Молитва силна от сърце изричам, чертички две на теста аз предричам ! ~бебеправене 393~

• 32 136
  • 770
  •   1
Отговори
# 90
Прокарах идеята за такъв лубрикант и не беше приета. Искал да стане естествено. Ще каже човек, че съм му предложила вече по болници да ходим и да се нареждаме за инвитро. Не очаквах такава реакция.

# 91
Не работи днес лабораторията. Понеделник ще пусна ,вчера пак пусках.
Ако ти е писано да стане ,ще стане без гел и веднага да станеш  без да лежиш ..

# 92
АМХ само по себе си нищо не говори. Гледат се още доста неща, за да се определи състояние на яйчниковия резерв. На мен специално (понеже ми излезна мн нисък) доста лекари ми казаха да не му обръщам внимание. За Преферт гела -и ние го ползвахме, въпреки че бяхме с нормозооспермия. Не знам дали баш това е помогнало. Друг никакъв не бих ползвала поради причината,че може да повлияе зле на спермата (дори на водна основа) На durex още преди години ползвахме един, от любопитство, беше ужасен

# 93
  • London
PimKie, казваш му, че ти е сухо и не ти е кеф 😁
Майтапа настрани, ние ползвахме Conceive Plus гелчето в месеца, в който забременях. Малко лично казано, но за мен беше доста приятно и го използваме доста след като ми отмина овулацията. Нямам представа дали е помогнал, мм е с тератозооспермия, но пак бих го ползвала дори и не с цел забременяване.

# 94
PimKie, трудно е тук, да, затова всички зависи от нас, да направим ние каквото можем докато дочакаме лекари и изследвания. На мен ми помогнаха тестовете за О и меренето на БТ да чувствам, че имам някакъв контрол над ситуацията. И ММ не е въобще фен на геловете, опитахме два - Ritex Kinderwunsch, който има по дрогериите -ужасен, не препоръчвам, и Preseed поръчан от Амазон - не ползвахме цяла спринцовка, а по мъничко, достатъчно да ме улесни в дните, когато “трябва”, но вече е втори-трети ден опити и изморена от работа хич не ми е до това, ММ даже и не разбираше в повечето случаи, че съм ползвала помощ. И двете ми забременявания последните месеци са без гел.

# 95
Не съм вкъщи, за да цитирам стойности, но вит Д излезе много малко под чертата, назначиха ми капки, които пия веднъж седмично (тязи не съм още). Всичко друго е в граници освен ТАТ и МАТ, които са много високо. Тсх варира между 1,8 и 2,3 и като бях на преглед при ендо каза за сега да не го бараме (пуснах и сега, да си го видя пак) - хашимото без нарушена дейност по-добре да не се разбъзиква излишно. Допитах се до още няколко вещи лица и казаха същото. Забавното е, че Василева дори не ме пита за резултатите след като ми ги назначи (аз настоях да ги назначи, тя си ме беше пратила на инсе с полип, без идея за тсх и какви ли още не пробойни в плана)

Не очаквам резултатите да ми дадат някакви отговори за вселената и всичките ми проблеми, по-скоро насока, ако трябва да се погледне още някъде Simple Smile

# 96
След 100 разговора го убедих, че може пък да понигне и пе няма нищо неестествено в това. Не е като да съм го накарала да даде материал, а аз да свърша нужното сама...
Та ще поръчам май Conceive Plus.
Не възлагам някакви велики надежди. Просто ще съм спокойна, че съм опитала.

Имам едно тъпо тъпо тъпо питане... От кога бтоите първия ден от цикъла? Аз винаги броя от първото зацапване, а наскоро говорих с приятелка и тя каза, че брои от същинското кървене. Кое е правилно?

# 97
  • Замък сред облаците
АГ казват от същинското кървене, иначе и аз имам ден-два прицапване. Сега него го отбелязвам като спотинг и първи ден когато има ярка кръв без да има прекъсване от 3-4 часа без нищо.

# 98
От същинското кървене първи ден. Някой друг брои ли за първи ден следващия ден, ако МЦ стартира късно (примерно към 20-22 часа)?

# 99
  • London
Аз лично съм го брояла винаги от момента на кървене, без значение колко е часа. Влизах си в приложението и направо цъквах, че лелката е пристигнала.
Зацапване съм имала много рядко, при мен направо тръгваше и понякога ме хващаше неподготвена 🥴

# 100
Inferiya, изненадвам се , че все още има лекари , които назначават витамин Д веднъжв седмицата Cry
По-добрият вариант е всекидневен прием. Не знам какъв точно са ти изписали, но имай предвид, че не всеки човек усвоява всеки вариант на витамин Д.
Отосно първи ден на цикъла винаги съм го брояла при ярка кръв , ако дойде до обяд или нулев, ако е следобед.

# 101
Здравейте мили момичета!
Извинявам се, че така нахлувам в темата ви, отдавна не съм писала тук, всъщност от времето на първата ми бременност.
Искам да ви попитам вашите доктори какво са ви посъветвали относно опити за бебе и поставена ковид ваксина? Колко врезме ви казаха да чакате преди да започнете опитите? И трябва ли да се чака изобщо и защо? Питах личната, гениколожката, много противоречиви мнения има. Едната ми каза 3 месеца, другата 6, да не забремемнявам след ваксина. Четох статии, никъде не видях реална причина за отлагане на опити поради поставена ваксина, гледах клипове на лекари, четох статии, никой не може да даде доводи за и против ваксина и повреме на самата бременност или как би се отризила на зачеването.
Въпросът ме вълнува, защото планувам втора бременност в скоро време ако е рекъл Бог.
Много мислех и за поставяне на ваксината, но реших, че е по-добре да я имам отколкото да бременея и да се заразя с корона, прецених, че плюсовете са повече от минусите, а така ме посъвтва и ЛЛ.
Втора игла ми е поставена средата на Юли, препоръките са поне 3 месеца да не забременявам.
Интересен ми е казуса с тези ваксини, на вас какво ви казаха? Доста се обърках от различната информация, която ми се дава, те и самите лекари не са особено наясно, ваксината е нова, не се знае какви са рисковете и как би се отразила. Както вероятно разбирате не ми се чака и отлага особено, не че три месеца са нещо уау като време, но... така ми се загнезди идеята за второ, че не ме напуска:flushed:
Ще се радвам да споделите вие как сте процедирали и какви са мненията на вашите лекари?
Искам да ви пожелая прекрасно лято и на всички две черти в най-скоро време!
Бъдете здрави!

# 102
При първата бременност го говорих с лекаря и каза да броя от 1 ден същинско кървене.

Аз не успях да харесам нито един от геловете, които се предлагат тук в Германия и затова караме без такива неща. И трите забременявания ми бяха без гел.

# 103
Аз ако дойде до 16 часа броя същия ден за първи, а ако е след това - следващия.
Деня на ярката кръв. При мен например зацапване няма, а веднага тръгва

# 104
Здравей, Ема, добре дошла. На сайта на World Health Organization пише, че няма причина да се отлага бременност, заради ваксина от Ковид. Ние загубихме бебето си преди около три седмици. След това се ваксинирахме, а втора игла ще слагаме в средата на август. Понеже бях с медикаментозен аборт, ми дават зелена светлина след първи цикъл, т.е. от септември живот и здраве ще почваме нови опити, не мислим да се пазим няколко месеца след ваксината, независимо какво казват лекарите (а всеки казва коренно различни срокове след ваксина).
Друг е въпросът, че май имам тумор в бъбрека и ако е така, поне няколко месеца ще се лекувам и естествено, няма как да опитваме. А после вече няма да имам останали годни яйцеклетки на моята възраст… Не свършват лошите новини при мен.

Общи условия

Активация на акаунт