Подготовка за малкия човек - тема 13

• 43 932
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
Аз още издирвам перфектната количка - искам да е лека (до 10 кг макс с коша или лятната седалка) и да има пълно легнало положение на гръбчето. Почти се спрях на Chipolino Emotion 3 в 1, но четох отзиви, че не са много сполучливи като качество, а после и гаранцията не обслужвали коректно. Ще съм благодарна, ако ми предложите нещо подходящо.
Иначе, на нас ни предстои ремонт и ще пазарувам чак от септември нататък.

# 121
  • Beyond the stars
Jane, Cybex, Easy walker се сещам на прима виста като марки.
И един успешен полски вариант "Бебешка количка 2в1 QUICK 2.0 Black Chrome - MUUVO" https://moebebe.com/bebeshka-kolichka-2v1-quick-2-0-black-chrome-muuvo

# 122
Момичета,
кои залъгалки са по-подходящи за новородено -  силиконови или каучукови?
Четох, че каучуковите са по-близки като усет до майчиното зърно и ако бебето свикне с тях няма да иска силиконова по-късно и е по-добре да се започне със силикон, а ако детето не го одобрява - тогава каучук. Вие какво мислите?

# 123
  • София/Севлиево
На Слави му бях взела силиконов и изобщо не го искаше.На два месеца вече не ползваше биберон- залъгалка,което за мен бе супер, защото съм виждала много вече пораснали деца с биберон(и аз бях такова и все ми се караха) и не исках да стигам до караници и аз.Сега ще взема една силиконова ,но пак по най-бързия начин ще гледам да отуча бебето от нея.Също и силиконови предпазители за гърдите като суче бебо-те ми бяха много полезни в началото,въпреки че почти не успях да кърмя.Сега ще опитам,но пак няма да е на всяка цена.С шишето ми бе много лесно и удобно,а и на два месеца бебе успяхме с ММ да го оставим за 3 дни на майка му и да идем на кратка почивка,от която и двамата имахме нужда.

# 124
  • София
Първото дете предпочиташе каучуков и сега съм купила няколко на НУК.

# 125
Първите 7-8 месеца ползвах каучукови предимно, после вече си мина на силиконови без проблем, не е имало драма. Всяко дете си има неговите предпочитания и ги разбиряш в движение 😊

# 126
  • Пловдив
Ние ползваме количка Mutsy, която е 10 кг кош за новородено + рамата.
Лека е много и лесно се сгъва и разгъва и сглабя.
Препоръчвам я с две ръце.

Помпа за кърма Медела електрическа ❤
Козметика- Бочко и Uriage

# 127
Lore.lay, може ли линк или снимка на количката? Или модел. Simple Smile

# 128
  • София
И ние днес купихме Mutsy  Icon, много лесно се сгъва, свалят се колелата, кошът и седалката с едно движение. За сравнение едва вдигам старата и трудно я събирам в багажника (  joggster), само ще ми липсва ръчната спирачка на дръжката, която върши работа при по-голям наклон.

# 129
Момичета, търся кошара на 2 нива, колебая се между Lorellli up and down ии Chipolino Merida?
Моля за съвет и какъв бебешки матрак според вас е добър вариант да се вземе? Алое вера, бамбук?

# 130
  • Пловдив
Lore.lay, може ли линк или снимка на количката? Или модел. Simple Smile

Привет, моделът е Mutsy I2 .
Взимали сме го от магазин Карамел бебе в халите в Пловдив, но го има навсякъде. Даже май сега Муци са намалени на доста места. Слагам ти линк с бърз туториал за количката, мисля че ще ти допадне.
https://youtu.be/EvLdxEGMbTc

# 131
Много благодаря! Hug

# 132
Момичета, а важно ли е количката да става и эа над 2 годишни бебета? На някои места това (Stiftung Warentest примерно, эа живеещите в Германия) е отбеляэано като голям негатив (на колички като Муци и др). Нямам идея колко искат да вървят две годишните и трябва ли нова количка като поотраснат? Grinning В такъв случай бих прибегнала до по-скъпа, но малко по-голяма.

# 133
Според мен е доста относително. Има много деца, които не искат да се возят когато порастват по една или друга причина. Доста мой приятелки още на към година и нещо махат количките и носят в ерго раници на гръб те или бащите. Но си и зависи от това колко тежи бебчето, можеш ли да го носиш, иска ли, може да иска количка.
Според мен си взимаме колички, които да вършат работа и да ни харесват, а после ако не ги искат децата ги продаваме. Не забравяй и че колкото е по-качествена или “известна” количката толкова по-лесно и бързо можеш да я продадеш.

# 134
  • Германия
Нашата количка беше до 20кг, които дъщеря ми направи на 4г. Реално количката съм я ползвала до около 2г -2г6м. Тя проходи на 1г и след това в количка се е возила най-вече за наше удобство - примерно сме на екскурзия в голям град и за нейна сигурност се вози в количката вместо да тича по тротоари и улици и да ме е страх, че ще я сгази някоя кола.

В крайна сметка зависи какво ви е ежедневието.  Аз като се върнах на работа след една година майчинство не ми е трябвала количка за големи преходи да убивам времето, а като искам да отидем някъде хоп в колата.

Общи условия

Активация на акаунт