С какво ви дразнят свекървите? – 127

• 29 656
  • 763
  •   1
Отговори
# 60
Мако даже не знаех че е имало такава тема 😂😂😂 Ама как ССФ ще хвали свекърва 😂 Нали ще я помислят за някоя безгласна буква (както мен в някоя от темите назад 😂)
Пюр аз съм без думи 😱 Има един такъв тип хора- пиявици, използващи роднинската си връзка за да се закрепят към някого. За съжаление трудно ще се получи с приказки, според мен трябва да си изясните (ТМ и свекърва ти най вече) как ще е за напред и да се подготвите за театър

# 61
  • София
Пюр, свекърва ти е супер нагла.

При директен въпрос от твоя страна към нея "Кога смяташ да си тръгваш?", мъжът ти би ли те подкрепил? Той на какво мнение е?

# 62
Pure_nature, това е истинско мъчение.
В случая съм съгласна с ма ко, че мъжът ти трябва да е водещият, но сякаш ми се струва, че той лекичко е решил, че няма нужда да прави нищо вече или че няма смисъл.
А свекървата слуша ли го него изобщо?
Защото ние варианти ще измислим: като да го върне тоя кредит, щом само стои и да не хвърля едни пари месечно на вятъра, за да стои в банка, само докато го пиша и се ядосвам. И така ще си плаща квартира спокойно например.
Но ако вие двамата с мъжа ти не се обедините и не тропнете с крак, че в еди какъв си срок тя трябва да се изнесе, нищо няма да се промени.
Аз правилно ли разбрах, че тя и във вашия град не работи, а ти я караш в съседен?

# 63
Добро утро

Реших, че от довечера започвам да си спя при децата, защото ме ядосва, че до 23ч не са заспали а дивеят и както винаги аз трябва да им се карам.

Тук при нас следващите няколко месеца е невъзможно да си намериш квартира за постоянен наем.  Искаме неискаме ще трябва да е нас. Да в съседен град работи, но е 5км....
Тя уж си мисли, че помага, но само ме натоварва и ме изнервя.
ММ й говори, но няма особен ефект, то, защото сме в птова ситуация.

Писах горният пост и го брисах месеци, но снощи не издържах вече.... Поне ми олекна, че споделих цялата история.

Едит: пренасянето ми в детската стая мисля, че ще абсолютно показателен акт, че не вървят нещата.

Миленка, имаше срок, той беше когато преподпише постоянен договор. Как да я попитам, кога ще си ходи, като няма къде да отиде.
Сама реши да идва и си беше открила работа по специалността си.

# 64
Пюър, а изтеглените пари къде са? Така и така се е натресла, впрягай я да върши домакинска работа.

# 65
  • Варна
Каза, че ги държи по сметка парите и им плаща вноските.

Ох, не знам какво да кажа. Отвратителна ситуация...

# 66
  • София
Нали преди това е живяла накъде? Да си ходи там.

# 67
Тя си ходи, ама само за събота и неделя Simple Smile
Тя изобщо пробвала ли е да си пътува всеки ден както е смятала да прави първоначално?

Ох, не знам, не знам. Аз в такива ситуации ставам пасивно-агресивна. Но след година мисля, че пасивността ми определено ще е изчезнала.

Не търсете извинения, че сега няма как да се изнесе, само влизате в мисленето "няма как да стане".
Като няма квартира за постоянно, ще се изнесе някъде временно и след няколко месеца пак ще търси например.
Мислете за нервите си! Те нямат цена.

# 68
Тя си ходи, ама само за събота и неделя Simple Smile
Тя изобщо пробвала ли е да си пътува всеки ден както е смятала да прави първоначално?

Ох, не знам, не знам. Аз в такива ситуации ставам пасивно-агресивна. Но след година мисля, че пасивността ми определено ще е изчезнала.

Не търсете извинения, че сега няма как да се изнесе, само влизате в мисленето "няма как да стане".
Като няма квартира за постоянно, ще се изнесе някъде временно и след няколко месеца пак ще търси например.
Мислете за нервите си! Те нямат цена.

Опита се да пътува, но закъснява или не успява да дойде. Прави връзка с два влака, но единият, като закъснее или изпуска вторият или закъснява с него....

Толкова теми съм изчела от 2016г съм член, но чак така да се окопаем не съм очаквала.

Като повдигнем темата си мълчи и после започва да говори за друго, говори много, но никога нищо не казва или аз не я разбирам.
Всеки път обяснявам на ММ, че е хубаво да си говорят насаме, за да не се притеснява от мен, но пак няма резултат

# 69
Според мен мъжът ти е този, който трябва ребром да постави въпроса и да действа.
На нея си й е удобно така, очевидно е.
И започнете и наем да искате.
Аз още осмислям кредита, който седи в банка...

# 70
  • Варна
Не знам дали има смисъл от наем. Те няма да й поискат непосилна сума, а такава каквато може да плаща. И нещата ще станат съвсем зле. Нищо чудно да започне да им плаща наем и съвсем да изнаглее поради това.

# 71
Ами аз си мисля по-скоро наем и задължения, че да види, че на квартира ще й е по-удобно.
Сега ясно, че няма да си търси. Живее без разходи, карат я на работа, нищо чудно и да я вземат от работа. Кой ще тръгне доброволно да си търси квартира.

# 72
  • Варна
Между другото и на мен ми е интересно да чуя защо не си потърси квартира в другото населено място, където се спомена, че ходи на работа. Авторката не писа къде са сега, но каза, че нямало вариант изобщо да се намери квартира при тях, което ме навежда на мисълта за София или голям областен град. Да кажем, че е под въпрос дали може да се намери място, но вероятно наемът ще е жесток. Работела в друго населено място, вероятно малък град/село в съседство. Там със сигурност ще може да се намери квартира, а и цената ще е по-разумна. Предполагам само. Може би авторката да погледне в тази посока?

# 73
Според мен мъжът ти е този, който трябва ребром да постави въпроса и да действа.
На нея си й е удобно така, очевидно е.
И започнете и наем да искате.
Аз още осмислям кредита, който седи в банка...
Аз нямам никакво обяснение за този кредит! Против всякаква логика е...
Според мен от кумува срама трябва да предложиш пари в домакинството, може да е предложила но на съпруга ми, а той да е отказал. Не искам да го подпитвам, в тежък период е, загуби преди няма и 40дни баща си (разведени отдавна със свекърва ми)

Хайспийд, права си, така съвсем ще се бетонира.

Хич не й правя живота лесен вкъщи, постоянно й правя забележки, кое, къде, колко. Как да готови, как да се държи с децата, как да пуска дори нейните дрвхи, постоянно съм недоволна и не й го спестявам.
Обяснявм, че прави лоша услуга на двцата с това будуване  до 23ч, отговор получавам "те не искат д спят", обяснявам, че тя е възрастният и трябва да им скръцне, но не....

Ули, карам, прибирам, защото не й се дават 2лв за такси, оставяла съм я сама, но ходи пеша (уж, няма против, не мрънка) . Неудобно ми е, зима, дъжд, пек... Майка е на мм, пък не бих оставила и моята. Е, моята пеша няма да тръгне, а ще си гледа удобството, пу-пу.

Едит.
Хайспийд, градовете са малки на 5км един от друг, до края на септември е невъзможно да се намерят квартири. Няма да уточнявам местоположението, надявам се ме разбирате защо.

# 74
Като те чета, нямате шанс да се изнесе.
Освен да използвате наличния вече кредит да си търсите вие друго жилище или по-голямо жилище за всички ви

Общи условия

Активация на акаунт