С какво ви дразнят свекървите? – 127

• 29 765
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
  • BG
Че, родителите и не са читави, съм съгласна. У някои пейзани все още битува мнението, че "момичето е чужда стока ".  Отишла да следва и е останала там. Спомена, че е на 30 и от 12 години е в Пловдив. Вероятно бащата е доминиращата фигура , а майката е безгласна буква. Ако и двете са били мачкани /аз само предполагам/, дъщерята повтаря модела на собственото си семейство подсъзнателно.

# 466
Авторката се е закачила за Пловдив, хубав голям град, с бизнес зони, ново строителство, свекървата държавен служител в НАП, добра заплата, сигурно е началник някакъв сектор/отдел , бонуси взеха , въпреки пандемията. Познат за мен манталитет на дребен началник в държавната администрация, командва надува перки, хвали се с познанства, а може и да има, нали ревизии, актове, да оправим този акт, да заметем задължения, може и да има връзки. Сега до колко ще ѝ свършат работа не е ясно, ама момичето се впечатлява. На маминия синковец също ми е ясен манталитета, мама дава и обещава подкрепа, той нещо прави бизнес и обещава на “бизнеса” мама да оправи проблема. Какво да мисли момичето, хем ѝ се иска да е част от великия живот на родата, хем я мачкат. Какво ще ѝ донесе живота в североизточна България тя си знае, там е израстнала, не иска това.

# 467
Ма ко , опитваш се да ми държиш някакъв тон , не знам защо реши и върху мен да се нахвърлиш . Но това е точно тонът на форума .Така , че -очаквах го .
Тези хора се чувстват неспособни да се преборят за интересите си ,точно  заради агресията на тези откачалници . Честно казано , до сега не бях чувала за такива простотии . Да не искат снаха -да . Но да се крият лични карти , да се имитира бой , рев , такива неща ме втрещяват . Да не  дава бащата и лев за детето , което иначе много искат .
Иначе , тя получи съвети днес , няма как да ги изпълни до довечера . Колкото и да й се иска да остане в Пловдив , няма да може да живее в това семейство  .

# 468
  • при късмета
Ти, ако смяташ всеки въпрос за нахвърляне, то тогава е ясно защо така ти се вижда тона на форума. Не ти държа тон, задавам въпрос. На който гледам не си отговорила. Родителите нямат интереси, които да защитават. Няма и от какво да ги е страх. Ще ги набият ли или от друго? Просто не им се занимава, не че ги е страх. И нямат никакъв интерес детето да е при тях.  Затова се опитват и дъщеря си да наплашат, в един глас с мъжа и свекървата, че никой да не се занимава. А съвети не се дават от днес

# 469
Естествено, че не може да има реакция и решение тутакси. Би било глупаво и невярно.
Момичето си сподели проблемите, дали истински, дали преекспонирани, дали по причина рода идиоти или провокирани от нейни тъпи грешки, тя си знае. Важното е, че си каза, получи не малко коментари и съвети и прочете други на нейно място как биха постъпили. Оттук нататък тя сама ще си решава!
Единствено бих я посъветвала ако се реши все пак да бяга, да не бърза да им го съобщава! Няма нужда от демонстрации тип "ще видите вие, аз пък..." с надеждата, че ще ги уплаши и ще я спрат! Да си подготви нещата тихомълком и да се маха с документите и бебето под мишница. Всичко останало ще се обговаря, когато е на собствен терен и с родителите си зад гърба.
И дано те застанат до нея, а не я върнат, като Боряна, за да не говорели хората!

# 470
Ма ко , на теб може да ти изглежда безстрашна ситуацията , но при такива интриги , тормоз , вмешателство от страна на свекървата , мъжът който не знае къде е Луната  , къде  е Слънцето , обиди , криене на акта на детето , принудителна регистрация , помпане на мускули и т.н агресия , отдалеченост на родителите , липса на средства за водене на дела , мисля че им се вижда трудно да разсекат възела . Допускам , че родителите са тип " какво ще кажат хората " и не им се отглежда самотна майка с дете . Но , съдбата на авторката е нейните ръце .

# 471
Явно изборът е между трън и глог, което обяснява защо още е при бащата на детето.
Много тъжна история. Жалко за детето.

# 472
Не разбирате родителите й. Добре. Просто приемете, че има и такива родители. Не всяка млада жена в трудна ситуация може да разчита на родителите си. Пишете го някак с обвинение към нея как така??, но тя за това вина няма.

За мен изхода на това момиче е да се обърне към адвокати, прокуратура и да търси всякакъв начин да се измъкне, докато детето й е бебе. Има шанс междувременно мъжът да прилапа нова мадама и да не я тормози. Сега трябва да се действа. Колкото повече седи, толкова по-зле ще става. Начина да не й вземат детето е да бъде примерен гражданин, да не изпада в истерии, да търси за в бъдеще стабилна работа. Почвайки от сега.

# 473
От по-малко силистренско градче съм, дадох го като ориентир.
Каква е тази заплата 1000 лв, не съм казвала такова нещо!
liola, много си права!
Погледнато отстрани явно не мога да имам 100% подкрепа от родителите ми, може би просто не можех да призная пред себе си
Stoiyana, определено не искам да съм част от фалшивия живот на родата

# 474
elle.n аз се разведох преди време с мъж, който 15 години беше супер кротък и хрисим, а родителите му се държаха с мен прекрасно, хвалеха ме всеки ден буквално. Въпреки това след развода всеки от тези хора извади съвсем различно свое лице. И последва цирк.

Твоята свекърва е изрод от сега, дето се вика, твое чудо, та ничие. Но ти още има надежди..? За какво? Ако имаш капка акъл, трябва веднага да осмислиш, че трябва да се спасяваш спешно. Всичко друго би означавало, че ще се оставиш да те тъпчат, а един ден, със сигурност ще те тъпче и детето. То от малко ще бъде научено, че ти си една проста дива селянка, и каквото още се сетиш. Не си ли изтеглиш отсега детето от тоя катун, спомни си думите ми един ден след години.

# 475
  • Mediterraneo
Още ли сме на същата пързалка?

# 476
Чета, чета ... Не мислех да пиша, но вече се ядосах - авторката, Еле.н, е глезла от класа. Иска да е жертва . Това й носи някакво доволство.
  Какво му трябва в наше време на човек на път - малко храна, вода. За бебето и памперс+ мокри кърпички. И всичко се намира навсякъде.  Аз -  преди 30 години, с 40 дневно бебе, 2 сака пелени се дигнах на влака да си ходя при нашите. Ноември месец, 2 прекачвания, смяна на влакове. И сняг заваля.
   А нашата героиня - у сред лято, с прохождащо дете, с рейсове и всякакъв транспорт не може да измине 300км. Де, гьостерица, де.
  Искаше ми се преди 2-3 дни да й пиша, че не е лесно емоционално да се откъснеш от мъчители, че на тази възраст вярваш в промяната и че нещата ще се оправят. Че вменяването на вина е трудно преодолимо...
  Но няма смисъл. Тя не иска да си тръгне.

Язък, че съсипа темата - а тя беше за оплакване от свекървите. Не за спасяване на жертви от собстената им глупост.

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 09:01 от 512

# 477
  • BG
Да! И аз съм съгласна с мнението на 512.

Градчето вероятно е Алфатар - голямо село обявено за град от властта през 1974 г. по повод 30-г. от деветосептемврийската революция. Остана да е от Главиница, или Тутракан.Това няма голямо значение.Въпросът е, че пак се хабихме напусто да даваме съвети и подкрепа . Авторката няма да си тръгне - докопала се е до големия град и ще стои и търпи. Мислех тази сутрин да звъня на няколко места - на Благовеста Райчева,  на приятелка бракоразводен адвокат и на Сдружение " Екатерина Каравелова " за да решим как да я измъкнем тайно и с минимални поражения, но то се вижда, че няма смисъл.

# 478
Да, нищо няма смисъл,. ако човек си търпи и се оплаква чат пат.

# 479
  • Далечният изток
Вивиана Енева 634968, дето се казва не прави непоискано добро. В този случай - с особена сила.

Общи условия

Активация на акаунт