвсем успешно до 5-ти месец. Много лесно се нацелва акането, с пишкането е по-трудно. Но синковецът почна да се върти и пълзи за отрицателно кратко време и не можех повече да го удържам, а и спря да ми реагира на звуците и съответно да се изхожда. 🙂 Абе работата е малко като кучето на Павлов. Поради чувствителната му кожа минах на МП и си реших проблемите. Та сега вече му знам графика за ходене до тоалетна, мисля да го пробвам на гърне.

# 490
Мина ми прегледът днес. В последния ден от 24гс младежът е 700гр , всичко му е наред. Док каза , че си отговаря на седмицата. Кръвотокът е добре. Пусна няколко снимки за татко му на не знам колко Д , ама са много яки. В муцунката е същият бащичко . Колкото пъти му видя снимките и ми става едно такова миличко Heart Eyes

# 491
Аз нямам търпение вече да видя бебчо, че сега вакнционно се падна преглед през 4ри седмици, е ако изключим кардиолога.
Не знам какво точно е ЗВБ, брат ми даваха някаква парче от тяхната храна, нещо такова ли е?
Мен ми допада да се остави детето да си играе с храната и да се храни максимално само от максимално рано и да се цапоти колкото си иска, ама да видим какво ще се случи в действителност Simple Smile

# 492
  • London
Одри, аз така се майтапя, че “прахосмукачката” ще поддържа чисто ако пада по земята 😆

Скрит текст:
Прахосмукачката -

# 493
Аз нямам търпение вече да видя бебчо, че сега вакнционно се падна преглед през 4ри седмици, е ако изключим кардиолога.
Не знам какво точно е ЗВБ, брат ми даваха някаква парче от тяхната храна, нещо такова ли е?
Мен ми допада да се остави детето да си играе с храната и да се храни максимално само от максимално рано и да се цапоти колкото си иска, ама да видим какво ще се случи в действителност Simple Smile

Точно това е ЗВБ. Изчакваш признаци за готовност за захранване на детето ииии го почваш директно с парчета, общо взето не даваш пюрета ти, а го оставяш само да се храни. Пюрирани консистенции се предлагат на бебето с лъжица, която ти само пълниш, а то си хваща и се храни само с нея. Аз бях решила, че така ще захранвам още от бременността, защото ми се видя най-естественото продължение на нещата. А и до голяма степен, защото ме мързеше да правя пюрета отделно - готвя за всички ни безсолно или готвя и отделям, преди да посоля 😀😀😀 Не че не готвя по сто пъти на ден и сега заради него, но е много яко да го гледаш как открива различните вкусове. А и вече е на 8м. - храни се сам, дъвче, преглъща, пие от шотче сам вода. Изобщо май само аз и Рейвчето захранваме така от самото начало. За мен това заедно с многократните пелени е едно от най-добрите ми решения като майка.

Хубаво е да ги мислите тия неща, че аз през по-голямата част от времето бях съсредоточена върху това да родя, пък после си знаех, че ще се справя. То есенциално така и стана де, но е готино човек да се е подковал предварително. За много неща се образовах в движение, за други си променях мненията и решенията в движение. Общо взето майчинството ми е като едно голямо влакче за щастието и ужасите - има си висоти, има си и спадове.

# 494
Рейнбоу, и аз имам помощник-прахосмукачка - всичко яде, и храна, и нехранителни стоки, дивани, столове... Grinning

И аз нямам търпение да видя моя младеж след 1 седмица Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт