В 'Искам бебе' имахме мечта, а сега в коремчето е тя ! /тема 33/

• 37 725
  • 756
  •   1
Отговори
# 510
Момичета, чета ви и ми става толкова миличко Heart Страхотно е чувството да усещаш бебчо в коремчето и да си общувате така с докосвания и ритничета. Честно казано ми липсва този период, въпреки, че се гушкаме с моя бузан постоянно Heart Много ви се радвам.

# 511
Одри ♡, браво за хубавите новини! Все така да върви бебо! Simple Smile За кърменето - мисля на леглото да се позиционирам - легнала, седнала както дойде Smile Столове, дивани и т.н не мисля да купувам отделно.

Хибискус и аз усетих госпожицата в 17 седмица и бях убедена че е тя. Със задна висока плацента съм и се бях насторила, че ще я усетя рано. Първоначално беше точно както го бяха описали някъде във форума - като потрепване на мускул. Сега в 25 седмица се усеща доста по-отчетливо и продължително.
Относно стягането - да, това са подготвителните контракции. Аз като ги хванах за първи път (понеже ме събуди стягане близо до пъпа) си сложих веднага ръката на втвърденото място и започнах да броя на ум. Понатиснах малко и си се усеща, че мястото е твърдо. Бях чела, че тези контракции продължават 40-45 секунди и наистина като стигнах до 40, ръката ми взе да потъва и мястото пак си стана меко. Споделих на АГ, а тя ми предписа Магнерот. И до сега си го пия.

kalestia Чудесни новини, радвам се! Аз другата седмица съм на преглед и също се надявам малката да е станала 900гр. Не съм я виждала повече от месец. Дано този път да излезе хубаво и за снимка на 4Д че искам да ѝ видя личицето вече Heartbeat. Ако не - на последната фетална в София другия месец Simple Smile

Днес пък аз си правих обременяването, не че имам някакви предпоставки, просто ей така да видя какво толкова не я харесват глюкозата другите жени. Ами нищо особено не беше - разтворих си я в къщи, взеха ми кръв, в 7:30 я изпих и после в 8:30 и 9:30 пак ми взеха кръв. Не  ми е ставало лошо, нито съм припадала (че и такива неща четох) Резултатите ми са следните: 0 мин - 4.3 mol; 60мин. - 10.4 mol и 120 мин. - 8.3 mol. и ще ги коментираме с лекар другата седмица. Така като гледам само на 1 час имам леко отклонение, но не съм се шашнала в никакъв случай. Най-много да ме сложат на диета Smile Иначе си се бях подготвила и знам, че и трите пъти при вземане на кръв за това излследване, трябва да е от вена, но лаборантката ми каза, че било само когато имало инсулин, а ендото ми беше написала без инсулин и затова на 60 и 120 мин. ми взеха кръв от пръста. Нямам идея дали това по някакъв начин е повлияло на резултата, ще коментирам с док.

Иначе относно приготовленията съм готова на едно 80-90%. Кошарата трябва да я вземем от едно семейство в града тази или другата седмица, матракът е закупен и чака, спалното бельо също. Дрехите и  няколко одеалца са изпрани, изгладени и прибрани, количката и тя чака Simple Smile
Със всеки изминал ден все повече нямам търпение да си гушна госпожицата и да започва веселбата Blush

# 512
  • София/Севлиево
За обременяването знам, че задължително трябва да е от вената,защото на много малко бременни пускат и инсулин(а при мен той е проблемен).Не завиждам на лаборантката,която ще трябва да ми търси цели 3 места за вземане.Едно си имам,ама за още две...Абе в петък ще ви пиша как е минало.Надявам се да не припадна,въпреки че миналият път като го правих небременна се чувствах като парцал, а сестра ми направо си поприпадна...

# 513
Момичета, стиснете ми по едни палчета, моля ви 😢 с ковид съм от няколко дни и се чувствам безпомощна 🙁 Пак се започва с температурата, не мога да дишам, от което ми се налага да кашлям, а като кашлям се страхувам за малкия. Много рита и не зная, дали му е добре, а АГ ме отряза със “стойте си у Вас и оздравявайте”. 😞 Пазете се всички и бъдете здравички!

# 514
  • London
Босилек, стискам палци и вярвам, че всичко ще е наред.
Много момичета от английската група изкараха ковид и първия триместър, други във втория, и третия. Всички сега са добре, някои родиха вече живи и здрави бебоци.
Почивай си, много течности и плодове, да укрепваш имунната система.

# 515
Босилек, палците са стиснати Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover
Ели, защо ще мерят инсулина? Мен като ми откриха ИР, на втори час инсулина беше в небето, ако сега го измерят предполагам ще е подобно. Ще гледат дали не е нисък ли?
Диди, 10 е височко, аз на второто натоварване 22 седмица излязох със същата стойност на 1ви час и доста по-малка на втори. За доктора това е гестационен диабет, за ендото е гранично. Ама каквото и да кажат не е кой знае какво. С диета се компенсира.
Ирен видях ти проекто комплекта за изписване в другата тема, ама тук да го похваля - много стилен и приятен Blue Heart

# 516
Одри , мерси ! Този е вторият вариант :
ММ клони към него повече, че е по-пъстър. Аз съжалявам , че ще пропуснем ходене в Турция, че там нещата са с пъти по-евтини, ама няма как.

# 517
Босилек, стискам палци да мине бързо и леко!
Излязоха ми стрептококи и сега съм на антибиотик-Зинат Sad забравих да питам какъв пробиотик мога да приемам, предполагам всякакъв? Имам ентерол, но намирам това в листовката, което ме озадачи..

# 518
Хибискус,
и на мен преди 2 седмици ми откриха стрептококи в МБ. Пих Уназин (АБ) + Макмирор (ваг. капсули) + Линекс комплекс (пробиотик). Вчера взехме контролна проба и се моля да се е махнала тази гад, че от други бременни девойки съм чувала, че е упорита.

# 519
  • София/Севлиево
Одри,незнам защо и инсулин(той и без това ми е висок, два пъти си го проверявах,беше първо 37,после 30)...

# 520
Хибискус, аз морих това чудо след серклажа. Доста е упорито. Не мина с 1 АБ. Дано при теб да се изчисти бързо. Пих Астарте пробиотик и като свърши си взех на Natural Factors Women's multi probiotic и от тогава си го пия всеки ден. Отделно по препоръка на АГ слагам по 2 глобулки лактажин седмично и така до раждането.

# 521
Хибискус , аз по препоръка на АГ съм на Омнибиотик 6 от 3 месец, като в 8-9 ще го сменя с Омнибиотик Панда, който ще продължа и след раждането. Преди него бях на друг пробиотик , но определено усещам разликата.

# 522
И аз се връщам от преглед преди малко - бебо е 900 грама, душинката Heart Всичко е наред, добре си расте, няма да правя обременяване с глюкоза на този етап, тъй като нямам нито един симптом за ГД.

Simple Smile И моето бебе е 900 грама, но съм в 25 седмица и ми казаха, че е възможно да имам ГД, макар че и аз нямам никакъв друг симптом и засега само диета ще правя без обременяване. Или ти, kalestia, си в по-напреднала седмица?

Момичета, възможно ли е да имам ГД и въпреки това захарта след хранене да ми е 4 ммол/л, тоест не висока?

Въобще, меродавно ли е меренето на захата с глюкомер или само обременяването доказва наличие на ГД?

Последна редакция: чт, 19 авг 2021, 15:27 от Alaskata

# 523
Ще отида утре до аптеката, че хич не ми се ще без пробиотик да минавам. Моя лекар пък каза да не се шашкам, да си пия аб и много вода и да не го мисля. Той даже не е много ентусиазиран за витамините дето пия, казва, че са в плюс на аптеките, а до колко са в мой плюс- не било сигурно. Та не му знам мнението и за пробиотиците, но като цяло е много обран по темата. Но мен корема ми не е същият от както забременях и мисля да взема един Омнибиотик, преди време се сещам, че бях пила и ми действаше добре.
Калестия, мен ми излезе в стерилната урина даже, преди два месеца пускахме микробиология и беше чиста, не знам дали излиза там де?

# 524
Аляска, в 26 г.с. съм
Хибискус, на мен ми излезе в МБ, урината ми е чиста.

Общи условия

Активация на акаунт