С какво ви дразнят свекървите? – 127

• 29 802
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Мислиш ли да се махнеш оттам или не?

# 436
  • при късмета
Не вярвам особено, но приемам щом казваш. Защо тогава първия път отрече само, че сте цигани? Както и да е, няма значение. Горното, че детето независимо с коя рода ще израсне, вероятно ще е копие на баща си по манталитет, остава мое мнение. Дали мъжкия пример ще е неговия баща или твоя, няма особена разлика

# 437
Българка съм си, както и ММ. Християнка, но не и вярваща, ако и това ви вълнува.
А имаш ли братя и сестри? Защо така строго си възпитавана, направо смачкана. Изправи се и си повярвай. Та ти вече отговаряш за невинно човешко същество, това е важна роля. Трябва да обясниш на майка си, че няма да търпиш повече, това е. И да се срамуват, че си избягала от мъжа си, което подозирам, ще го преживеят. Те са виновни да не вярваш в себе си.

# 438
  • София
Е добре де, от къде идва това убеждение на целия свят, че ще ти вземат детето? Нискообразовани ли сте - без обида питам, просто не мисля, че в наши дни има някой с 3 грама мозък, който да разсъждава така,. А вие масово, та мама, та тате, та свекъри, та безработен задлъжнял мунчо (идеален кандидат за присъждане, те съдиите баш това търсят в един родител).

# 439
Разбрахме, че живееш в Пловдив, ама от къде си? Да не би да си от някое малко селце и затова да е така, знам ли, все има причина.

# 440
Ами като ме изгонят без детето, а той се е похвалил, че е дядо, ще бъде голям срам

Дори и да си от някое помашко село,родителите са хората които евентуално биха те подкрепили.Все ще си стъпиш на краката след време!
Не срам за мен, срам за него

Какъв срам?!? И аз съм на 30 и чакам бебче и само като си помисля,че някой ще се държи така с мен вдигам кръвно! Нали гледаш новини,майката от Сандански мисля беше какво направи?!? Менталното здраве на човека е изключително важно! Винаги има време за ново начало!Или се стягай и приеми съветите тука или няма смисъл на пишеш и да дъвчим едно и също.Казах го преди-ако сама не си помогнеш,няма кой!

# 441
  • Mediterraneo
Май цялото семейство сте ... объркани. Каква значение има дали ще те държат или ще те гонят с това, че си родила дете и той е станал дядо. В средновековието ли живеят?

Изтървала си една буква-  Май цялото семейство сте ... Побъркани.

# 442
Българка съм си, както и ММ. Християнка, но не и вярваща, ако и това ви вълнува.
А имаш ли братя и сестри? Защо така строго си възпитавана, направо смачкана. Изправи се и си повярвай. Та ти вече отговаряш за невинно човешко същество, това е важна роля. Трябва да обясниш на майка си, че няма да търпиш повече, това е. И да се срамуват, че си избягала от мъжа си, което подозирам, ще го преживеят. Те са виновни да не вярваш в себе си.
Имах предвид, че баща ми не се е похвалил, заради тези си убеждения, защото така ще го изложа, засрамя ... ще съм срам и позор за всички.
Имам сестра, на 23. И тя живее тук с приятеля си на квартира.
Майка ми често казва неща, подобни на днешните.

# 443
Момиче вече не си сама и отговаряш за едно невинно създание. Какво чакаш да стане за да стане за да се стегнеш? Да се повторят случките от пресата? За Дари и Никол или за майката от Сандански да си чула? Повярвай няма да се оправи мъжа ти!!! Ама никога! Вземи се в ръце, предприеми действия. Момичетата тук ти изкараха даже точките от закона, стига си писала глупости. Сигурна съм че и помощ би ти се оказала тук, от мен също, като първо време. Също и с предллжения за ясла, за работа. Винаги има изход стига да тръгнеш към него. Като за начало се прибери в родния град докато отминат началните проблеми за да имаш някой до теб ако маман и мунчо се появят, после со свободна да поемеш на където искаш. Ако решиш да предприемеш нещо най добре си пусни твоя тема, където ще бъде по лесно, тук да не се получава толкова спам, все пак е оплаквания от свекървите, а на теб тя ти е най малкия проблем. Ако не смяташ да променяш нищо... само жалко за детето....
Ако имаше дъщеря и с нея се отнасяха така? Не знам каква е връзката ти със сестра ти, но ако тя има твоите проблеми пак ли ще смяташ че е най добре да кротува и да си мълчи? Последните дни първо тук влизам с надеждата че си се изнесла най накрая

# 444
Май цялото семейство сте ... объркани. Каква значение има дали ще те държат или ще те гонят с това, че си родила дете и той е станал дядо. В средновековието ли живеят?
Изтървала си една буква-  Май цялото семейство сте ... Побъркани.
Oитвам се да съм бяла и добра, но в такива случаи е трудно. Докато тя не узрее за действия и милион мнения да прочете все тая. Ако узрее.

# 445
Elle.n, а на сестра си не можеш ли да разчиташ за някаква подкрепа?

# 446
  • France
Стана ми мъчно за тази млада жена. Честно. Не е леко да израснеш в такова семейство. И с такъв багаж.

# 447
Това е остатък от едно време.
Майка ми  е казвала да слушам, да не ме изгонят.Често.
Бях булката беглец като бяха  в детската моите.Оставиха ме да преспя,  и ме върнаха.
Сега имам силата, но някога използвах друг роднина, да и подскаже ,че вярното е -да се слушате, не аз да слушам.
Но моята майка е родена 1923, на жена на 30 майката трябва да е  друга, видяла друг свят.
То както се стигна до това ,че  в двете семейства примерът за детето  е един, не знам.
За това  е нужно жените да са  годни сами да се справят.Нежен пол, ама друг път.
Ако има шанс за добри доходи, с помощ(когато е възпрепятствана)без мъже, че ги избира едни, поне докато добие самочувствие  на човек, може да се справи.Без доходи и  поне емоционална опора, няма да стане и ще си търпи.
Да тръгва на работа , да заделя пари  , поне денем няма да се среща с дразнителите.
Но тя разбира положението си, само дето е страхлива ,несигурна, без подкрепа.
Някои   и това не разбират.

# 448
  • Пловдив
Добре ли се попързаляхте? Аз изобщо не мога да се сетя кое е това място на 300 км , 6 часа?!?!?! и проход. Видин е на по-малко от 6 часа, прохода е на практика несъществуващ. Има два неприятни прохода - Беклемето и Шипка. Прохода не републиката е ала-бала, само многото камиони пречат, иначе е сравнително равно и с малко завои. Останалите проходи на Стара Планина няма да ги споменавам, Ришки, Върбишки, лятото е равно и лесно. Русе е по-малко километри, ама се минава Шипка. Изобщо не мога да разбера къде в България се влачат 6 часа от Пловдив, то просто няма къде.

# 449
  • София
Най-вероятно 6те часа са с влак, иначе наистина няма накъде.

Общи условия

Активация на акаунт