С какво ви дразнят свекървите? – 127

• 29 778
  • 763
  •   1
Отговори
# 375
Може най-после да е станала истинска свекърва (и тя като Сия) и да не й остава време за чуждите снахи Stuck Out Tongue Winking Eye

# 376
  • София
Како Сийке, честита снаха! Да се разбирате и де не се четете в темата!
И ако искаш заповядай в темата на младите баби - КГБ. Сега малко сме позамряли, но е временно.
За случая с Елен - аз не вярвам на историята. Предполагам, че някой се забавлява и раздвижва темата и форума. Няма как жена на 30 г. в сегашното време да е толкова забудена и изплашена от живота. Ако беше споменала, че е  19 - 22 годишна, след ученическа  любов бих се вързала. Свека и родителите не ги коментирам - в градчетата от селски тип гъмжи от подобни.

# 377
Няма как да не съм напалшена, преди това имах 6 годишна, в края кошмарна връзка, която съм си виновна, чя търпях, но трудно слагам край.
Реших да разуча нещата, да се подготвя, да се прибера при родителите ми за малко. Снощи пак имах обяснения от ММ как грешал, как говорил с майка си и й казал вече за всичко да се допитва, как искал да сме заедно - не съм ли го била виждала, правил планове за нас, как повечето неща не ги мисли, но избухвал бързо, как детето щяло да е губещо, ако се разделим, защото все ще е без един родител. Искал да си помисля. Не мисля, че има какво да мисля, това са едни и същи неща всеки път.
И да, на родителите ми не мога да разчитам на финансова подкрепа за адвокати и съд, нямат такава възможност, баща ми и без това ми помага, защото ММ не вкарва почти никакви пари в така наречения ни дом. Нямам представа от къде изкарва пари, понякога има и си ги харчи за себе си и колата си. Има заеми, търсят го постоянно, но сега уж се е хванал на някаква работа, която мисли, че ще прецака, защото не можел да има шеф

# 378
Няма как да не съм напалшена, преди това имах 6 годишна, в края кошмарна връзка, която съм си виновна, чя търпях, но трудно слагам край.
Реших да разуча нещата, да се подготвя, да се прибера при родителите ми за малко. Снощи пак имах обяснения от ММ как грешал, как говорил с майка си и й казал вече за всичко да се допитва, как искал да сме заедно - не съм ли го била виждала, правил планове за нас, как повечето неща не ги мисли, но избухвал бързо, как детето щяло да е губещо, ако се разделим, защото все ще е без един родител. Искал да си помисля. Не мисля, че има какво да мисля, това са едни и същи неща всеки път.
И да, на родителите ми не мога да разчитам на финансова подкрепа за адвокати и съд, нямат такава възможност, баща ми и без това ми помага, защото ММ не вкарва почти никакви пари в така наречения ни дом. Нямам представа от къде изкарва пари, понякога има и си ги харчи за себе си и колата си. Има заеми, търсят го постоянно, но сега уж се е хванал на някаква работа, която мисли, че ще прецака, защото не можел да има шеф

Стягай си багажа и да те няма.Не вярвай на тоя плужек! Аз пак си го казвам,за такъв бих платила да го пребият!

# 379
  • Варна
Аха. А то сега детето щото има двама родители... Не знам дали вярваш на тия приказки, аз не бих.

# 380
Малко истории от 1001 нощ, докато ти спадне решимостта, а после - старата песен на нов глас.

# 381
При вашите с детето отиваш, нали?
Пиши и оттам, и гледай да мислиш по- дълго.
За бъдещето ти и това на детето ти, най - вече

Последна редакция: вт, 08 юни 2021, 10:19 от tays

# 382
  • при късмета
Не разбирам, честно. Родители и на двамата, които мислят като в Анадола, такива виждания втълпили и на вас двамата. Неуспешна връзка, която знаеш че не е трябвало да търпиш. Как тогава не ти светна лампата за този? На мен не лампа, влаков семафор щеше да свети в главата ми, барабар със звуковата сигнализация на прелез. Ти обаче му раждаш дете, което самата ти си искала да махаш. Ако беше наплашена, изобщо нямаше да се захващаш с този. Някак и родители и мъж и свекърва са успяли да ти втълпят, че детето остава при баща си при всички случаи, по-точно при свекърва ти. За това нямам друго обяснение, освен, че сте цигани или турци, защото в тези общности детето по презумпция е принадлежащо към рода на баща си. И това е само нагласа и традиции, защото у нас юридически, няма такова положение. Не виждам и друга причина толкова убедено да го вярваш. Сега хем те гони, хем щял да взима детето, хем искал нещата да се оправят. Ти вярваш и на трите, а те са противоположни едно на друго. Не само, че се въртиш в затворен кръг, сама се вкарваш в него. До вчера твърдеше, че се чудиш как никога нищо не казвал на майка си, сега изведнъж му дошло да ѝ казва да се допитва. Аз такъв случай още не съм виждала. Ретроспекцията е много объркана и противоречива. Забавлявай се, ама ти казах още вчера, поне глупости не пиши. Ако реално ти трябва помощ и съвети, така няма да получиш адекватни. А и каквито и да получиш, гледам, че никакви поуки не си взимаш. Такива проблеми, ако са реални, парите изобщо не са решаващ фактор за решението им

# 383
  • Варна
Абе тоя я мята по върбите както си ще щото вижда, че тя му вярва. Усетил е, че й е дошло нагорно, сега ще я погали по главичката, ще се подмаже няколко дена, докато тя кротне и после пак ще я подкара както си знае. Пък, че свекървата щяла да млъкне щото синчето й е затворило устата, това е направо виц.

# 384

Чакай да отиде първо,че като гледам ще си стои при плужека…

# 385

Малкият има преглед на 21ви и ще търпя до тогава. Трябва да се уговаря с баща ми, защото може само в събота да дойде да ни вземе.
Ами не сме цигани, баща ми вярва, че може да вземат детето, защото са манипулативни, с повече пари и връзки тук , защото майката на ММ е готова на всичко, за да не загуби малкия. ММ каза, че лесно би свикнал с тжва да не го вижда, за разлика от мен, аз съм щяла да рухна

# 386

Явно и тръгването е проблем. Без лк и удостоверение за раждане. Имах такъв случай с домашно насилие, майката стоеше закрепостена и системно бита в дома на бащата месеци. Успя да избяга, майка и я подслони, съдът и издаде заповед за незабавна защита, този го арестуваха, защото я наруши.
И накрая момичето се върна при насилника си, не можели децата без баща. Бяха роми, обаче

# 387
Това всичко истина ли е?!? Понякога си мисля,че може да си пишеш някоя дипломна работа,друг път ми става тъжно… за**и

# 388
  • при късмета
Ами не сме цигани, баща ми вярва, че може да вземат детето, защото са манипулативни, с повече пари и връзки тук , защото майката на ММ е готова на всичко, за да не загуби малкия. ММ каза, че лесно би свикнал с тжва да не го вижда, за разлика от мен, аз съм щяла да рухна
Нали вашите бяха на 300 км.? Т.е. "тук" за теб и баща ти за различни понятия. Не му това довода значи. Ти, ако си отидеш при тях с детето и си смениш адресната регистрация, а неговата автоматично с твоята и да завежда мъжа ти дело за родителски права, то би било в съда по адрес на детето, а именно окръга на вашите. Като не сте цигани, да разбирам ли, че другото ми предположение е вярно?

# 389
Елен, най - важното е да повярваш, че ти можеш. Не този ти казал, оня ти рекъл. Всички те оценяват и подценяват и ти се чудиш коя си. Така винаги ще те лашкат.
Та : Ето ти малко практични съвети. Използвай времето до 21 за организация, щом пък е толкова важен този преглед. Дотогава - извади си дубликат от Акта за раждане на детето, 10 лева струваше последно.
Като отидеш при вашите, регистрирай се ти и детето по настоящ адрес в общината. Ей така, за всеки случай. И стой там и мисли. Междувременно подай молба до Бюрото за правна помощ в съответния съдебен район, за да ти осигурят безплатна правна помощ. Ще те одобрят. Ще ти определят адвокат, който да ти изготви книжата , в случай на ситуация. Както и съответните Центрове. Можеш да ползваш и безплатна правна помощ за консултация, пак през Бюрото за правна помощ.
Първата стъпка обаче е да повярваш в себе си и да вземеш ти решение.
Този няма да се промени, каквото и да ти говори. И вашите няма да се променят. Промяната започва от теб.
Ето, и Мако ти е написала нещо подобно.

Общи условия

Активация на акаунт