Подготовка за малкия човек - тема 13

• 43 907
  • 766
  •   1
Отговори
# 105
Ние също взехме скрин, който почти вече е запълнен. Задължително още от сега ще поръчаме и гардероб.

# 106
Благодаря эа отговорите. Эначи ще се насоча и към гардероба в допълнение както си мислех. В момента иэдирвам и от онеэи люлеещите се столове эа кърмене, но досега не съм намерила мек и удобен в магаэините эа мебели. Дори няма много предложения. Ако някой энае добра марка, която предлага такова нещо, ще се радвам на мнения.

# 107
Аз мога да препоръчам и стол за кърмене Grinning Първо гледахме тези в Юск, но нито един не ми беше удобен. По случайност отидохме в Мьомакс и попаднахме на ето този, но беше на промоция тогава -https://moemax.bg/product-81108080008

Много съм доволна от този стол. Много е удобен, облегалката е по-изправена и на мен ми е много добре на гърба докато кърмя.

# 108
аз мислех за стол за кърмене но се отказах. седя на удобен диван + възглавница за кърмене. взех възглавницата от икеа и съм много доволна. една от най-добрите покупки за зверчето.

иначе бях загледала тези в Айко. изглеждат удобни и ми харесаха на вид. https://aiko-bg.com/product-48265010039

# 109
Този от Айко го пробвах в една приятелка и се бях зарибила да си взема за къщата. Но честно казано като видях цената се отказах.

# 110
  • Германия
Момичета, от най-различни мнения стигнах до извода, че една от най-добрите дрешки за новородено е ромпър/гащеризон с цип и вградени ръкавички. Проблемът е, че никъде не намирам такива, някоя от вас да има представа откъде мога да купя, предпочитам да е от БГ.

Връщам темата эа повивалника: от утре съм в 13 седмица, но вече гледам мебели эа детската стая. Набеляэала съм си шкаф повивалник, т.е. скрин и отгоре с много удобна настойка, която след време може да се махне. Със сигурност ще купим такъв, според мен е практично и предотвратява болки в кръста. Чудя се обаче дали на тоэи етап е нужен гардероб в допълнение към скрина, който е доста голям. Вие как ще постъпите? Все пак колко дрехи има едно бебе, но пък сигурно е практично эа эавивки, чували эа спане и др. кърпи, подобни.

Зависи момче или момиче. Дъщеря ми си имаше гардероб отделно от повивалника и още от бебе там ѝ бяха всички дрехи, роклички, якенце и т.н.
За сина ми не взехме гардероб, че няма място, той е с един скрин с 4 чекмеджета от ИКЕА и върши идеална работа да му побере всички дрешки, поне донато е още малък. В шкафа на повивалника държа памперси, мокри кърпи, козметика и подобни дреболии…

Стол за кърмене всъщност е излишна глезотия, може и без него. Но ако твърдо си решила, ето този е хубав: https://www.xxxlutz.de/p/my-baby-lou-stillstuhl-008976000503?utm … 2f4hoCwpoQAvD_BwE

# 111
Благодаря много эа линковете! Столът го искам абсолютно от глеэотия, эа кеф. Принципно може би ще има и малък диван в детската, но столът си го представям много добре и в хола. :Д   

Хареса ми идеята в скрина да се държи коэметика, памперси, кърпи, а в гардероба дрешки и по-големи эавивки и т.н.

# 112
Гардероб не сме купували, не смятам, че е необходим за новородено. Евентуално, ако ще служи за складиране на дрехи за няколко години напред и други неща.
Използвам скрин, върху който повивам. В най-горното чекмедже- кърпички, памперси, подложки, пелени, козметика, спрей за нос, термометър, клечки за уши и т.н.- всичко необходимо за бебе.
В следващите две-три чекмеджета разпределям дрехи и аксесоари, спално бельо и кърпи, най-долното ми е за всякакви други неща.
Одеала и чувалчета са в чекмеджето под кошарата. Каквото не се ползва в момента- голямо, малко, извън сезон- прибирам както прибирам и нашите неща.
Гардероб смятам да купя, когато някой ден му направим отделна стая, засега ми е удобно всичко да ми е на едно място и под ръка.

# 113
Момичета, бихте ли споделили мнение за тази количка
https://baby.galix.bg/12400/milu-kids-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D … 21-atteso-ledo-05

Удобна ми е, харесва ми, но ме притеснява, че е кожа... Дали няма да спарва детето🤔

# 114
Момичета, бихте ли споделили мнение за тази количка
https://baby.galix.bg/12400/milu-kids-%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5%D … 21-atteso-ledo-05

Удобна ми е, харесва ми, но ме притеснява, че е кожа... Дали няма да спарва детето🤔

Има тема във форума: Бебешка количка - цяла наука за второ висше. Там имате по-голям шанс да ви отговорят.

# 115
Здравейте,
Аз имам време до раждането, но вече търся, чета и разглеждам. Понеже видях,че някои от вас са с 2-ро и 3-то, бихте ли споделили какви колички, легълца, козметика, помпа за кърма и т.н. сте използвали или са ви препоръчвани:)

# 116
  • Beyond the stars
Аз още се кълна в количката Jane Muum с Matrix кош, ма нямам идея какви са новите модели и моди. Беше ми важно да е лека, компактна и маневрена, понеже съм 158см висока и повечето не се виждам от тях буквално Grinning
Креватчето ни е "ARBOR БЕБЕШКО ЛЕГЛО-ЛЮЛКА на ТОП Цена - Aiko XXXL" https://aiko-bg.com/product-62765010040
Също нямам забележки.
Себамед като козметика.

# 117
Здравейте,
Аз имам време до раждането, но вече търся, чета и разглеждам. Понеже видях,че някои от вас са с 2-ро и 3-то, бихте ли споделили какви колички, легълца, козметика, помпа за кърма и т.н. сте използвали или са ви препоръчвани:)
Много индивидуално е всичко.
Съвсем накратко, количките и с двете държах на големи гуми, единични, не двойни, лека рама и кошове, да се слагат кошовете в двете позиции, към майката и обратно, да има голям багажник, регулируема дръжка, чанта, покривала, комарник, дъждобран, дълбок сенник.
Кошара, дървена, на другите не мога да приема, че на долното ниво детето е буквално на земята, в зоната на течения и прах.
Козметика - Биодерма.
Помпа - ползвала съм ръчна на Авент, някаква Лорели, сега съм взела Медела. Разликата за мен е в парите, броя части. Авент ми вършеше същата работа като евтината помпа от 20 лв тогава.
Шишета почти не съм ползвала иначе имах Авент, малката не ги харесваше дори за вода, прие шишета на Нук.
Стерилизатор ползвах предимно за помпата, биберон, лъжички. За микровълнова на Авент имах. Сега съм взела отделен уред, защото не ползваме микровълнова. Взех доста запазен, втора ръка, този уред не се ползва много при кърмене, отделно е една пластмасова кутия с кабел, на която са сложили цена 200 лв..
Общо взето продуктите са еднотипни, понякога решаващи са предпочитанията на бебето 😀

# 118
Здравейте,

Количка купих mothercare journey. Тежка е, но съм доволна. Купих дървена кошара от Вис Виталис и една от плат на лорели, дърветената е супер, лорелито е некачествена, но тя беше за игра не за сън.
Козметика- Мустела.
Цедях се със помпа на канпол електрическа. Всъщност с 2броя и давах от шише първите 3 седмици. Много съм доволна от помпата. Шишета купих на томи типи, доволна съм. Имаше оплаквания от мами, че не течат. Те обаче си имат спецефично завъртане, което бързо разбрах.

# 119
Ние сме само със скрин, нямаме място за гардероб, иначе съм с 2 ръце и за гардероб.
Количка имаме kikka boo maui, избрах я само на външен вид и се оказа, че не е много маневрена. Кошарата беше от айко, но точно кой модел не помня. Помпа-ръчна на авент. Козметика в началото ползвах на мустела, сега вече като е по-голям ползвам и бочко, хип

Общи условия

Активация на акаунт