С какво ви дразнят свекървите? – 127

• 29 674
  • 763
  •   1
Отговори
# 645
  • при късмета
Mo0onllight, да беше надникнала в предишната тема. Имаше същия казус. И аз смятам, че баби и дядовци не са длъжни да гледат внуци. Пак ще кажа, че всеки със средна интелигентност, трябва да е наясно какво се случва за няколко години, когато вземе решението да стане родител. Ако се раждат деца, защото бабата казала, че иска внуци, значи нужната интелигентност да си родител, липсва. Това не е обещание да помагат. А пък доводът ти, че работи в детска градина, направо ме уби. Без умора и недоспиване никоя не си е отгледа децата, не си само ти. Това също влиза в предварителната преценка, защото всеки го знае. Сега вадиш от 9 кладенеца вода, някой да ти гледа детето. Та твоята работа, та нейната работа, та какво бебе бил мъжа ти навремето. Несъстоятелни са по казуса и изсмукани от пръстите. Да бяхте взели всичко това предвид, когато планирахте момента да станете родители.
Аз в повечето случаи съм на снахата на страната, но по този въпрос, съм твърдо убедена, че свекърви и тъщи нямат задължение да гледат внуци. Изобщо не е чудно свекървата да я е страх да гледа толкова малко бебе и щом с нейното е била само по болници да я е страх да го гледа. А ти го считаш за аргумент в своя полза. И мен би ме било страх. Минало е това обикаляне по болници преди години, не иска сега да се случва, макар вероятността да е много малка. На млади години ще, не ще и издържала на това напрежение, сега дали ще издържи? Погледна ли го от тази страна? Наистина е гадно, ако ти се наложи да няма кой, но не можеш да задължиш никого, освен баща му. Той ще си вземе ден, когато ти имаш нужда от преглед и така. Все повече хора се справят без никаква помощ, защото са далеч от баби, ще намерите начин.
Наши близки пък сами от гледаха тризнаци/вече за 25 годишни/ И двете баби си ходеха на работа, от сутрин до вечер, бащата също. Много, много и беше трудно на майката, още повече че децата бяха и много палави. Ама какво да прави.
Евала правя на такива жени, аз си признавам, че няма да се справя. То като се наложи няма къде да ходиш де, ама мен много ме беше страх да не са близнаци, защото имаме в рода и на мен се падаше. В нашата линия на рода, братовчед ми го отнесе Joy

# 646
Ние нищо не сравняваме, ти сравняваш. И отказваш да проумееш, че твоите задължения като майка не са същите като на свекърва ти, като баба. Тя задължения няма Simple Smile

# 647
  • София
Ако тя е длъжна да ти осигурява глътка въздух заради едното ти дете, ти ще й осигуриш ли глъткИ въздух заради 30-те деца, които тя гледа ежедневно?

# 648
30-те й деца всъщност са 6! Ако не заради мен, поне заради сина си да подаде ръка.

# 649
  • София
Добре.
Ако тя е длъжна да ти осигурява глътка въздух заради едно дете, ти ще й осигуриш ли глъткИ въздух заради 6?

# 650
Ще й осигуря! Аз не искам да гледа детето постоянно. Няколко часа поне в неделя ни стигат.

# 651
  • София
А ти в какво и кога ще я отменяш?

# 652
  • при късмета
Да де, ама детето е на месеци. Не може да си каже кога какво му е, ако се разплаче, а децата в градината могат. Изчакай твоето да стане в градинска възраст и тогава ползвай тези аргументи. Но, ако сега не ѝ даваш да го вижда, то като стане на 3 самото дете няма да иска да стои при непознат. Това предвидила ли си го?
Ще й осигуря! Аз не искам да гледа детето постоянно. Няколко часа поне в неделя ни стигат.
Е нали ти трябваше през седмицата, за да отидеш на преглед? Вие не искате да ви помагат, когато имате нужна, а когато и двамата сте вкъщи, за да си починете. За какво ги раждате тези деца, като на третия месец искате да си почивате от тях?

# 653
Хубаво , форумът сега ще реши въпроса.Ще и кажем няколко часа в неделя да го гледа.
Като не стане, ще се редуваме ние.

# 654
Ти как си представяш да ти помага- вие ли да го водите у тях, или тя да идва. Защото и това има значение. Вместо в събота да се наспи, да си метне червилото и чантата на гръб, да идва за първа смяна, после майка ти за втора, ами натоварващо е. Ти говорила ли си с нея открито, да и кажеш , че се налага , имаш нужда, някак така, без репчене, да предложиш вариант. Например за малко първо го оставяш у тях от-до, един час примерно, че и тя да свикне и ако иска , де. Тя някак категорично е отказала, а как е поискана от нея помощта ? дали с аргументи, или императивно ?
Не знам, може и да го гледа жената, но да смениш подхода някак си.
И аз бих се стреснала да ми оставят толкова малко същество, с което не живеем заедно и не му зная ревовете, състоянията и потребностите, за много време. Нека лека полека, и при нея, да не си нарушава жената съвсем ритъма . Ако е ела у нас, че ми писнА, и няма да съм тук незнайно докога, е стряскащо. Иначе вярно тримесечно , ако не е гладно и жадно, какво чак толкова може да прави. Като реве, ще го гушне.
Така си приказвам, но на една приятелка дъщеря и роди средата на април. Фърчи с колата да и помага , но отслабна видимо. Много ревяло бебето, а тя е жена със здрава психика , чак тя е измъчена. Знам ли и аз. Измисли начин да я включиш някак дипломатично. Че не е длъжна, не е , но пък внуче е, бебче. По малко , за кратко и така до повече. Или хич.Зависи и от двете ви.

# 655
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Aisha, от 60 хиляден град съм, но от 17 години живеем с мъжа ми в София. Тук се роди детето ни, тук го гледаме сами, двамата.
  Да, в родния ми град е норма бабите да гледат внучета, мои приятели от там, прясната мама още на втория месец почна да оставя бебето на свекървата, да ходят на почивка с мъжа си, това събота и неделя.
 Други мои познати, роди се детето в София, събраха катуна, и айде при мама и тати, да помагат.
 Не, че е лесно. Навсякъде съм с детето, и в банка съм го водила, и в НОИ, и на лекар за мен, освен ежедневните грижи.
Няколко пъти, като ми лепне вирус дребния, мъжа ми е оставал за ден, два, защото няма кой да гледа детето, ама като сме си го направили, ще си го гледаме.

# 656
В такива ситуации баща ми казва "който има деца да си ги гледа" И на мен никой не ми е помагал, но и никога не съм ги спирала да идват да ги виждат. Все пак са внуците им, не собствените им деца! Това,че са Ви немеквали за деца преди в никакъв случай не означава" Вие го направете ,ние ще бавим"

# 657
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Aisha, след като съм от селски тип, а ти голяма гражданка, чувала ли си, че всичко далече от морето е провинция? Без обиди!
Всъщност това го приписват на Хемингуей, но май не го е казвал той.
 Обидно е да пилиш на мъжа ти, и да тормозиш свекървата ти, за да стане твоята. Но за това се иска малко интелект и разбиране.

# 658
Защо в неделя.

# 659
  • при късмета
Моето дете изкара първата си нощ без нас, малко преди да направи 8 години. И аз и мъжа ми и родите от двете страни сме на едно място. И за новите в темата, не на свекърва, а на майка ми бях ограничила достъпа до детето за малък период от време, заради непоискани съвети и "заплахи", че щяла да прави каквото знае, ако го гледа. И напираше да го гледа, не съм я карала насила.
Mo0onllight, не се хващай за дума. Наистина в провинцията, не морската, някак отговорността на бащата се размива или направо той е освободен от нея. Гледам, че и ти изобщо не мислиш за вариант мъжа ти малко повече да е ангажиран с детето, а задължаваш баби. Да, това е мислене от провинцията, защото това само са виждали и сами така си го представят младите, без от бабите да има ангажиране преди това. Обаче и свекърва ти работи, нищо че уж от скоро, към момента работи, също като майка ти и не може да  си съобразява графика с вас, а с работното си време и времето нужно ѝ за почивка, точно защото работи с деца. Ти искаш ли като тръгне дедето наградина да го гледа недоспала и неадекватна госпожа? И родителите на децата в градината не искат, може да си сигурна

Общи условия

Активация на акаунт