В 'Искам бебе' имахме мечта, а сега в коремчето е тя ! /тема 33/

• 37 741
  • 756
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Аз пиех билкова кръв витамини, че и желязото ми беше ниско. Омега-3 я спрях щот почнах да получавам киселини, но ядях прясна рибка при всяка възможност.

С напредването на бременността бебето почва да дърпа повече и е лесно да влезеш в дефицит. Витамини ви трябват и за бременността, и за кърменето след това. А и без кърменето, детето има нужда от здрава майка, така че не пренебрегвайте витамините.

# 451
  • София
С удоволствие, Одри😁😁😁
https://www.facebook.com/Fashion-Mama-%D0%92%D1%81%D0%B8%D1%87%D … -109482443881014/
Пишете съобщение.  Размер си поръчвате какъвто носите обикновено. Материите са приятни,нищо не ми се сви или промени цвета. Даже тънкия дънков клин  още го обувам от време на време /3 месеца след раждане/ - то не е много за хвалба 😂

# 452
Съжалявам,че пак така нагло ви нахлувам в темата, но ви чета и за някой неща ако мога да помогна (или поне се надявам) се включвам.
Момичета, прекаленото вманиячаване е страшен бич. Защо да не може обработена риба? Разбирам да не се яде нещо сурово, което сам си си уловил, но когато говорим за консервиран продукт, минал топлинна обработка на висок градус не ми е ясно защо? За черния дроб направо ми е смешно. Че то за какво не го дават? Мен ме тъпчеха с него заради хемоглобина. Бях с много нисък и бях на мръвки и дреболии.А за ананаса ,който ми каже,че се раждало от него му се смея. Рекорда ми е две консерви , в рамките на ден. Е, хич даже и не се сети да даде симптим за започващо раждане. Всеки ден, в последните седмици омитах доволно по килограм "забранени" ягоди. Били алерген.
Яжте ,пийте спокойно всичко. Аз спрях да се вманиачавам да чета и да търся информация чак като преполових захранването. Истината е ,че колкото източници намерите, толкова различни мнения и забрани ще намерите. Съвета ми е да хапнете по малко. Ако не ви се отрази добре не опитвайте повече, ама ако нищо не ви стане бъдете смели.

Само аз ли като най-голям дебил пера с Тео бебе. Супер много ми ароматизира. Много ми харесва. Ама много бързо отмирисва. Хубаво миришат на простора, ама в гардероба не ухаят вече толкова много

# 453
  • София
И аз пера с Тео бебе,и се справя много добре с петна от бебешка "горчица" впрочем 😂
Черен дроб за хемоглобина също ядох последните 3 месеца. Не съм яла сурова риба и по-особените сирена.
Следях Д,Б и фолиева първите 3 месеца, заради тромбофилиите.  След това само Д. И по препоръка на АГ само конкретни витамини пиех и Диаспорал магнезий,нищо комбинирано.  Според него не било ок комбинациите,но пък познавам много хора без здравословни проблеми, които са пиели тях и са доволни.

# 454
Мерси, Лира.
Батмам, какво нахлуване, това си е нашата тема - което включва и теб Simple Smile
Аз не знам дали съм казвала като бях малка живеехме с баба ми и дядо ми, който по професия беше АГ и яйцата ги варя по принцип 12 минути за да умре салмонелата (нищо че не ям домашни яйца Simple Smile ), сурова риба не ям (опитах един път във Франция, тц не е моето) и стек тартар, млякото го варя допълнително и всякакви такива неща са ми влезли от край време в хранителните навици, та нищо не промених сега, освен че спрях да ям сурово сушени колбаси.
Обади ми се една позната (лекарка) да мия дините и пъпешите - че хванали такива със салмонела- това тази година, ама заради ИР и такова не ям - то пъпеш може, ама с количеството дето мога да изям на ден ще го ядем 1 месец Simple Smile - Ако искате да ядете дини и пъпеши - просто ги мийте отвън.
За рибата заради многото живак, били казали над 340 грама да не се яде на седмица (според тази статия https://www.magipashova.com/2017/08/01/da-qdem-lo-riba-ili-ne/)
На вас дояжда ли ви се нещо, че мен не - нищо странно поне? Само в началото млечни (мисля че беше заради калция) и после шоколад ми се ядеше (което май беше заради магнезия и така или иначе не ядох освен единичен шоколадов сладолед)

Последна редакция: пт, 06 авг 2021, 09:08 от Одри ♡

# 455
Съгласна съм с момичетата, не просто, че се вшиза в сериозен дефицит последния триместър, но и ако майката е в дефицит, често се раждат и дефицитни бебета. Толкова много истории има за Б12. Аз освен прегнакеър приемах допълнително вит. Д, вит Б12 до края. С храненето само знаех, че консервите не са окей, обаче въпреки всичко съм си хапвала конкретно консерви царевица през зимата, защото ми се е ядяло. А ако ви кажа каква драма ми бяха моцарелките, че много обичах. И аз като една от октомврийките ходих да се изследвам след това за листерия. Все я чаках да се появи и тя все не се появяваше. Луда му работа. После се светнах, че непастьоризирано мляко никой няма да сложи в сирене. Подкрепям изцяло мнението на батмам за храните, ненужно е да се мислят. Стига да не става въпрос за сурова риба или непастьоризирано мляко.

# 456
На мен ми се ядат също млечни и нектарини Grinning

# 457
Честно да ви кажа, ако не е мъжът ще си ям всичко, но той много се е вманиачил и само чете в интернет. Което хич не е типично за него, ама явно това си е неговият начин да участва в “процеса”. Мен ми е смешно и мило, та слушам, само синьо сирене много ми се яде, ама търпя.
Аз съм в началото.. абе средата вече, не само ми се прияждат разни неща, ами и постоянно съм гладна. Дребничка съм, имам някакви страхове, че към края ще се закръгля достатъчно, за да се търкалям..

# 458
Хибискус, и аз съм така, ама ако знаеш що тестено съм изяла от началото...  Bowtie Smile Пък засега съм 2-3 кг отгоре. Дано да не стана хипопотам до края де Grinning
Хапвай си, като си гладна- все пак си гладна, а не се тъпчеш. Bowtie

# 459
Аз всичко си хапвах без сурова риба, сирена от непастьоризирано мляко (тук има и такива) и сурово сушени колбаси.  Риба тон от консерва и аз знам, че не е най-полезна, но хапвах чат пат. Витамини пих комбинирани, ако са в повече, се отделят, няма да навредят. Отделно магнезий и витамин Д.
Иначе дрешките на ХМ и vertbaudet най ми харесват засега. Някои по-трудни за обличане директно отсортирахме, че голям рев пада, ако обличането се проточи. От размер 50 нищо не бях взела и тя си е голяма и директно за 56, които също скоро ще израсте и ги е обличала всяка по макс. 1 път. Аз си представях голямо акане и пране, а то в началото явно не е така. Перем всичко с Фрош сензитив.
Още се мъчим на смесено хранене, тя добре суче и доста я кърмя, но явно не й стига - плаче от глад и като намалим АМ спира да наддава. Аз какво ли не пия за увеличаване на кърмата, цедя се след кърмене (много малко излиза, 15-30мл) и пак не й стига. Според акушерката (която идва през ден и супер много помага) някъде 60-70% е на кърма в момента. Иначе поне вече плаче малко по-малко и спи по-добре, но пак си има моменти на плач като прасе на заколение, чак забравя да диша:sweat_smile:. И всички, които казваха, че нямаш време за нищо - така си е, вчера какво бързане падна да уцелим момента да излезем на кратка разходка Joy забавна картинка бяхме.

# 460
Всичко си ям и не се шашкам с четене какво може и какво не, ако става дума само за едно ядене, а не редовно консумиране на даден продукт. Леко и безпроблемно бременеене на всички!❤️

# 461
  • София/Севлиево
Дробче си хапвам като стой та гледай.Освен че е богато на желязо в него има и много Б12.Тамън сега в една от другите теми обсъждахме дали е вредно или не яденето на моцарела и синьо сирене-ами и такива ям.Единствено заради ГД гледам сладкото да огранича ама и там му хванах цаката-купувам си неща за диабетици(даже са ми по-вкусни от другите),черен шоколад,кисели плодчета.Само със сладоледа не знам как ше се разберем-много обичам,ама се въздържам.Обаче пък имам машинка и май е крайно време да си направя домашен.
И аз съм си купила Тео бебе на капсули-още не съм го пробвала,но ми допадна аромата му.Едно време пак с такъв перях,само че прах...

# 462
Толкова носталгично ми става като ви чета. Сещам се как умирах от жега миналата година  по това време 😁
За витамините - хубаво е да се приемат някакви, аз комбинирани не пиех, но приемах Д, Б12, Б9, магнезий, билкова кръв и понякога Омега 3. Пиех ги по часове, не заедно.
За праховете за пране - с Тео бебе сме от самото начало. Ползвам най-много лилавия и синия, зеления не, защото не мирише на нищо. Пера без да гладя, а зимата ползвам сушилня.
Дрешки имаме най-различни, по размери също са такива. На Джордж ни се събраха. На Лидл са ни екстра и гледам от тях да вземам, ако имам нужда от нещо. И моите като бременна бяха от там.
За храната - хапвах си ягоди още от началото на бременността. В първия триместър изяждах по кошница на ден 😁 Хапвах много тестени и кисело мляко, а когато дойдоха киселините, пиех по литър газирана вода на ден. До осмия месец бях качила 13 кг, като от осмия до деветия нищо не качих, а и преносим малко бебчо. Останаха ми обаче 5 кила от бременността и се опитвам да ги сваля..

Малчо ни спира тока. Ходи постоянно., Само в кошарата се пуска сам. Вечно сме по парковете и площадките. Обича и в количката да го возя и да разглежда наоколо. Показва колко голям ще стане. Вече не играе с бебешките играчки, иска играчките на батковците. Хапва си добре. Има доста зъби, но нещо се опитва да кашля от снощи и съм на тръни.
Поздрави от нас и от Родопите

# 463
Радвам се, че се включиха толкова много вече мами HeartHug
Да ви питам за някоя книга за захранване, от която сте доволни. Нещо по-ново, че съм позабравила от преди 9 години. То е рано още, но аз да си знам Grinning

# 464
Милите ни мами Simple Smile

Лира мерси за инфото, разгледах Simple Smile, постоянно ли са налични нещата или на кампании?

Ели, поне на мен подсладителите не ми понасят (дори стевия дето уж е 100 пъти по-добра от захар) - става ми лошо направо, после четох, че за диабет са ОК, ама за ИР не стават наистина.
Можеш да си вземеш кокосово брашно и да си печеш сладки, то си сладни самото брашно, но се води нисковъглехидратно.
Гледам че и Ирен беше писала в някоя от темите, че ако ще яде нещо сладко си яде захар. За РД на мъжа ми правих нисковъглехидратна морковена торта --> 
Скрит текст:
с мед - малко намалих меда от рецептата и доста добре стана . Жалко, че нямах още глюкомер да видя как ми се отразява.

Сега като си чета нещата, много ме е бъгнал дядо ми, ама какво да се направи Simple Smile Simple Smile случило ми се е.

Общи условия

Активация на акаунт