Подготовка за малкия човек - тема 13

• 43 617
  • 766
  •   1
Отговори
# 90
  • Beyond the stars
Апропо, за новородено не сме ползвали ваничка, директно на душа го къпехме.

# 91
  • омъжена
Аз ето такива съм харесала.Това е само стойка,но има и комплект.

# 92
Момичета, от най-различни мнения стигнах до извода, че една от най-добрите дрешки за новородено е ромпър/гащеризон с цип и вградени ръкавички. Проблемът е, че никъде не намирам такива, някоя от вас да има представа откъде мога да купя, предпочитам да е от БГ.

# 93
Виж разни представители в България на марката Джордж. Имат доста такива варианти, аз също си взех. За град Пловдив мода да те насоча, но ако си от друг град провери във фейсбук има най-различни групи с бебешки стоки от Англия.
Също така мисля, че и в HM имат подобни варианти..

# 94
Аз да ви кажа нямах проблем с копчетата на ромпърите, все още такива си ползвам.
Пробвах с цип, но не знам дали от самите модели, единият крак беше невъзможен за обуване и бързо се отказах от тях.
Иначе в ОЛХ съм срещала, ако нямате против употребявани дрешки.
За ръкавичките наистина май още по-рядко се срещат, нашият не се дереше, та не сме имали проблем и с това.

# 95
  • София/Севлиево
Силно ме заинтригувахте с тези сгъваеми ванички и това намерих с търсачката
http://9plus.bg/creators/stokke/28 Имаше и други,но това излезе първо...Прави ми впечатление,че стойката е по-скъпа...
Ръкавички с баткото не съм ползвала,но имах едни.И сега пак толкова ще взема...

Последна редакция: чт, 17 юни 2021, 11:04 от Елислава

# 96
За ваничката, на мен ми трябва да е висока, защото аз съм висока, иначе нямам проблем, че самото корито не се сгъва, бях останала с впечатление, че се търси височина.
За ръкавички, ако ще ползвате, нека наистина са прикрепени към дрехата. Аз имам страх от ръкавички (задушаване) и не съм слагала. Ноктите й от много мъничка оправях с нокторезачка, за да не се дере.
Иначе боди и ританки/клинче са дрехите, които ползвах масово и сега това съм купила. Тези целите, доста рядко.

# 97
Такива ромпъри с ципче съм виждала в H&M Simple Smile

# 98
Angel baby имат такива, може да видите на сайта им. Но ако смятате да бебеносите, не са удачен вариант, трябва панталонче с чорапки.
Пробвайте различни варианти и ще видите кое е най- удобното за вас.

Момичета, от най-различни мнения стигнах до извода, че една от най-добрите дрешки за новородено е ромпър/гащеризон с цип и вградени ръкавички. Проблемът е, че никъде не намирам такива, някоя от вас да има представа откъде мога да купя, предпочитам да е от БГ.

# 99
  • Beyond the stars

Next са им повечето с обръщане на ръкавчето. Много, много удобно.

# 100
  • София

Angel baby - аз съм супер доволна от тях. Детето 2 месеца вече носи първия размер, а не е като да не расте.

# 101
Аз от тези с цип не съм доволна. Сина ми спеше с такива и само по памперс отдолу. За да сменя памперса вечерта трябва да разголвам цялото дете отгоре до долу ,разсънва се, става му хладно. Предпочитам с копчета, разкопчавам само долните и нагоре детето си е облечено.

# 102
за дрешките.. въпреки че беба е мартенско бебе и беше хладно, много бързо се отказахме от гащеризони/ромпъри. само като излизахме й слагахме такава дреха над другите. най-удобно ни беше с боди (с прехвърляне) и ританки, а след първия месец с панталонче и чорапки вместо цели ританки. сега като е топло денем е по боди + панталонки понякога, а спи само по боди с лятно чувалче. облечена така е най-удобно за честите смени на памперс.

за ваничката.. и ние търсехме със стойка. спряхме се на някаква на 'мони' май.. избирахме я по-голяма, за да ни върши работа по-дълго. със стойката е идеално, но самата 'подложка' е като за по- голямо бебе като че ли и беба трябва някой да я придържа за момента.

# 103
Эа Бг не энам, но на марката NEXT гледах много такива с цип и някои имаха вградени ръкавички. На прилични цени са. Марката е английска (мисля), аэ съм в Германия и нямам проблем эа поръчка. Мисля, че от официалния сайт доставят до цяла Европа, ако не ги намериш в България.

Връщам темата эа повивалника: от утре съм в 13 седмица, но вече гледам мебели эа детската стая. Набеляэала съм си шкаф повивалник, т.е. скрин и отгоре с много удобна настойка, която след време може да се махне. Със сигурност ще купим такъв, според мен е практично и предотвратява болки в кръста. Чудя се обаче дали на тоэи етап е нужен гардероб в допълнение към скрина, който е доста голям. Вие как ще постъпите? Все пак колко дрехи има едно бебе, но пък сигурно е практично эа эавивки, чували эа спане и др. кърпи, подобни.

Эа чувалите эа спане (които ще полэвам със сигурност вместо эавивки) съм си харесала теэи на Sterntaler, 2 бр на раэмер.

# 104
Ние имаме ниша в детската стая, която направихме на гардероб. Решихме да не чакаме докато стане по-голям. И добре, че го направихме сега. Вътре си държа всички по-големи дрешки за следващите месеци. В повивалника са ми само тези, които ползвам в момента. Отделно в гардероба държим пакетите с мокри кърпи, памперси, одеала, комплектите за количката.

Общи условия

Активация на акаунт