С какво ви дразнят свекървите? – 127

• 29 778
  • 763
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
Момичета, аз сменях адресна регистрация преди половин година. С моята проблеми нямаше, но за тази на детето искаха съгласие на бащата. Та ходихме двамата на място за да подпише и той, че няма против детето да се води с мен на новия адрес.

# 391
  • София
Детето не получава автоматично адр. регистрация на майката при смяна.

# 392
За настоящ адрес ли ? Това не го знаех.
Явно е нещо ново.
То ние не знаем и какъв е адресът на Елен по лк.

# 393
  • Варна
Моят случай е за постоянен.

# 394
  • при късмета
Значи или има промени или има значение дали сменяш постоянен или настоящ адрес. Последния постоянен сменяхме и на тримата заедно и затова не ми е направило впечатление

# 395
За постоянен винаги е било задължително съгласието на родителите.
То и над 14 за лк на детето, пак двамцата.
За настоящ нямаше такова изискване, там се иска само съгласие и нотариален акт на собственика.
Ако са изменили закона, ще е доста ограничително. И нелогично.
Освен това СК определя подсъдността по местоживеене на детето, а тук също доста може да се спори, особено ако живее ту при единия, ту при другия в различни райони. Обичайно се предпочита къде учи или ходи на детска градина, къде му е лл и т.н.
Но много се задълбахме.
Искам това момиче Елен, да се откъсне от средата и да поразсъждава, че винаги има изход, дано има добър край този случай.

# 396
Мако рядко съм съгласна с теб както в момента, но как реши че са или роми или турци, та моята леля (сестра на баща ми, нам колко поколения софиянци) е със същите разбирания. Дъщеря и години имаше проблеми с мъжа си и тя отказваше да помогне. Братовчедка ми успя да се измъкне чак когато започна работа, а детето на градина. За леля ми беше голям срам, след като се била хванала с мъжа си и дете му родила нямало да го оставя. Проблеми всички имали 😒 Не знам как е положението в момента, не поддържаме връзка, баща ми се бил хванал със селянка (всичко извън София е село!) та не искаше да имаме контакт помежду си.

Четох, писах, трих... Какво повече, жалко за детето. Има ясли, щом не сте в голям град би трябвало да има места, пращаш го и почваш работа. В началото ще е трудно, но лека по лека ще се оправиш стига да искаш

# 397
Адресът ми по ЛК не е променян и се водя на адреса на родителите ми. Миналата година майкатя на ММ не искаше малкият да се води там и успя да ме накара да сменя само настоящия адрес.
Не знаех, че дело се завежда по адрес на детето

# 398
  • София
Значи постоянният адрес на детето е при родителите ти, а настоящият – при баща му, така ли?

# 399
  • София
Сега ще изляза голяма гадина, но elle.n има предимно публикации за маникюр, козметики и снимки на известни личности. Това време за ровене из нета можеше да се използва за нещо по-полезно. Не е малка, на 30 години е.
Интересно - хем не иска да си ходи при техните, хем мъжът не давал пари. А от какво живеят....
Или просто не й се връща откъдето е, все пак мъжО живее в Пловдив
Да не би свеки да дава парите, след като е била в чужбина?

# 400
  • Варна
Бре бре бре, в Пловдив значи. Аз помислих, че е някое забутано село или градче, където е бил селския бек и баща му е връзкар все още. Пък да си някой с дебели връзки в Пловдив...

# 401
  • при късмета
През цялото време ти обясняваме да вземеш детето и просто да отидеш при вашите. Никой не те принуждава ти да завеждаш дела. Виж как ще стоят нещата като сте разделени. Току виж, незаинтересования баща така се усетил много по-добре и дори майка му не може да го принуди да си обеси дете на врата. Ако толкова е приритал за детето, остави го той да завежда дела. Така и разходи няма да имаш, поне първоначално. И да го заведе, изключително трудно ще вземе правата на тази възраст на детето. Да, ще има режим на свиждане, но няма да му дадат да е с преспиване, т.е. той трябва да идва само за един ден да си вижда детето, не ти да пътуваш с него. Бас ловя, че няма да го прави. Това с адресната регистрация са само подробности. Връщаш си и настоящия адрес, заедно с детето при постоянния и всичко е наред. Ако мъжа ти иска да води дело за род. права, то ще трябва да го заведе в при вас. Аз залагам, че изобщо няма да му се занимава и без дете ще му е в пъти по-добре. Свекървата колкото и да напира за детето, при двама родители тя няма право да завежда такива дела, сина ѝ ще трябва да ги води. А и заведе ли такова дело, предполагам е наясно, че хем няма да вземе детето, хем ще присъдят да плаща издръжка, а той доходи няма. После и затова можеш да го съдиш, ако не плаща издръжката, само информативно познавам човек лежал в затвора за неплащане на издръжка. Така, че съвсем се оплита, ако заведе дело за род. права. Никак не го виждам да напира
Все в един момент ще се наложи да уредите и този въпрос, но не е задължително да е веднага след като се изнесеш.
Бре бре бре, в Пловдив значи. Аз помислих, че е някое забутано село или градче, където е бил селския бек и баща му е връзкар все още. Пък да си някой с дебели връзки в Пловдив...
Мен ако питаш и връзки нямат. Само я плашат, като с детето

# 402
  • София
Според мен не я и плашат толкова, просто я мързи да се размърда и да направи нещо, кюта си по течението.
Детето има преглед на 21ви, затова нищо няма да правим??? Що за идиотия, честно.
Изобщо не й се тръгва на авторката, не знам по каква причина, но не е по причините, споделяни тук.

# 403
Интересно - хем не иска да си ходи при техните, хем мъжът не давал пари. А от какво живеят....
Или просто не й се връща откъдето е, все пак мъжО живее в Пловдив
Да не би свеки да дава парите, след като е била в чужбина?
Живеем от моето майчинство и баща ми ми праща, както няколко пъти казах.
Кога съм казвала, че свекървата е в чужбина? Работи в НАП.
От 12 години живея в Пловдив, т.е и преди този мъж.
А прегледът на детето е важен, става въпрос за алергии, в момента се прави лечение.
Нека да е идиотия, отстрани е лесно да се дават съвети, друго е да ти е на главата.

# 404
Добре де не може ли да се прибереш при вашите и пак да си идеш на прегледа на 21.Къде живеят вашите.
Ако останеш до тогава ще омекнеш и до там.

Общи условия

Активация на акаунт