С какво ви дразнят свекървите? – 127

• 29 681
  • 763
  •   1
Отговори
# 540
,,добре сме ,маме, правим ти внуче" Joy

# 541
  • Най-красивата страна
Да,на нас се случи ,през първата година след сватбата.От тогава минаха 20 години,но ние все още преди да си легнем си изключваме телефоните..
Отговорът?Мъжът ми и тегли една майна..

# 542
При мен е минало незарлавимо.такива били времената.
Много ядове съм имала, не ми е било опция развод и  съм се преборвала  или заобикаляла проблем.Редуват се периоди на откачане и закачане, в мрежата, та се търпи.Освен това мъжът ми бе добър баща, което надделя.
Мисля си ,че отстъпвах ,избирах важното, оцелях.Не се промених, въпреки желание да ме моделира кой ли не.
Стана дума наскоро, разказвах миналото, та чух че се правя на жертва.Ами не, не съм.Аз разказвам с цел да докажа, че трудното съм преборила, оцеляла, успяла.Въпреки заболявания ,трудности, много работа и понякога унижение.Някои неща си върнах, тъпкано ,някои простих, поживях ,видях, крайна съм обаче за имотите, за яснотите, не си струва да влезеш в чужд дом и  да правиш вложения, като непрекъснато се чувстваш гост, щото или те заобикалят, или ги поправят ,или тътнат до откат какво не  е така.Освен това с мъжа си бил се разбирала сто пъти по-добре, без намеси.Колкото ползи да има общото , колкото да ограничиш достъп, все намират пролука да се изкажат и  взоимодействат ,да ти объркат нещата. И не съм искала кой знае какво ,кухня примерно ,вода , в нея ,да не влизам в тази дето и спят свекъри, такива неща.Нещо удобно , нещо полезно, нещо да не се срамувам да влезе някой , че бе и с железните балканджийски легла като влязох.Нещо годно.
Мога сериал да напиша.Много са годините ,случките.
Поради тоав сега съм си затворила устата , съзнавайки, че думата имах докато плащах.Сега те ми плащат и  питам като решавам нещо, да одобрят.

# 543
  • София

Значи вие ходите на гости там, но все пак се дразните като някой от собствениците се разпорежда със собствеността? Не мисля, че при тези факти трябва да се дразните. Когато стане само ваше и когато не сте само на гости, а живеете там, тогава вече може да имате претенции. Тогава вече могат да се поставят правила и ограничения за другите.
[/quote]
Дразня се, защото откакто е построена къщата, никой освен мъжа ми не е наливал пари в нея, това според мен е разпореждане с имота. А не чистене и подреждане!
Направил е топлоизолация, отоплителна система в цялата къща и миналата година ремонтира първият етаж, на който сега живее свекървата! Сега ще оправя стълбището и някой ден, ако доживеем да се махнем от Сф, ще си оправим втория етаж.
Вярно е, че зълвата не работи и няма средства, но дори и да имаше не мисля, че щеше да ги даде за къщата на мама и тати! Друго си е обаче, да влезеш по чехлички на готово и оправено, а ти да си декорираш и чистиш Wink
Доста оспамих темата, за друго е тя, извинявам се!

# 544
  • София
Да,на нас се случи ,през първата година след сватбата.От тогава минаха 20 години,но ние все още преди да си легнем си изключваме телефоните..
Отговорът?Мъжът ми и тегли една майна..
Моите свекъри си изключваха домашния телефон преди да си легнат в 21.30, защото някога си някой ги събудил посреднощ.
Ама това, че всичко се случва и може да потрябват някому за нещо... не им идваше наум
Сега, след като свекър ми почина, жена му се сети за нещо и почва да звъни в 7,30, при положение, че синът й е на смени и 4 дни не става рано сутрин.

# 545

Скрит текст:
Скрит текст:
Значи вие ходите на гости там, но все пак се дразните като някой от собствениците се разпорежда със собствеността? Не мисля, че при тези факти трябва да се дразните. Когато стане само ваше и когато не сте само на гости, а живеете там, тогава вече може да имате претенции. Тогава вече могат да се поставят правила и ограничения за другите.
Дразня се, защото откакто е построена къщата, никой освен мъжа ми не е наливал пари в нея, това според мен е разпореждане с имота. А не чистене и подреждане!
Направил е топлоизолация, отоплителна система в цялата къща и миналата година ремонтира първият етаж, на който сега живее свекървата! Сега ще оправя стълбището и някой ден, ако доживеем да се махнем от Сф, ще си оправим втория етаж.
Вярно е, че зълвата не работи и няма средства, но дори и да имаше не мисля, че щеше да ги даде за къщата на мама и тати! Друго си е обаче, да влезеш по чехлички на готово и оправено, а ти да си декорираш и чистиш Wink[/spoiler][/spoiler]
[/quote]
-----------------------------------------------------------------------------
Пак е за вмешателство от женски роднини, пък и можем да го проектираме върху свекървите. Нали тук сме набъбнали да прилагаме опит.
Само си представих, ако съм свекърва и видя купчина използвано кафе, дали пък не бих попитала " това трябва ли ти " и как би се изтълкувало  Blush

Мен пък ме дразни синът ми, когато ми звъни да си говорим, и момичето е в същата стая. Взема там така да ми говори, че веднага разбирам. Един назидателен такъв, самодоволен.  Викам пусни поне високоговорителя, не може, с нови слушалки съм. Аха. Разправям му - домъчняло ми е за вас, има ли как да се видим , или да дойда до вас на кафе Joy. Това от темата тук с натрисането си го представих, щото са хоумофис и по цял ден клюцат у тях. Той , оооо, ще видим да минем, чакай да питам кога сме свободни. Викам, а не, не минавайте, навън ще се уговаряме. Така де, сватята все на ресторант ги кани, ще ми минават те, та да шетам два дни и две нощи . И на мен ми се вижда с млади хора навън, амаха.

# 546
tays, май отиваш и ти към класическите свекърви, така като чета Simple Smile Но пък е хубаво младите да са обгрижвани!
higher-up, това, че някой влага, не означава, че автоматически е негово. То сигурно е по негово желание. Освен, ако няма уговорка, че той като плаща, придобива по-голям дял. Затова аз съм против влагане на добра воля, дали за ремонт или за нещо друго, пък после да делим наполовина. Предварително се разбират страните и действат. Защото после има неприятни изненади.

Последна редакция: пт, 11 юни 2021, 16:59 от ornelam

# 547
Скрит текст:
Цитат
Вярно е, че зълвата не работи и няма средства, но дори и да имаше не мисля, че щеше да ги даде за къщата на мама и тати! Друго си е обаче, да влезеш по чехлички на готово и оправено, а ти да си декорираш и чистиш Wink
Оправете си имотните въпроси, не разчитайте да делите след години. Може да се договорите, може майката да направи завещание или направо да прехвърли къщата на мъжа ти и сестра му, срещу гледане. Първия етаж на сестрата, втория на вас. Сега къщата е на всички и всеки може да си прави каквото поиска там, включително и да чисти, особено ако други не се сещат Simple Smile
Ако разчитате да я получите цялата, вече не знам.

# 548
[Мен пък ме дразни синът ми, когато ми звъни да си говорим, и момичето е в същата стая. Взема там така да ми говори, че веднага разбирам. Един назидателен такъв, самодоволен

Хахаха, това болдваното беше и при мен. Доказва се пред приятелката си, че не е на мама момчето!
А се доказва, защото явно тя го обработва. Много познато!
В годините съм се чудила, как така на някакви семейни празници, аз съм се приготвяла цял ден, а те идват и синът ми почва с едно изкуствено поведение да се демонстрира пред жена си. Та, един ден проведох сериозен разговор и излезе, че от доста време го обработват. Ама, аз съм от свекървите, които не се обаждат, не ходят на посещения в техния дом, но пак съм лоша, щот съм била егоистка и дистанцирана. Така, че няма оправия!

# 549
Това в последните коментари ми се струва ужасно, на мен пък свекървата ми е казвала обратното, винаги разбирала дали съм наоколо, когато мъжът ми говори с нея, защото ставал по-уважителен и повече си мерел приказките, преди бил по-чепат и директно подпалвал, като нещо ù се издразни. Не знам дали има значение дали двойката е женена или са на етап гаджета, във втория случай май има един период на негласна война за надмощие и напъни за доказване коя е "по".

# 550
На мама момчетата се променят, растат, влизат в нови социални роли, поемат отговорности и т.н. Не е задължително някой да ги променя, навива и т.н. Промените вървят във всякакви посоки. Ако си търсим виновен, разбира се, най-добре е да е снахата.

# 551
Не бих се съгласила.
Разбирам чувството ,но съм се замисляла  и имам друг поглед.
Да ,тя е  на първо място, да, може да иска да се докаже ,поне в началото.Но за обработка - не знам.
Той се превръща в друг човек, прави впечатление това, но всъщност реших да се радвам.Защото от две души, две личности ,се образува нещо по средата ,нито той ,нито тя.Без да се претопят един в друг, няма да са щастливи и отдадени.Няма да са НИЕ, а той  и тя.
Е, усеща се. Но трябва да се приеме, нормално е да се променят и двамата. Със сигурност и  жената има промени,  не знам защо женските майки не споделят.
Периодично съм питала ,щастлив ли е , доволен ли е, как живее, лесно ,приятно ,трудно.Казвал е  ,че е трудно, но сам си го е  избрал и се одосещам какво стои  зад това, силно сензитивна съм и  не ми трябват  разкрития ,думи, дълги разговори.Усещам от малко.
Да , синът ми е друг човек, понякога непознат.Но на моменти се връща моето момче, ако имам нужда от него, винаги  е тук.Духовно и физически ако трябва.Не злоупотребявам с това.
Той е мой син.
Тя  е жената до него.Длъжна съм да се смиря, когато тя го променя.Може да дразни промяната ,чужд елемент се намесва, но съм сигурна ,че и при нея има промяна.Толкова философски няма как да питам и разговарям с майка и, все пак не правя проучване ,научен труд.
Идва момент децата ни да се променят ,да се отдалечат от нас.Но да не забравяме ,че винаги остава нишка към нас.Да не злоупотребяваме и я  изтощаваме и прокъсваме, за да ги имаме.
Те стават бащи  и майки, имат път напред, не назад към нас.
Към нас е синовен дълг, когато е нужно да се завърнат.
Ами поет съм, извинете ,но исках да изясня и  да не ми тревожи това ,да не ви гневи.Пуснете децата си.Ще се завръщат. Стиснете ги и ще ги загубите.

# 552
  • София
Мен пък ми е странно защо разговорите трябва да се провеждат в присъствието на другия. Разговорите на моя мъж по телефона са ми досадни да ги слушам, а пък аз ако звъня на някого и искам да си говорим, не го правя в стаята при него Rolling Eyes

# 553
Женските майки не споделят, сигурно защото не са така вторачени в дъщерите си и не ги ревнуват така, както мъжките. На мен ми е правило впечатление промяната в дъщеря ми, но никога не съм си помисляла, че е провокирана от човека до нея, а по-скоро от това, че тя се наглася спрямо него. А и не съм очаквала да е край мен, да ми се обажда, а даже напротив - аз съм я съветвала да е край нейния приятел на празници или по различни поводи.

# 554
  • при късмета
[Мен пък ме дразни синът ми, когато ми звъни да си говорим, и момичето е в същата стая. Взема там така да ми говори, че веднага разбирам. Един назидателен такъв, самодоволен

Хахаха, това болдваното беше и при мен. Доказва се пред приятелката си, че не е на мама момчето!
А се доказва, защото явно тя го обработва. Много познато!
В годините съм се чудила, как така на някакви семейни празници, аз съм се приготвяла цял ден, а те идват и синът ми почва с едно изкуствено поведение да се демонстрира пред жена си. Та, един ден проведох сериозен разговор и излезе, че от доста време го обработват. Ама, аз съм от свекървите, които не се обаждат, не ходят на посещения в техния дом, но пак съм лоша, щот съм била егоистка и дистанцирана. Така, че няма оправия!
Изобщо не го обработва. Снахата на Тайс е с предишна обремененост по темата.
Още някой каза, че щяла да стане обичайната свекърва.
Поста на Тайс мисля, че беше ироничен, тя проблеми със снахата няма, както вече каза, нещата следват естествения си ход. Та не се хващайте за нейните думи да търсите проблеми, камо ли да анализирате снаха ѝ и веднага да вадите изводи, че го обработва.

Вени, ако ме събуди някой по това време по телефона, за няма нищо, ще е последния път в който изобщо ще му вдигна телефона, дори да е наложително. Направо си представям колко ще съм бясна

Общи условия

Активация на акаунт