С какво ви дразнят свекървите? – 127

• 29 727
  • 763
  •   1
Отговори
# 105
Когато проумееш, че не си длъжна да й осигуряваш жилище, ще ти стане по-леко и ще можеш да говориш по същество.
Кажи на ТМ, че не си се оженила за майка му и не планираш да я отглеждаш. Но ми се струва, че голяма част от раздразнението ти е и заради неговото безразличие

Едитнах се в горният поср

Не съм длъжна , знам, но ми е съвестно, не мога да я оставя на улицата. Накрая пак ще съм аз кривата, но надявам се спокойна и със здраво семейство.
Казвам му го, че нито съм омъжена за нея, нито тя трябва да отнема неговите задължения вкъщи. Знае го, но е на мнение да стигнем зъби до септември и тогава да намери квартира. Да, ама аз не издържам.

# 106
Ех, ще си дойдем ма думата, че синът й е решил, че така му е удобно или че поне не му пречи.
А какво казва, защо от септември досега не сте намерили квартира?

# 107
Ех, ще си дойдем ма думата, че синът й е решил, че така му е удобно или че поне не му пречи.
Нищо не казва, условията, които поставих бяха, докато не подпише постояннен договор след това да си търси жилище. Месец след преподписването е направила тая глупос с кредита. Ходеше на огледи на кваритри, докато имаше, едната скъпа, другата в нашият град (пак аз да возя-не), трета друг кусур, за кредита си трайкала. Дойде мъжът й, щяли двамата да търсят къща, гледаха и нищо не харесаха, той си би шута и хич не му се мърда, само подлъга всички да се надяваме и то дойде м. май и отиде коня....

# 108
Не ви ли притеснява, че може да взима още кредити? Тя не ми изглежда никак отговорна личност. Ще трябва да я стегнете, особено мъжа ви.

# 109
  • при късмета
Pure_nature, започни да подмяташ на свекървата "сега, като си намериш квартира, ние се нанасяме при теб и от теб наема, храната и развозването на деца и нас на където трябва. Нямам търпение да си сменим ролите, поне за малко". Мъжа ти вечерно време като си легне и децата започнат да не те слушат, го будиш да сложи децата си да спят. От рано е на работа, не се наспива, но и ти си така +, че отговаряш за закарването и докарването на майка му до работа. Смени си ролите с тях двамата. И двамата всеки ден ги питаш до къде са стигнали с търсенето на квартира или друга работа, а свекървата ако е сготвила нещо различно от това, което си помолила, я строяваш да замине в кухнята и да сготви, това което си поискала. И по-"приятни" методи мога да измисля, ама ще се въздържа. Но ако самата ти не си промениш коренно отношението и държанието, нищо няма да постигнеш. Свекърва ти вероятно пак ще ѝ минава всичко покай ушите, ама все в един момент ще се усети. По-важно ти е първо мъжа ти да се усети, че може да се разпадне семейството му заради майка му. Казвай му го често и в съвсем прав текст. постави го в ситуация да избира, защото докато му е удобно, нищо няма да предприеме и той

# 110
  • София
Ааа, щом на нея не й е съвестно да взема кредити, които реално не може да изплаща, защо на теб ще ти е съвестно за възрастен човек? В този подфорум, пък и не само тук, сме почти единодушни, че човек не е непременно и на всяка цена длъжен на родители, само на децата си до пълнолетие.
Има къде да живее, нали си има мъж, дори и без брак.
И любимото ми "ще изкарат мене крива". И ти ще се втурнеш да доказваш, че не си? Ами аз мога да те изкарам безотговорна към децата ти, ще ми се вържеш ли?

# 111
А нямате ли някоя възрастна роднина с къща, която се нуждае от помощ (не медицинска) или е овдовяла, да й помага срещу подслон или да й прави компания?
Това си го мисля от известно време, на една позната майка й е с къща във Оня град на 5км от нас, отскоро вдовица и доста възрастна, но се обслужва сама. Загнездила ми се е тази идея още откакто почина дядото на въпросната баба, но не знам как ще реагира съпругът ми.

... Не ми се мисли докъде може да я докараме.
Какво има да реагира съпругът ти!? Това вашето сега живот ли е! Той не го ли вижда!
А докъде ще го докарате е ясно! След още няколко месеца така ще се изпокарате и ще си развалите семейството. Вашето си семейство, не със свекървата!

Колкото и труден да й е бил животът, вие нямате вина за това. Нито за нейните проблеми, нито за грешните й решения. А и тя май хитрушана пада. Не може да не вижда и осъзнава, че създава проблеми на сина си и въпреки това се ослушва и прави на разсеяна! Или както някой предположи, ти просто си мълчиш (и пред двамата), мусиш се, цупиш се, но не поставяш директно въпрос за изнасянето й!

Какво значи, ако наемала стая, щяла да идва да се храни у вас!? Сутрин една закуска все може да си приготви в стаята, на обяд се храни в работата, остава една вечеря. 1-2 пъти хапва в квартирата, 1-2 пъти идва при вас и то дошло време да си ходи вкъщи при мъжа.

Не мога да си представя някога така да притеснявам и използвам някое от децата си!
Но и ти май сама си си виновна! Мълчиш, не смееш нищо да кажеш, само агресираш, те си мислят, че просто си си такава лоша и истерична... Я се стегни малко! За да не ти се муси мъжът или скараш със свекървата, ще си развалиш здравето и семейството!

Чисто технически ми е интересно как сте се разпределили в двустайния апартамент? Вие двамата в едната стая, децата в другата, бабата къде, при децата ли? А ти като отиде при децата, тя къде?

# 112
Нищо не казва, условията, които поставих бяха, докато не подпише постояннен договор след това да си търси жилище. Месец след преподписването е направила тая глупос с кредита. Ходеше на огледи на кваритри, докато имаше, едната скъпа, другата в нашият град (пак аз да возя-не), трета друг кусур, за кредита си трайкала. Дойде мъжът й, щяли двамата да търсят къща, гледаха и нищо не харесаха, той си би шута и хич не му се мърда, само подлъга всички да се надяваме и то дойде м. май и отиде коня....
Сама да се оправя,щом може да тегли кредит,които не може да изплаща.Достатъчно време сте и дали,за да намери  решение  на проблемите си.Давате срок за изнасяне,а тя да си носи последствията от глупавите решения.

# 113
Бабата сигурно е при децата, нали тя е отговорна кога си лягат.

# 114
  • Най-красивата страна
Грешката ти е,че си се съгласила да дойде да живее у вас.Безимотна е и няма да си тръгне..
И мъжа ти явно смята,че това е нормално.Ти говорила ли си сериозно с него?
Вариант е с парите от кредита да и купите някоя евтина къща на село.
Иначе няма да се махне.

# 115
Uncommon, да в детската стая е.

Veni, знам си грешката, когато започна работа ясно й казах, че няма да може да пътува (опита се, оказах се права) и че ще   се наложи да живее в нас, но до подписването на постоянен договор, след това да си търси квартира. Казах го, като си подаде документите, после когато започна работа. Да, говоря напълно открито със съпруга си и знае всичко без заобикалки. На ясно е и той, но запалетени в проблемите и притесненя около болестите на родителите ни, смъртта на баба ми и баща му и всичко това случващо се, като гръмотевична буря за няма и 4 месеца, та, изпуснахме момента, а тя е изтеглила този кредит.

Благодаря, че ме изслушвате и давате идеи и съвети.

Аз не крия недоволството си от съжителството ни пред тях, но се получи се получи патова  ситуация  в безкраен стендбай режим.
Все изчакваме нещо последните 4 месеца, тя да намери квартира, а мъжа си да купят къща, сега ще чакаме явно да мине септември.

Съпругът ми подкрепя идеята да ги съберем със самотната майка на познатата ми и довечера ще говорим с нея (познатата ни), за да си каже мнението и как би реагирала майка й.

# 116
  • Най-красивата страна
Pure,целта явно е била да се нанесе у вас.Затова си е намерила работа във вашия град.
Тя всъщност няма къде да отиде и вие не можете да я изхвърлите на улицата.
Има ли някакъв вариант за общинско жилище?

# 117
Не забравяйте и със самата майка да говорите Simple Smile
На пръв поглед звучи чудесно - овдовялата наскоро жена ще си има компания + допълнителен доход, но не всеки иска чужд човек да влиза в къщата му. Защото, както сама виждаш, като влезе, после трудно излиза...
Накрая да не се скарате и с приятелката ти!

Свекървата надали специално си е търсила работа точно в техния град или около тях. Щом е само няколко години пред пенсия, значи е около 60-годишна жена. Не се намира лесно работа на тази възраст. Особено в малък град. Там младите трудно намират, какво остава пред пенсия. Но със сигурност е разчитала на тяхната подкрепа и затова се е престрашила за такава авантюра. Като работа далеч от местоживеенето.

Последна редакция: ср, 02 юни 2021, 17:09 от птица

# 118
Pure,целта явно е била да се нанесе у вас.Затова си е намерила работа във вашия град.
Тя всъщност няма къде да отиде и вие не можете да я изхвърлите на улицата.
Има ли някакъв вариант за общинско жилище?
Има вариант, но тя работи в общината и е малко нереално да й дадат, веднага ще попадне под прицела на опозицията.

Птица, разбира се, първо ще говоря с приятелката и съпругът й, ако те са ок, ще говорят с майка й, задължително. За свекърва ми това ще е варианта, ако нещо не е съгласна с чиста съвест я пращам да си търси щастието другаде.

# 119
Наистина трудна ситуация. Но не виждам да си направила грешка в който и да е момент. Просто си се държала човешки.
Дано стане с тази къщичка на вдовицата.

Общи условия

Активация на акаунт