Американски колеж - двадесет и трета тема

• 58 026
  • 743
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Знаете ли, ако сега преди файналите ученик се окаже в ковид карантина какво се случва?
Малкият ми син се върна с ужасен гърлобол снощи. Казват, че има такъв вирус в момента, но ако хипотетично се окаже с положителен тест, колежанка, която за момента е в добро здраве  също ще се озове под карантина.

# 106
  • софия
Знаете ли, ако сега преди файналите ученик се окаже в ковид карантина какво се случва?
Малкият ми син се върна с ужасен гърлобол снощи. Казват, че има такъв вирус в момента, но ако хипотетично се окаже с положителен тест, колежанка, която за момента е в добро здраве  също ще се озове под карантина.
А вероятно заедно с колежанката и цялата секция, а? Или не.
Не зная със сигурност, но ви стискам палци да не се налага да се занимавате с такъв проблем.

# 107
  • София
Има такъв вирус, малкия ми го довлече в понеделник (от купонясване в неделя). Минава за 1.5, максимум 2 дена. Внучето пък го налепи на дъщеря ми (не сме се срещали, паралелно го изкарахме). Направете един бърз тест,  да сте сигурни.

# 108
  • софия
Има явно някакъв такъв вирус. Края на миналата седмица беше с "дращещо гърло", от вчера със сопол и е вкъщи. Без Т, без гърлобол или кашлица, без нищо друго. Може и да не е вирус, миналата седмица я валя дъжд. Настинките при нея така протичат.
Извинението на липсата беше лесно, но до сега не е отсъствала.

# 109
  • София
Няма К19 дребния, но щерката се разсополявила яко в училище и "компетентно" се самодиагностицирала с алергия (никога не е имала) и отишла при сестрата да ѝ даде противоалергично. Сестрата ѝ казала, че няма никаква алергия, а де се прибира у дома, да посети личния си лекар и да иска бележка и за петък Simple Smile
Та се прибра безславно днес, разочарована, че това не било алергия.
Ежко май, споменаваше че кусура на колежаните е, че много им се вдигало самочувствието и са компетентни по всички въпроси. Е, аз от 30 години съм със синузит и знаейки за уклона ѝ към лечение без химия ѝ предложих първа помощ състояща се от ИЧ лампа, бонбони кармолис и спрей с евкалиптово масло... Не това вероятно било вредно и затова тя щяла да си топли чорап с морска сол... да прави каквото иска.

Понеже преди няколко страници сте обсъждали катедрата по БЕЛ. Да похваля (ако четат от ръководството Stuck Out Tongue Winking Eye  ) Нина Георгиева. Май е за първа година в колежа. Това моето дете толкова го мрази този предмет, а сега споделя, че тя е най-добрата учителка по БЕЛ, която е имала някога. При условие, че  миналата година беше при Риджолска, която знаем че се харесва на децата. И то след като стартира годината с 4 на правописния тест. Е тази дама успя да ѝ създаде един по-голям интерес към предмета. Не знам кой и по какви критерии оценяват ДЗИ-тата, но за 7-класното НВО се наслушах на толкова клишета и празни приказки, че сегашните пълнокръвни анализи и разсъждения ми галят ухото. Дано е така и идните години! И дано няма екземпляри като тази за, която разказвате такива легенди.

# 110
  • софия
В Колежа има сополив вирус.
От катедрата по БЕЛ похвалвам Светлина Георгиева. Докато ковидно бяхме вкъщи детето ме е канило да слушам уроци. Цялото й отношение е строго добронамерено и децата го усещат. Увлича ги в това, което учат без видимо да ги кара насила да участват. Харесват я. Няма мрънкане за писане на домашните, няма безумен стрес преди контролни. Случвало се е няколко пъти да й пише за обратна връзка, отговаря в рамките на часове същия ден.

# 111
  • София
Алергията си личи по лилавеещия цвят на долния клепач на очите, лигавицата на гърлото и честото кихане.

# 112
  • София
Разликата цифром за domestic и international students е грубо около 3 пъти. Определено е много по - евтино за хора с американски паспорт.

# 113
  • София
Алергията си личи по лилавеещия цвят на долния клепач на очите, лигавицата на гърлото и честото кихане.
Какво разбираш ти? Щом деветокласничката е решила, че е алергия, следва да бъде алергия. Все пак тя знае почти всичко. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 114
  • София
Записвам се при вас и почвам да ви следя, макар че е още раничко, защото синът ми приключва 6-ти клас. Но постепенно от лятото ще започваме с подготовката му за 7- ми клас и отсега сам се е насочил да кандидатства в АК. Започвам да чета и предходните теми, но отсега ще съм ви много благодарна за всякакви съвети относно кандидатстването.
Успехи на всички- и гимназисти, и кандидат- гимназисти! Blush

# 115
Здравейте, мога ли да попитам как се оценява CAS портфолиото, какво значи оценката и каква тежест има?
Понеже си имам деветокласничка и за първи път има такава графа в gradelink Simple Smile

# 116
  • софия
Здравейте, мога ли да попитам как се оценява CAS портфолиото, какво значи оценката и каква тежест има?
Понеже си имам деветокласничка и за първи път има такава графа в gradelink Simple Smile
Здравейте, ако правилно си спомням cas портфолиото се оценяваше с думи, нещо като -exellent, very good......нещо такова ми се върти в главата. В общи линии да е спазено условието за покриване на изисванията - социални, креативни и спортни(?) дейности.   Тежест в смисъла на намеса в изчисляването на дипломата няма. Има като нужна точка (отметната) в получаването на американска дипома. Нямат проблем децата с тази точка - признават им освен клубовете и разни дейности, с които се занимават извън училище.

Zhiki,  успех!

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 00:09 от Амели

# 117

С букви. Например МЕ - meets expectations (покрива очакванията). Има значение да покрие очакваното за получаването И на американска диплома. Не е някакъв особен зор.

# 118
  • София
Здравейте,
Моля, кажете какво значение имат избираемите предмети, които трябва да изберат за 9клас. Свързано ли е с матурите в 10/12клас? По какви критерии се избира?

# 119
  • софия
Ивка, бяха изпратили полезна презентация преди РС.
Не е свързано с матурите в 10. клас.
Критериите за избор са интересите на детето.

Общи условия

Активация на акаунт