С какво ви дразнят свекървите? – 127

• 29 656
  • 763
  •   1
Отговори
# 75
А квартира в другия град, където работи? Или нещо от работата?
Някъде по морето ли сте?

Странни решения и тя е взела, странно и вие сте се съгласили и търпите!
При двустаен апартамент как сте се разместили, че и ти отиваш при децата!?

Моят съвет е - никакво изнасяне при децата! От подобни демонстрации само ти губиш!
Говориш с мъжа си, че повече не издържаш, че това положение не може да продължава до безкрай, и настояваш да реши проблема!
Говорите И двамата (!!!) с нея и я изтръсквате за всякакви подробности! Като се е оплела така финансово и чака на вас, на къщата и парите ви, няма право на "неудобство" от теб! Може, ако дълго време е била без работа, да е взела кредита, за да си подсигури резерви, в случай че пак остане без доходи? Но каквито и съображения да има, тъпо го е измислила и не е редно да живее на ваш гръб и да ви разваля семейството!
Намирате й вие квартира, щом тя не може или не иска! Ако толкова не й достигат парите, помагате й с някаква сума. Сега така или иначе пак ги давате тези пари, поне ще сте сами и спокойни!

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 09:22 от птица

# 76
Взела е кредита, за да си купи жилище, разбрах аз.

# 77
Тя може да продаде старото жилище, в което е живяла, преди да се натресе при вас. Разбира се, ако е нейно.
Тя въобще ли е безимотна? С парите от продажбата (ако е възможна) плюс въпросния кредит да си купи гарсониера или малък едностаен апартамент далече от вас, да не вземе да ви гостува често.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 09:41 от Пансита

# 78
Тя може да продаде старото жилище, в което е живяла, преди да се натресе при вас. Разбира се, ако е нейно.
Тя въобще ли е безимотна? С парите от продажбата нна някой имот плюс въпросния кредит да си купи гарсониера или малък едностаен апартамент далече от вас, да не вземе да ви гостува често.
Няма свое жилище и собственост, така й се е стекъл живота, не леко, живее при вторият мъж (без брак) . Кредита уж го теглила за свое жилище, таванът на осигуровките, но той не е достатъчен и за половин гарсониера.
Търсим постоянно квартира, но няма, дават се за краткосрочно до края на септември.
Ние имаме намерение да живеем още 2-4г максимално в района, ако се засели тук, пак ще си кука сама с покрива.
Не знам, не знам.
Купуване на по-голям имот и тя да живее с нас е пълен абсурд, не искам да съм ангажирана с нея, искам да разполагам с времето си и да съм с децата, а не такси.

# 79
На последното не се съгласявай!

Лошо е когато финансово неграмотни хора решат да се правят на хитри!

# 80
Тя въобще ли е безимотна? С парите от продажбата нна някой имот плюс въпросния кредит да си купи гарсониера или малък едностаен апартамент далече от вас, да не вземе да ви гостува често.
Няма свое жилище и собственост, така й се е стекъл живота, не леко, живее при вторият мъж (без брак) . Кредита уж го теглила за свое жилище, таванът на осигуровките, но той не е достатъчен и за половин гарсониера.
Търсим постоянно квартира, но няма, дават се за краткосрочно до края на септември.
Ние имаме намерение да живеем още 2-4г максимално в района, ако се засели тук, пак ще си кука сама с покрива.
Не знам, не знам.
Купуване на по-голям имот и тя да живее с нас е пълен абсурд, не искам да съм ангажирана с нея, искам да разполагам с времето си и да съм с децата, а не такси.
Ами тогава започвате да си правите схема от непостоянни квартири в мястото, където тя работи. Да не са мизерни дупки и да са с читави наемодатели. Така ще си осигурите спокойствието. Но ви трябва много сериозен разговор с мъжа ви, иначе тя ще ви увисне на врата завинаги.

# 81
Ами аз продължавам да не виждам проблем да се изнесе на квартира до септември, а след това да се търси нещо друго евентуално.
То вие като сте влезли в това кръг все да има някакъв кусур вариантът, няма да излезете от него.
И да го връща тоя кредит, за да не плаща лихви, така или иначе сега и да върне всичко взето, пак ще има да изплаща лихви.

# 82
  • France
Много патова ситуация. За пръв път чувам да взимаш кредит преди да си намерил жилище Flushed Това говори за голяма финансова неграмотност. Можеш ли да говориш искрено с ТМ по този въпрос?

# 83
А как изобщо са й отпуснали кредит, като тя е нямала постоянна работа, нито собственост! Абсурдна ситуация.
И на мен най-разумно ми се вижда да си плаща тя от заплатата за временна квартира от септември в Оня град, там, където работи. А септември ще му мисли.
Очевидно тя гледа децата и готви, но и двете извън реда, заведен вкъщи. Разбирам го, по-добре без помощ, отколкото нежелана помощ.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 10:16 от Uncommon

# 84
Търсете вариант да се сдобие със собственност,защото квартирите са временно решение.Все има някое село с удобен транспорт,за да се установи там и да не ви притеснява.Ако трябва и вие помогнете,но задължително с наследяване.

# 85
Къща на село въобще не е удачен вариант 🙂 Това означава синът непрекъснато да тича да помага в поддръжката й. Единствено, ако мечтаят за себе си нещо с дворче да имат и по принцип имат планове за вила.
От любопитство погледнах какво се предлага по морето. Не знам къде точно сте, но стаи под наем за месец почти навсякъде има и то на прилични цени. Търсете й нещо такова!

# 86
Няма свое жилище и собственост, така й се е стекъл живота, не леко, живее при вторият мъж (без брак) .
А защо не живее при него? Може би няма работа там, но при условие, че дори работата не е във вашия град, а трябва да се транспортира, не е целесъобразно дори да живее при вас.
Според мен или си намира работа там, където живее с втория си мъж или си търси работа според това има ли къде да живее и това не е мястото, където вие живеете. Няма как да е претенциозна в избора си при тези начални условия. Човек ходи доглежда възрастни хора, чисти входове и т.н. когато е на зор.
Човек без жилище, па макар и схлупена къщурка на село, би трябвало да си е направил сметката, какво, ако... и се изброяват всички варианти. И щом живеете всички заедно, трябва всички да разговаряте, защото ситуацията касае всички, няма начин на някой да му е неудобно. И на вас ви е неудобно с нея, ама...

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 11:16 от ornelam

# 87
Аз не разбрах: квартирите са свободни до септември или от септември? В първия случай не са на морето и се чакат явно студенти от септември, които всяка година наемат квартири.

# 88
Домът се купува според парите,които имаш,а не желанията.Не знам на колко години е жената,но щом има внуци малко е закъсняла с осигуряването на дом.Сега ще прави компромиси ,ако иска синът и да има семейство.Не е в позиция  да избира и да налага мнението си.

# 89
  • Варна
Квартирите явно се дават за нощувки, което ме навежда на мисълта, че е някъде по морето и за сезона се дават на парче за да изкарат повече пари. След септември ще може да се наемат за по-дълъг период.

Общи условия

Активация на акаунт