Пролетта донесе четирилистна детелина и две чертички за мнозина. ~бебеправене 390~

• 36 263
  • 750
  •   1
Отговори
# 60
  • Замък сред облаците
Много съм разочарована, за пореден път. Купих си тест и планувах да го направя в неделя, то пък взе че ми дойде днес. Не го очаквах на 25ти ден не ми е идвало от не знам колко години.
Пия вече втори месец Инофолик сашета и май е от това.
АА нали и ти го пиеш, нещо да споделиш, имаш ли промяна в дължината на МЦ?

Да, от 35 дни предните месеци този ми дойде на 28ия. Ускорява малко фоликулярната фаза и оттам се променя дължината. Аз съм на комби версията с хапчета, че не ми се занимава с прахчета.

# 61
Ясно , от това е значи.
Обмислям и аз дали да не си проверя тръбите въпреки, че АГ-то каза да изчакам да се покачат показателите на ММ. Записах му час за втора СП на 9-ти и тръпнем в очакване за резултата.
ММ е много разочарован, че съм пак с цикъл, но това е положението.

# 62
Момичета, имам спешен въпрос, копирам го и тук че не знам дали в другата тема ще ми отговорят толкова бързо.
Здравейте,
Утре преди началото на стимулацията трябва да мина за пусна ЛХ, естрадиол и прогестерон. Само че съм забелязала че на 2ри ден от цикъла като кажа в лабораторията прогестерон ми пускат 17-ОН-прогестерон, а не стандартния. Предполагам, че това зависи от лутеалната фаза? Та въпросът ми е нали и този път трябва да е 17-ОН-прогестерон или да обясня че е преди процедура?

# 63
Раули, мисля че трябва да е обикновен , поне при мен така беше. Стискам палци Flowers Four Leaf Clover
АА благодаря за окуражителните думи Hug

# 64
  • Замък сред облаците
Rauli, нямам такъв опит, но за презастраховка бих пуснала и двата. 17-ОН нали беше свързан с функцията на надбъбречната жлеза и конверсията на хормоните?
П.п. Гледам в Кандиларов където аз ходя пакета изследвания за стимулация включва само ЛХ, естрадиол и пролактин даже 🤦🏻♀

Уинтър 🤗

# 65
Благодаря за коментарите момичета. Тази сутрин това обсъждахме в лабораторията и там се очудиха, че на 2ри ден док иска прогестерон, а не алфа хидрокси прогестерон, но аз обясних за какво ми е. Казаха че само турските инвитро клиники го искат по този начин, явно имат друг метод на работа. Пуснах го и всеки момент чакам резултати Simple Smile

# 66
Здравейте, момичета.
Имам новини, не много добри, но засега съм позитивна.

АА, благодаря, че ме посъветва да пуснем разширена спермограма, иначе щяхме да си губим времето и да гадаем и да ходим втори път за това!
Накратко - опитваме от сравнително скоро, 5-6 месеца, от декември. Април месец приятелят ми имаше Ковид, мисля, че и аз, но имах проблеми само с носа, почти безсимптомно. Този месец го накарах да пусне спермограма за всеки случай, за да изключим проблем. Направихме разширена в Малинов. Диагнозата е астенотеразооспермия - проблеми с морфологията и по-нисък брой бързоподвижни сперматозоиди. Като цяло пише, че препоръчват преглед при специалист и евентуално инвитро.
Започнах да се чудя дали не е влошена спермограмата заради наскоро прекаран Ковид, четох, че са нужни около 75 дни за рестарт на нещата след боледуване. Но може и друго да е. Ще повторим спермограмата и в друга клиника, разбира се. Моят приятел е на 30 години, малко беше шокиран вчера, не очакваше да има проблем.

Решихме да си продължим с опитите иначе, след няколко дни трябва да съм в ову, имам лентички. Междвуременно съставям план на действие - посещение при репродуктивен специалист, андролог, а след време - кандидатстване по фонда за инвитро. Няма да се откажа, каквото трябва, ще го направим. Но тъпото е, че става много сложно и с тази проблемна морфология е рисково, дано му се оправят показателите до следващото изследване. Ще пие и чай от бабини зъби - четох, че се отразява добре.
Та така. Чета ви, надявам се, действаме. Човек дълго време си мисли, че нещата стават бързо, че всичко е лесно, но като се сблъска с проблем, много неща му се изясняват.

# 67
So close, тези дни имахме подобен казус след посещението в репро клиниката - СГ на ММ от 2017 беше точно с такава диагноза според тях, със същите проблеми. Една година по-късно, без ММ да е променял каквото и да е било - хранене, намаляване на пушенето или прием на добавки, СГ беше много по-добра, ниво над нормалното. Единствената разлика между двете беше, че при първата имаше 6 дни изчакване, при втората три. Ето и СГ от вчера, отново след тридневно изчакване

Достатъчно количество бързоподвижни спермита ( може и по-добре разбира се, 2018 бяха почти двойни първите две цифри за подвижността) и 12,5% морфология. Заключението на андролога вчера бе отново нормозооспермия, само леко повишените левкоцити отдаде на скорошната ваксина на ММ срещу ковид.  За пушач диабетик и аз нямам забележки, само дето пак на мен пада вината за неуспехите.
Вчера имах още една хубава новина - обадиха ми се от здравната каса, достатъчна им била препоръката от клиниката, да пусна документите и щели да ми дадат 50% финансиране на следващи инвитро опити, и днес пуснах всичко по пощата.

# 68
margolotta, благодаря много!
Моят приятел имаше 6 дни поне въздържание преди спермограмата, другия път ще опитаме и ние с 3 дни. Мисля втората да е след месец в Надежда.
Много е хубаво, че ще получите 50% финансиране! Стискам палци всичко да се наред по най-добрия начин:) И моят приятел имаше левкоцити, забравих да кажа. Мисля, че при него е от Ковид, който изкара миналия месец, а при ТМ е от ваксината вероятно.

# 69

Здравейте, момичета, знам, че съм за бой ама 11 дни след О не се стърпях, не знам дали ми се привижда или е изпарителна, но се смутих леко...

# 70
Аз я виждам

# 71
Благодаря ти, на живо се вижда повече и сякаш розовее... Не знам дали да се обнадеждавам, че си имам болки като пред М. 🙄

# 72
  • Замък сред облаците
Соуче 🤗
Марго, 50% финансиране е супер, стискам палци!
Торина, мержелее се нещо, но през моя телефон е бледо. 11 дни след О е рано още за уринарен, дето се вика и вчера може да е имало имплантация, но утре ще е по-достоверно. Дано се насити! Болките от Б и ПМС са съвсем еднакви, впрочем.

# 73
Торина, аз на телефона не я виждам. Съмнявам се това което виждаш да е изпарителна, тези уж рядко дават. Така чеее, бравоо!! След няколко дни ще ни покажеш по-отчетлива чертичка! ❤️😍

# 74
Благодаря ви, но май се отказвам вовеки от шурчек, миналия месец имах прекрасна изпарителна, този все още уж неясна каква - може да е твърде рано, а и е доста трудно да събереш урина, докато лекуващ цистит 😂, но си мисля, че за съжаление този месец няма да го бъде.
Направих още един, но това което виждам дори с негатив е изцяло въображаемо. 😂

Яд ме е само, че по аптеките никога нямат лентички, а те май най-рядко дават изпарителни и са доста евтини.

Здраве да е, как са момичетата със скорошните плюсчета? Не пускам палци за вас.

Общи условия

Активация на акаунт