Отговори
# 525
  • София
Здравейте! Боря се със задачи за 5.клас. На подточка а/ "m" трябва да се дели едновременно  на 5 и на 2, на подточка б/ - да се дели на 1, 2, 3 или на 5. Не можах да обясня защо в а/ трябва да се дели едновременно на 5 и 2, а в б) - поотделно Hug

# 526
Имам една задача. Решаваме ... , но четвъртото уравнение ни липсва, а- имаме 4 неизвестни. 
Лято е и Пепи иска да се охлади. Скача в реката от мост. При скачането си загубва плувната шапка без да забележи .  След като плува 10 мин. срещу течението на реката забелязва , че е загубила шапката. Тя се обръща и започва да плува наобратно след шапката и я достига 1 км. след моста. Въпроса е “ Колко бързо тече реката ?
Опитваме се да я решим и с 3 неизвестни. Да видим ще успеем ли/

# 527
  • София
Здравейте! Боря се със задачи за 5.клас. На подточка а/ "m" трябва да се дели едновременно  на 5 и на 2, на подточка б/ - да се дели на 1, 2, 3 или на 5. Не можах да обясня защо в а/ трябва да се дели едновременно на 5 и 2, а в б) - поотделно Hug

Дано не греша, но според мен

а) m=40
б) m=5

# 528
Имам една задача. Решаваме ... , но четвъртото уравнение ни липсва, а- имаме 4 неизвестни. 
Лято е и Пепи иска да се охлади. Скача в реката от мост. При скачането си загубва плувната шапка без да забележи .  След като плува 10 мин. срещу течението на реката забелязва , че е загубила шапката. Тя се обръща и започва да плува наобратно след шапката и я достига 1 км. след моста. Въпроса е “ Колко бързо тече реката ?

# 529
  • София

# 530
и ние толкова го изкарахме Simple Smile благодаря.

# 531
Здравейте! Не съм сигурна, че тук е точното място за въпроса ми, но все пак се надявам някой да ми отговори. Търся учител за помощ по математика за 10-класник. Като цяло има логическо мислене, но от мързел изтърва доста от материала.

# 532
Моля за помощ за следните 2 задачи за 7 клас.

# 533
Може ли помощ за задачи 6 и 8

# 534
Може ли помощ за задачи 6 и 8
Скрит текст:

Не виждам добре на зад. 8 второ събираемо, но предполагам, че е х-2 на трета.

# 535
Благодаря!

# 536
  • София
Здравейте,
Може ли помощ за една задача за 11 клас.

Благодаря предварително!

# 537
# 538
  • София
Дидева, за пореден път спасяваш положението - много благодаря! Лека вечер!

# 539
Здрастите! Бихте ли ми помогнали?

Общи условия

Активация на акаунт