Американски колеж - двадесет и трета тема

• 58 119
  • 743
  •   1
Отговори
# 420
Аз не съм получавал договор още.

# 421
  • софия
Не сме получили договор още, ама ще взема да вляза в грейда да видя има ли рипорт.

Няма и рипорт 🙁

# 422
И аз не съм го получила още. Предполагам тази седмица трабва да го получим

# 423
Мерсиии! Ще чакаме. Simple Smile

# 424
Ежко, много смело и категорично се изказвате. От вашите мнения лъха едно чувство за елитарност, което намирам за неприятно.  Вашите деца и техните съученици не са на етап от живота им, когато може да се дават такива оценки.  Сестра ви е завършила първите випуски като мен, затова може да й зададете или вече сте задали и знаете отговорите на следните въпроси:

1 Как са се реализирали долните 25% от випуска й?
2 Счита ли че топ 25% от випуска й, биха били неуспешни, ако бяха завършили друга добра гимназия?
3 Дали са фактори за нивото и средата към днешна дата това, че таксата е много над 10х по-голяма сравнено с тогава, випуска е 2х+ по-голям, а кандидастващите са много по-малко.

АК в момента е пълен преобладаващо с деца от частни основни училища.  
Успешните деца от АК са тези с вътрешната мотивация, а те според мен могат да са успешни и на други места.

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 22:35 от mitochondria

# 425
Мдаа, и рипорт няма. В петък взимаме документите на новоприетите (Рали, разбрах, че и ти имаш дете в 9-и клас 😎) и силно се надявам в понеделник да съм записала и баткото в 11. клас и малкия в 9-и.
Във връзка с обсъжданото по-горе смятаме, че нямаме каквото и да е право да подаваме документи за отстъпка от таксата и не сме го правили досега. Моралът ни не позволява да имаме непрозрачни доходи (включително не караме скъпи коли, регистрирани като баничарки Wink )

Ооо, и още нещо Simple Smile Надявам се, че Тинки не визира като много ценно ЧУ за двете си по-малки деца “Света София” , което завърши малкият ми син и определено повлия на неприемането му в АК след седми клас Sad  Даже ми се иска по модерному “да изчегъртам” това училище от “автобиографията” на малкия въпреки няколкото медала по математика …

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 22:51 от kiki29

# 426
Kiki,
В петък скок подскок сме за документи😄 Уикенда с мъжО ще си отворим бутилка бяло вино и ще четем.
Да разбирам ли, че и ти имаш заек в 9 клас?

# 427

Да разбирам ли, че и ти имаш заек в 9 клас?

Дааа🥰 Баткото ни е също в АК, но ще е в 11.

# 428
  • софия
Голям спор, голямо нещо. Едната дума срещу другата. Едното мнение срещу другото. И къде е истината? Всеки си я знае в най-съкровените лични моменти, каквито неминуемо изпитва.

Добре, че заговорихте за договорите, че да планувам документите тази седмица Simple Smile като стой та гледай щях да пропусна сроковете.

# 429
Ежко, много смело и категорично се изказвате. От вашите мнения лъха едно чувство за елитарност, което намирам за неприятно.  Вашите деца и техните съученици не са на етап от живота им, когато може да се дават такива оценки.  Сестра ви е завършила първите випуски като мен, затова може да й зададете или вече сте задали и знаете отговорите на следните въпроси:

1 Как са се реализирали долните 25% от випуска й?
2 Счита ли че топ 25% от випуска й, биха били неуспешни, ако бяха завършили друга добра гимназия?
3 Дали са фактори за нивото и средата към днешна дата това, че таксата е много над 100х по-голяма сравнено с тогава, випуска е 2х+ по-голям, а кандидастващите са много по-малко.

АК в момента е пълен преобладаващо с деца от частни основни училища.  
Успешните деца от АК са тези с вътрешната мотивация, а те според мен могат да са успешни и на други места.  

Митохондрия, не виждам причина да се страхувам да се изкажа категорично, когато имам категорично мнение Simple Smile
Не знам къде в мненията ми видяхте чувство за елитарност - повярвайте, за нищо елитарно нито претендирам, нито се боря. Както не се боря да Ви стана приятен.
За кои точно оценки на етапите от живота на децата ми става дума?

Що се отнася до въпросите към сестра ми, не мисля че са правилните въпроси, но все пак ще се пробвам да ги коментирам:
1. Долни 25% по кои критерии? Ако е по успех - има различни случаи; от прекрасно реализирани, до не съвсем. Което също е донякъде субективна оценка. АК не гарантира успех. АК дава повече избори. Оттам-нататък - каквото сабя покаже.
2. Никой не може да каже. Но не само сестра ми, а и доста от съучениците и намират, че АК им е дал много предимства, които другите училища нямаше да могат. При това, в широк смисъл. Не само в кариерно-професионален.
3. Много добре си спомням какво костваше плащането на таксата на сестра ми. Все пак съм 13 години по-голям. Бил съм на 27, когато тя е била препче. На практика усещането за финансова тежест е едно и също тогава и сега.
Тогава таксата за година беше към 1000 долара, заплатата на начинаещ програмист - 150 долара. Сега таксата е 7000 евро (не 100х, а около 7х увеличение), а заплатата на начинаещ програмист на същата позиция - към 900 евро (около 6х увеличение). Сега обаче има един голям плюс - финансовата помощ. Да, випускът е двойно по-голям и кандидатите са по-малко. От друга страна, както отбелязахте, много кандидати идват от частни училища и са с доста по-добра подготовка. А образованието  като ценност на обществото се е сринало неимоверно в сравнение с тогава. С изключение на някои упорити родителски островчета.

Както пишете, успехът зависи от вътрешната мотивация. Но щастието зависи от правилно избраните цели и осъзнатите избори. С други думи - от придобитата култура. И разбира се и двете зависят от положения труд, както и от необходимата щипка късмет.

Признавам си - не ми е ясно каква теза се опитвате да илюстрирате с горните въпроси?

ПС По ваше със сестра ми време АК имаше алтернативи в това отношение. И НГДЕК, и ФЕГ, и НПМГ вършеха добра работа. Сега положението е съвършено друго. За съжаление.

Последна редакция: ср, 14 юли 2021, 13:25 от Ezhko

# 430
Здравейте,

има ли практика децата да идват на училище с велосипед/електрическа тротинетка и ако да, къде ги оставят?

# 431
Здравейте,

има ли практика децата да идват на училище с велосипед/електрическа тротинетка и ако да, къде ги оставят?

Големият син имаше навика да ходи с велосипед, преди да почне с мотор. Велосипедът се оставяше на стойките отляво на Сандърс.
Забележете, че по правилник е забранено използването на велосипеди, ролери, ел. тротинетки, бордове и т.н. на територията на колежа. Което означаваше, че колелото се буташе от надписа "Американски колеж" до Сандърс.

# 432
Ежко, много благодаря за информацията:)!

# 433
Аз също все още не съм получила договор, но следващите две седмици не сме в София. Това означава ли, че има шанс да пропуснем срока за записване в 11 кл.?!

# 434
Аз също все още не съм получила договор, но следващите две седмици не сме в София. Това означава ли, че има шанс да пропуснем срока за записване в 11 кл.?!
Не, разбира се. Миналата година срокът беше до 28-ми юли. Сега, предполагам ще е до по-късно. Но ако се притеснявате - обадете се до колежа и попитайте.

Последна редакция: вт, 13 юли 2021, 23:59 от Ezhko

Общи условия

Активация на акаунт