С какво ви дразнят свекървите? – 127

• 29 764
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
Не мисля, че са напразни съветите към Елен. Тя чете и се коригира какво е правилно и някога може и да вземе правилното решение за себе си.
Аз я разбирам, защото тя друго не е видяла даже от своите родители. И дори и те й казват да си натиска парцалите, че ще има проблеми с това семейство, да си тръгва без детето и други тем подобни. Даже си мисля, че неслучайно е отишла толкова далеч от семейството си. И въпреки всичко те "я държат" като й дават пари, така че как да рита срещу ръжена?
Надявам се само количествените натрупвания да доведат до качествени изменения.

# 481
  • при късмета
Вие не разбирате, че тя нужда от помощ, че да си тръгна от там няма. Те я гонят, а тя стои. Да те гонят и да те принуждават на стоиш някъде са на двата полюса. И не я гонят без детето. И преди мъжа ѝ е бил съгласен да ходи при техните с детето, без акта за раждане (което не е кой знае какъв проблем), и сега последно каза, че са се разбрали да си ходи при родителите, пак с детето. Това, че ще ѝ го вземат са заплахи за някакво евентуално дело. Тя има прекрасната възможност да си вземе детето и да си тръгне. Обаче просто не иска. По някаква си нейна, вероятно безумна тъпа причина. Оправданията ѝ едно по едно издишаха. Даде ѝ се съвет за всеки евентуален проблем. Тя обаче измисля още и още тъпи оправдания. Изобщо няма нужда от съвети, тя не иска. Единствено остав да спре да се оплаква и от мъж и от свекърва, защото и оплакванията ѝ са неоснователни. Може да си реши проблемите не за ден, а за часове. След време ще разбере, че причината да се запъва е била напълно безсмислена, но ще е късно. Детето, дори физически при нея изобщо няма да я отразява. Няколко човека ѝ го казаха и като стане и от това няма право да се оплаква. Сама ще си е виновна

# 482
  • BG
Вивиана Енева 634968, дето се казва не прави непоискано добро. В този случай - с особена сила.

И аз така смятам. Реших да изчакам и да видя отговорите ви. Смятах само да се консултирам с посочените лица за възможностите.

Последна редакция: чт, 10 юни 2021, 10:26 от Вивиана Енева 634968

# 483
Да! И аз съм съгласна с мнението на 512.
Градчето вероятно е Алфатар - голямо село обявено за град от властта през 1974 г. по повод 30-г. от деветосептемврийската революция. Остана да е от Главиница, или Тутракан.Това няма голямо значение.Въпросът е, че пак се хабихме напусто да даваме съвети и подкрепа . Авторката няма да си тръгне - докопала се е до големия град и ще стои и търпи. Мислех тази сутрин да звъня на няколко места - на Благовеста Райчева,  на приятелка бракоразводен адвокат и на Сдружение " Екатерина Каравелова " за да решим как да я измъкнем тайно и с минимални поражения, но то се вижда, че няма смисъл.
Вивиана Енева, това ще бъде "добро" по вашите разбирания. Никъде авторката не е казала, че иска помощ, за да си тръгне оттам. Ако беше казала Помощ! Не искам да стоя повече тук. Търся съдействие, за да си тръгна, тогава щеше да има резон това. В противен случай е натрапено чуждо решение.
Мисля, че тя се нуждае от подкрепа за правилно решение, но решението ще си го вземе тя, каквото и да е. И зад него стоят много години живот, навици, разбирания, семейни истории и т.н., които няма как да се променят с няколко поста в БГмама.

# 484
  • София
Принципно оплакването на Елен въобще не е за тази тема, тъй като основният проблем не е със свекървата, а със самата нея и с бащата на детето ѝ.

# 485
Още ли "чепкате" Елен. 0.о други свекърви нема ли Grinning

# 486
Още ли "чепкате" Елен. 0.о други свекърви нема ли Grinning

Няма за сега…мъка… 😀

# 487
Май и аз скоро ще се присъединя към отбора на свекървите, може да ме почвате от сега, да не губите тренинг Simple Smile

# 488
Май и аз скоро ще се присъединя към отбора на свекървите, може да ме почвате от сега, да не губите тренинг Simple Smile
Ама заплаши с мед и вафли. Не така на голо.

# 489
Е то остана ли нещо за чепкане в тоя казус. Като гледам и адресът на родителите кажи речи се откри...

# 490
Ама заплаши с мед и вафли. Не така на голо.

Много ще ми е трудно, да знаете! Направо си ми трябва препрограмиране, защото аз си харесвам кандидат снахата Stuck Out Tongue Winking Eye. Трябва да се върна да изчета темитеза идеи.

# 491
Много важно, че я харесваш. Тя какво мисли за теб е важно за темата. 😉 😜🤗

# 492
  • София
Я цъфни в тях непоканена и си готова Laughing

# 493
Не мога да цъфна още, не са приключили с местенето в общото жилище. Скоро ще е. Ще трябва да давам акъл за дивана, нали?

Много важно, че я харесваш. Тя какво мисли за теб е важно за темата. 😉 😜🤗

Абе, харесва ми манджите, така сладко си хапва! Лоша работа!

# 494
  • София
Оооо, Диванът е задължителен! Joy

Обаче да знаеш, че ако не цъфваш в тях, когато решиш, не те броя за свекърва.

Общи условия

Активация на акаунт