С какво ви дразнят свекървите? – 127

• 29 695
  • 763
  •   1
Отговори
# 90
Както е казала Птица финансово по-удачно и реално е стая, а не цял апартамент под наем.
Също, ако аз съм свекървата, бих се обидила от демонстрации и намеци. Предпочитам да ми се кажат нещата в прав текст, така както ни обясни и на нас, та дори и да не се хареса това което казваш.
Имаш пълното право на мнение кой да живее в твоя дом и за колко време. След това не е твоя отговорност да търсиш работа, квартира и т.н. Можеш единствено да "помогнеш", но само и единствено когато човека отсреща също желае вариант, който е добър за всички, а не само за нея. Обясни и го. Да търси и тя начин, а не да чака на вас. По нейно време може и да е било нормално да съжителстват 3 поколения и да не вижда проблем. Говори, говори и ро в прав текст.

# 91
Повече изгодно ще  ви е да платите наем другаде, където работи - стая, вярно пари, но и така има разходи при вас,а  нервите не се възстановяват.
Не знам как се живее заедно днес, за преди съм наясно.
Лятото са три - четири месеца, то ако е курортен район, няма наплив от туристи,колкото да се раздвижи пазара, няма да е както беше.Пък като е там, може да си търси  жилище ,квартира, явно кредитът е потребителски, не вярвам да дават ипотека без имот.
Все се упреквам ,че не мога да помагам, поне се усещам, някои не се усещат, че пречат и  овътрят децата си излишно и без мисъл.Защото с този кредит пак ще увисне на сина си.
Майка или не, , който дава парите, той  решава, не е измислено днес.
Като  се стига да помощ, издръжка ,макар скрита в случая, какво толкова, едно гърло още няма да усетим, ама  не е така.Дете се издържа, здрав възрастен би трябвало да може сам.

# 92
  • Варна
Да връща кредита. Парите, които плаща сега за вноски, ще й стигнат за наем.

# 93
Да, говоря в прав текст, правя забележки, давам задачи и ясни инструкции, но не се спазват, като относно правя забележки.

Квартира се дава, но с наем на ден 30-40лв, което е много за 4 месеца, няма как да й помагаме. След септември ще има възможност за квартира.

Решенията са й грешни от самото начало, факт, но вече взети и е останала в това положение.

Стаята отново не е опция, защото отново ще идва в нас, да яде, да си готви. Тя пари за храна от заведение няма да даде, а само за да спи някъде, като през останалото време ми се мотае вкъщи, хич не ми е готино.

Затова и й търся работа в другите райони, но сега си е нанерила работа по специалността. Остават й има няма 4 години до пенсия, цяло чудо е, че тук я взеха. Къде ще я вземат?

На постоянен договор е от началото на годината.

# 94
Както го описваш явно квартирата, ако изобщо стигнете до там, ще е до следващото лято, когато пак ще искат големите наеми на ден.
Явно и вие и тя квартирата не я смятате за реалистичен вариант, та обмисляйте други решения.

# 95
Както го описваш явно квартирата, ако изобщо стигнете до там, ще е до следващото лято, когато пак ще искат големите наеми на ден.
Явно и вие и тя квартирата не я смятате за реалистичен вариант, та обмисляйте други решения.
Като цяло нямам план децата да започнат първи клас тук, каката е на 4+, мислим до 2-3 години да се изнасяме от района, с Мм сме хора, които не се заседяват на едно място, това е 4ти град, който сменяме от 2012, като сме тук 5г вече, заради бебетата и лесният достъп до ДГ и тишината в малкият град.

Квартирата ще я пришпори да взима решения, тя на нейният мъж не разчита.

# 96
Въпросът е ще издържиш ли 2-3 години в тази конфигурация?
За мен основно си остава да си запазите психическото здраве.

# 97
Задънена улица.

# 98
А нямате ли някоя възрастна роднина с къща, която се нуждае от помощ (не медицинска) или е овдовяла, да й помага срещу подслон или да й прави компания?

# 99
Може с друг да наеме квартира, толкова народ се комбинира, а и  все един собственик ще схване, че дългосрочно е сигурно, лятото по 30-40 лв, но има и празно, а  зимата е все празно.Та целогодишно  е друго, и  пак докарва същия доход.

# 100
(1). Да, говоря в прав текст, правя забележки, давам задачи и ясни инструкции, но не се спазват, като относно правя забележки.

(2). Стаята отново не е опция, защото отново ще идва в нас, да яде, да си готви. Тя пари за храна от заведение няма да даде, а само за да спи някъде, като през останалото време ми се мотае вкъщи, хич не ми е готино.

Относно (1). Ти говориш в прав текст, но не по същество. Какво и говориш за манджите, децата и дребните забележки? Това не ти оправя ситуацията. Говори и за това ТЯ да намери начин да напусне 'гнездото'. Да търси и тя варианти.
Относно (2). То излиза, че проблема не е липса на квартира, а че жената иска да си я гледате вие. Ако проведеш разговор по точка (1), вече ще е разбрала, че вариант да спи другаде и да се храни ежедневно у вас няма.
Ама аз подозирам, че свеки даже незнае за твоя проблем. Сигурно долавя, че нещо не си доволна, ама може и да незнае за какво. Аз те чета и от един пост разбирам, че проблема е съжителството, от друг, че не те слуша за домашните задължения, после че няма квартира, а после че даже и да има, тя пак ще е у вас. Ти какво искаш да се случи от тук насетне? Да речем в идеалния ваеиант.

# 101
А нямате ли някоя възрастна роднина с къща, която се нуждае от помощ (не медицинска) или е овдовяла, да й помага срещу подслон или да й прави компания?
Това си го мисля от известно време, на една позната майка й е с къща във Оня град на 5км от нас, отскоро вдовица и доста възрастна, но се обслужва сама. Загнездила ми се е тази идея още откакто почина дядото на въпросната баба, но не знам как ще реагира съпругът ми. Ама, това ще е....

Тук, където сме в момента нямаме роднини, на 100-200км са най-близките ни.

Едит
ДоРеМи, два идеални варианта имам 😅
Искам да си намери работа в един по-голям град, до който е родното й село и да се премести да живее с брат си в наследствената им къща. Той човека, и той сам, все ще са си от помощ заедно. Тя ще си е вкъщи, да си има работа с удобен транспорт до големият град, дворче, градинка, каквото иска. Работя в тази насока и й търся работа там.

Втори вариант, да си намери работа в другият голям град, в който работеше преди да напусне и да се върне да живее при вторият мъж,както си беше. За там също пускам автобиографии.

Ама пусто, никой не й се обажда, не казва ли, отказва ли.... Нямам идея.

Така жилищните й пробелеми ще са нейни, а не мои. Отново ще е добре дошла за някой уикенд да види внуцитв, защото ако продължавамв в тази ситуация.... Не ми се мисли докъде може да я докараме.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 12:38 от Pure_nature

# 102
  • София
Когато проумееш, че не си длъжна да й осигуряваш жилище, ще ти стане по-леко и ще можеш да говориш по същество.
Кажи на ТМ, че не си се оженила за майка му и не планираш да я отглеждаш. Но ми се струва, че голяма част от раздразнението ти е и заради неговото безразличие

# 103
  • Варна
Не знам как си издържала толкова време, авторке...

# 104
Ееее, това ще е перфектно решение. Тази вдовица ако се съгласи за скромен наем, хем ще взима някой лев, хем ще си има компания, ще е идеално.

Общи условия

Активация на акаунт