С какво ви дразнят свекървите? – 127

• 29 770
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Може, ако са в някое турско село.. заради чакането на границата може да е дълго.
Иначе, промяна няма да има. Ще си та така, детето ще попива този модел и след години вероятно ще четем за нея в криминалната хроника. Или ще пусне оплакване след10-тина години как детето е настроено и я мрази, ще пуска клипчета, а всички ще ѝ съчувстват как една майка не вижда детето си (сега се върти една такава драма в социалните мрежи). А защо се е стигнало дотук и дали не е било възможно друго не се обсъжда.
За последен път пиша - докато е малко възможността дати вземат детето е е нулева. С всеки изминал ден се увеличава

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 17:20 от Светулчица

# 451
Не знам точно какви разбирания визираш. Казах вече причината да смятам така е, че у нас само за циганите и турците няма значение какво казва правото и закона, а какво казват техните нагласи и традиции относно детето. Особено, ако е момче. И двете общности смятат, че детето принадлежи на рода на баща си, майката е само обслужващ персонал, без право на глас. А тази нагласа към детето имат и двата рода и нейния, включително самата тя и този на мъжа ѝ.
Не знам откъде ги вадиш тия изводи, но това изказване показва, че не познаваш нито една общност от горе цитираните.

# 452
Нищо няма значение, когато човекът е инертен, не знае защо е където е, не знае защо е раждал, не знае че е самостоятелен индивид, не е разбрал че носи отговорност за детето си... Тъжно е, но е факт, такива хора има.

# 453
Не съм казала Видин, казах и над 300. *** говори ли ви нещо. С бебе в колата непможе да се кара със 120 и се спира

Последна редакция: ср, 09 юни 2021, 21:07 от elle.n

# 454
Мъжът ти не е цвете, майка му пък хич. Вашите имат възгледи от 19-ти век - и все пак те са по-малкото зло, ако в момента нямаш възможност да плащаш наем. Вашите ще кажат на комшиите, че си им на гости, да не се срамят пред хората. 21-ви ей го, няма и две седмици, тъкмо ще можеш да си подготвиш пътуването, без да биеш тъпана пред мъжа и майка му.

А като ти свърши майчинството, ще имаш и по-високи доходи. Всъщност може и да греша и да не си в майчинство, нали спомена за заплата от 1000 лева... Няма значение, поетапно ще си стъпиш на краката, далеч от калпавото си обкръжение.

# 455
  • Варна
Силистра не е чак толкова малък град, че всички да си знаят кътните зъби. Да не говорим, че в никакъв случай не е някакво забутано анадолско село, да не мислиш, че там не са виждали самотни майки?

# 456
Колко голяма да е Силистра - 30-40000 население. може всички да не се знаят, но повечето - да.
А тя може и да не е от самия град.
Няма нужда от чак такива разследвания - километри мерим, времетраене на пътуване, етнически произход... Simple Smile Нещата са ясни - собственото й семейство е с остарели патриархално-еснафски разбирания, мъжовото хич не е стока, тя самата си е постлала лошо още от самото начало, чакайки ги да я "приберат"... Освен това е нерешителна, не знае какво иска, опитва се да гони някакви интереси и затова търпи. Най-вероятно е свикнала на подобни отношения в семейството. Просто при тях свекървата влиза прекалено грубо и авторитарно, и това вече я дразни. Него тя цял живот ще си го търпи. Той ще я навиква и командва, тя ще се свива и мълчи.

# 457
Трудно е да надскочиш мисленето на собственото си семейство. Но не е невъзможно.

# 458
  • Далечният изток
В този случай е causa perduta, няма смисъл...

# 459
  • при късмета
Аз си мисля, че тя има някакъв друг интерес за да не иска да си тръгва, която не казва. Щом не го прави и като я гонят. Иначе, много добре разбира, че и мъжа ѝ е мухльо и комплексар и техните не я подкрепят колкото има нужда, но нещо друго я държи там и това дори детето не е. Не е и това, че още си мислела, че обича мухльото. Няма да го каже обаче, защото вероятно е толкова неоснователно, като всичките причини изброени до сега.
Силистра никак не е малко провинциално градче. Преди 3 години ходихме до там, на цели 2 врати имаше табелка "търсим персонал". А пък да няма никакво бъдеще за дете е абсолютно изсмукано от пръстите. Детето няма да има проблем нито с градина, нито с у-ще. Докато стане 6 клас, а се мести в някоя много специална гимназия, има много вода да изтече. Децата на хората живеещи в Силистра не са обречени. Единственото вярно до тук е, че като нищо може и с кола да пътуваш от Пловдив до Силистра 6 часа с малко дете, ако то има проблем с пътуването

# 460
  • BG
Четох, четох, пък се ядосах като разбрах, че авторката ми е съгражданка. Елен, ти и семейството ти сте обида за хубавия ни град . 31 000 жители сме в  момента. Представяш нещата така, сякаш сме някое тъпо погранично село, от което ти се е наложило да избягаш. Я да те питам - от кой от кварталите си - Изток, Гагарин, Деленки, Айдемир или Калипетрово ? Манталитетът ви е на преселниците в кв.Изток - явно родителите ти са се докопали със зъби и нокти от някое селце до града и затова те съветват да си налягаш парцалките, че и пари ти праща  баща ти само и само да не се връщаш, " щото, налЕ, какво ще кажат комшийте ". И работа има, и места в детските градини и ясли, и добри училища/ това го пиша за останалите съфорумки /.

Адвокат Благовеста Райчева ще ти помогне в случай на предявяване на иск от тяхна страна за отнемане на родителски права/ много тъпо според мен от страна на свекърва ти и няма да издържи пред никой съд/

За бракоразводни адвокати ще прегледаш сайта им.

Родителите ти са срам и позор за моето поколение / на годините на сина ми си/. А баща ти да не си мисли, че е толкова важен - на 17 май на няма и 50 метра от къщи се извършва акция по залавянето на известен наш сутеньор и дилър на дрога.Е, пошумя се 1-2 дни и после нещата заглъхнаха. Сега никой не се сеща за него, та и при вас ще стане така.

# 461
Авторката е подложена на ужасен тормоз .Най-големият страх на майката е да не й вземат детето . Тя няма опит , ония доминират по най-брутален начин . Това я прави неуверена , а и не е кой знае колко подкрепена от родителите си . Не знам дали е до манталитет ,но и тях ги е страх ,  със сигурност .
Лошо впечатлени прави във форума ,  бруталното  нахвърляне върху някой жалващ се .

# 462
  • Варна
Мъжа й и майка му са ясни, те са си простаци от класа, мъжът й е пълен боклук. Аз обаче продължавам да не разбирам нейните родители. Изглежда изобщо не им пука, нито за нея, нито за внучето. Тия глупости, които ръсят да си наляга парцалите за да седи там и да не ги излага пред хората, ме втрещяват. Звучи сякаш не щат да им се наруши рахата, изобщо не вярвам, че са някакви значими личности в тая пуста Силистра, че да пазят реноме. Ако бяха значими, нямаше да скланят глава през ония дебили, щяха и да имат пари за съдебни дела. Все повече започвам да си мисля, че бащата сериозно е мислел да им остави детето, а не само да ги е плашил с това. Тъпи приказки, тъпи оправдания, егоисти и незаинтересовани, нямам думи.

# 463
Може да е  от селата до Силистра, може като пример да го дава, не се хващайте на това.

Мачканото си личи, от дете е  натискано.Как е  отишло чак на 300 км  е интересно ,при таконва поднасяне на факти за семейството си, че са десетилетия назад.
Но това, че осъзнава , че споделя, чу мнения ,дано и помогне.
Докато не ги остави сами, да се усетят, ще натискат да я пречупват по свой тертип.Прочетох ,че не си мълчи.Не  е толкова зле, трябва и тласък и подкрепа.С бебе е трудно .Но  е възможно.

# 464
  • при късмета
Авторката е подложена на ужасен тормоз .Най-големият страх на майката е да не й вземат детето . Тя няма опит , ония доминират по най-брутален начин . Това я прави неуверена , а и не е кой знае колко подкрепена от родителите си . Не знам дали е до манталитет ,но и тях ги е страх ,  със сигурност .
Лошо впечатлени прави във форума ,  бруталното  нахвърляне върху някой жалващ се .
Авторката като не може, ти поне ще обясниш ли от какво точно ги е страх родителите ѝ, че чак е със сигурност? Няма от какво да ги е страх. А тя самата каза, че изобщо не мълчи на мъж и свекърва. Само оправданията ѝ да държи детето в тази отровна среда са пълен смях.
Вече много добре разбира, че изобщо не могат да ѝ вземат детето. Изначало е неправилно да е в множествено число, може евентуално да го вземе само бащата. С неговите характеристики и възрастта на детето това няма да стане НИ-КО-ГА.
Двама юристи ѝ дадоха съвети в темата. Предложили са ѝ в родното ѝ място поименно адвокат, ако и когато ѝ потрябва. Това ли е нахвърляне с/у нея? Я преброй никовете, които се опитват по всякакъв начин да ѝ окажат помощ

Общи условия

Активация на акаунт