В 'Искам бебе' имахме мечта, а сега в коремчето е тя ! /тема 33/

• 37 454
  • 756
  •   1
Отговори
# 675
Благодаря ти много, успях да се овладея вече, няма какво друго да направя. Запазих час за понеделник, утре ще се консултирам и с друго АГ, надявам се до тогава да няма проблем. Flowers Four Leaf Clover

# 676
Момичета, това е! Стигнахме до така желания момент - роди се най-борбеното за мен момче 🥰. На бял свят се появи Самуил!
Честито ❤️

# 677
Разказвам Simple Smile

Скрит текст:
Два дни преди датата ви звънят за PCR тест. Ако ще присъства и таткото -на него също му правят, но само вашия е безплатен 😁. Ден преди секциото те приемат. Правят ти изследвания, преглед и те качват на 3 етаж. Там имаш среща с анестезиолог и 1-2 пъти тонове и кръвно. Вечеряш леко (кисело мляко) до 18ч. И пиеш вода до 22ч. На сутринта ти правят клизма. Час и малко преди часа за секциото те свалят на 1 етаж. Водят и таткото при теб. Слагат ти абокат и ти вливат разни неща. Връзват те за тонове и така стоиш до самата операция. Те ги следят от друго място. Като стане време те вземат, а таткото водят някъде да чака. В операционната ти слагат упойката и лягаш. Говорите си сладко с анестезиолога. На 5 минута усещаш бутане под ребрата - избутват бебо. Чуваш как плаче и след като го повият ти го дават да се гушнете и цункате 🥰. Снимат ви заедно и го вземат. Показват го на таткото за малко и ги снимат заедно. Още 25-30 минути е шиенето и те водят към реанимация. Спират за малко да се видите с таткото за последно и после той си тръгва. В реанимация се стои 24ч. за съжаление. Вливат ти обезболяващи и други екстри. Пиеш вода, спиш, вълнуваш се, говориш с близки. Водят бебчетата за 10 минутки привечер. На другата сутрин те раздвижват и те качват на 2 етаж. Там ни водят бебчето и се опознавате, кърмите и така 2 нощи и ако всичко е наред ви изписват. Мога да кажа, че като цяло съм доволна. Акушерките, без 1-2,  не ми харесаха изобщо. Малко държанието им беше като в държавна болница, но се преживява. Бебешките обаче са супер. Нямам оплакванията там. Обръщат внимание на бебчетата на 100%. Още в операционната неонатолога ме разпита за проблемите през бременността и за всичко бяха направили изследвания на беб - ПКК, КЗ заради моя диабет, бяха извикали и д-р Маринов да му прегледа сърчицето, заради клапата, която той израстна още в коремчето.
Ако имате някакви специфични въпроси - насреща съм и на лично. Дано съм ви била полезна.

# 678
  • София/Севлиево
Драконче,благодаря за разказа.В коя болница се случи това да пуснат таткото с теб?ММ в Шейново отказаха онзи ден да го пуснат,нищо че е с ваксини и сертификат.И на раждането едва ли ще го допуснат, а той много иска, а и аз ще съм по-спокойна ако е до мен...

# 679
Драконче, изключително много ти благодаря, прочетохме сега с ММ. В темата на Надежда (Ели, Надежда е тва) има само простотии и мрънкане за храната и водата. Абе все несъществени работи.
Гуш Flowers Hibiscus

# 680
Драконче, изключително полезни са такива истории - хем сбито, хем с всичко важно. Благодаря, че разказа.

Аз пак се включвам с питане - вчера бях при АГ да обсъдим тромбофилията, назначи ми доста изследвания за днес, сега гледам резултатите. Сред тях беше и за фолиева киселина - аз не съм я спирала преди изследването, както се предполага, та резултатът ми е 44.5 nmol/l, при горна граница 42.4, чак във вторник ще обсъждаме, но от вчера ми назначи да пия 3х1 метафолик, дали да не я спра дотогава?

ПП: също вчера след като купих всичко изписано, ударих и Б12 (досега съм го пила само в комбинираните витамини), без да се сетя, че и той е в изследването - дали е дало грешен речултат, заради това? Извинявам се, ако звуча малоумно ама с 1 шепа добавки се обърках кое и кога. Rolling Eyes

# 681
Одри, по повод водата и храната. Вода ще ти трябва само за реанимация. Иначе в трапезариите са монтирали пречистватели и си наливаш в шише. А за храната - на мен ми бяха предвидили меню да диабетици, въпреки че бях с ГД и диетата за него се спира в деня на раждането Simple Smile. То не се яде много де, че нали чакат газове 😁. На мен и свещички ми даваха, че не ми се получаваше 😁😁😁
Иначе и аз бях питала веднъж в темата точно за таткото, но ми се нахвърлиха, че било недопустимо и т.н. Пък то не само, че дават да те види и теб и бебето, ами и стоите заедно и чакате момента близо 1.5 часа Wink

# 682
Мамчета, имам останали 7 бр. ампули Тотема, Коринфар (цяла опаковка), вит.К (неотварян), TMG Jarrow (почти пълен) и 11 бр. фракси от 0.4. Пишете ми на лични, на когото му трябват, за да ви ги изпратя 😊

Последна редакция: вт, 21 сеп 2021, 13:39 от Dragon Girl

# 683
Момичета, моля ви, някой знае ли стойностите от доплера в какви граници са? Разбрах че се гледа PI и RI, колко трябва да са за добър кръвоток в първите седмици например в 8 г.с  и 6 г.с ? Много съм притеснена понеже дозата ми е намалена, а анти ха под долна граница и ме е страх да не объркат нещо тия доктори Cry Искам да проверя добри ли са наистина показателите от доплера или като дозата и те са сгрешени Cry Писна ми, не мога да се зарадвам заради тия доктори, чувствам се като лекар не като пациент.... трябва всичко сама да си решавам и да си следя и да си треперя доктора е там за да неглижира нещата и да вика всичко е наред и после бам под долна граница.....Еми явно не е наред, моля ви стискайте ми палци Cry

# 684
Уинтърче аз това успях да намеря! Успокой се, всичко ще бъде наред, гуш

# 685
Уинтър , като нормални стойности не знам колко са, но ти пускам моите от ФМ в 30гс. Не са идеални, но са прилични :
Като според кръвния анти ха ми е под нормалната доза за профилактика, т.е. < 0,1
Това е от 24гс :
Още тогава нати ха ми беше на долна граница и започнах и Кораспин 100(тук го водят аспирин протект) освен Клексан 0,4.

# 686
Благодаря ви момичета Hug Излиза че при високи стойности ми е намалил дозата, което направо е безумно Scream Чета че се увеличава доза при високи стойности за да паднат, направо ми се изправи косата, едвам съм спала, егати доктора.....ще ходя тези дни на преглед и ще пиша, моля се бебето да е добре Hands Pray
Гледах и този калкулатор от АА : https://www.perinatology.com/calculators/umbilicalartery.htm

# 687
Уинтър , не знам как са твоите стойности, но моят док беше казал, че даже мога да си спра НМХ и , че до 20гс ще се оправи кръвотокът. Преди това едната артерия беше ок и компенсираше и заради втората. За последното позна , че ще се оправи след 20гс, но аз така и не си спрях НМХ. Даже доцентката, като ми видя последния път резултата от анти ха, искаше да ми вдига дозата на НМХ, ама понеже не намерих, тогава почнах кораспина след консултация с моето си АГ.  Много е сложно с тези мутации , дози и кръвотоци. Гледам да се водим уж основно от кръвотока, ама за целта трябва лекар, който наистина да разбира и да му имаш доверие.

# 688
Уинтър, не мога да помогна, мен ми казват добре е кръвотока и аз вярвам. Взимам само аспирин и натаспин.
Може би в темата за тромбофилията да питаш също, ако не си.
Аз, бих обсъдила и с лекаря, че съм объркана, защото това и това.

Последна редакция: чт, 23 сеп 2021, 19:18 от Одри ♡

# 689
Включвам се с ъпдейт от днес - всичко е наред с бебето Heart За което много се радвам, защото наистина много се бях ошашкала Scream Коментирахме терапията, казах че много се притеснявам, но док си държи на 0.3, вдига ми аспирина на 100 мг, така или иначе ми предстои и друга консултация ще видя там какво ще кажат, наистина е много сложно с тези мутации.....
От темата за тромбофилията разбрах, че добър кръвоток е под 1, ако някой се чуди като мен, но това за по-напреднала бременност, аз съм още в 9 г.с., когато повечето не мерят никакъв кръвоток и затова е още по-сложно за терапия и лекари. Надявам се повече да не влизам ошашкана, а само за да ви говоря за розови/сини бебешки неща Joy Така де дай Боже всички да си обсъждаме само по-сладките неща от бременността, защото няма други Hands Pray

Общи условия

Активация на акаунт