Подготовка за малкия човек - тема 13

• 43 935
  • 766
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Ние махнахме количката на 10м, когато детето проходи. После изобщо не искаше да стои в нея, а постоянно да си щъка и сме се съобразявали с това. Не сме ходили на големи разстояния, но където и да отидехме в града носихме него с раница, и после го оставяхме да си ходи напред назад. Честно казано винаги ми е било странно да видя 2+ детенце в количка, но зависи на нас родителите как ни е удобно, а и дали детето е от по-активните и не го свърта на едно от място, или е от по-тихичките, които обичат да си наблюдават.

# 136
Момичета, а важно ли е количката да става и эа над 2 годишни бебета? На някои места това (Stiftung Warentest примерно, эа живеещите в Германия) е отбеляэано като голям негатив (на колички като Муци и др). Нямам идея колко искат да вървят две годишните и трябва ли нова количка като поотраснат? Grinning В такъв случай бих прибегнала до по-скъпа, но малко по-голяма.
Аз с първото ни дете на година и 1, 2 месеца махнах количката и ден днешен (вече 4 години) любимо му е да се разхожда. Ако детето се чувства уверено да ходи, според мен съвсем спокойно може да я махнете след като проходи. Стига да не правите някакви турнири от типа излизане в 8 сутринта и прибиране в 22 вечерта, тогава ще ви е нужна, все пак се изморяват. Мисля живот и здраве с второто да процедирам по същия начин.

# 137
  • Пловдив
Зависи от детето, но от две нагоре по- скоро едва ли много ще ползвате количката. Повечето колички освен това ( включително и нашето Муци) са до 15-20 кг, което реално е над 3 годишно дете в обичайния случай. На 1 година обикновено с а около 10 кг, а на две към 11-13 кг.

# 138
  • София
Моята препоръка е да прецените дали и колко ще пътувате. Защото на мен ми дадоха чудесна количка на Maxi Cosi, която е като танк голяма и тежка. Детето се чувства много комфортно, аз без проблем газя тротоарите и неравните плочки, бутъйки с една ръка буквално. Обаче за пътуване и за придвижване с колата е много тегава. Та купихме една лятна количка с пълно легнало положение за моментите на път. Тази, която купихме е на Cybex модел Beezy (мисля, че е до 22 кг.) - супер удобна е, колелата са една идея по-големи от тези на летните колички. Детето е на два месеца и вече слагаме детето в нея за кратки разходки, за да свиква. Но ние доста пътуваме, включително може да се случи детето да е от сутринта до вечерта навън.

Та няма правилен отговор за количките.

# 139
Относно количките - чудя се от какво има нужда бебето, за да се вози.
Трябва ли му някаква подложка в коша или ако матрачето е ок- само чаршаф и е готово? Simple Smile

# 140
Аз постилах пелена, за да не се цапа. Иначе не се сещам да има нужда от нещо специално.

# 141
Слагах непромокаем протектор на матрачето и чаршафче.

# 142
Здвавейте , до момента не съм писала в темата , с ММ ми искаме вече да вземем количка за бебето , но съм на лежащ режим и нямам възможност да обиколя магазините , а скоро влизам в 8 месец . Спряла съм се на един модел , който е наличен в нашия град , бихте ли споделили мнения ако някой също я е взел .

# 143
Точно вчера говорих с една приятелка за Lorelli, и тя сподели, че на нейната съседка три пъти е ходила на сервиз. За марката има доста лоши отзиви за качеството.

# 144
  • Beyond the stars
Ако гоним бюджет, по-добре втора ръка качествена количка според мен.

# 145
Благодаря на всички эа отговорите относно количката. Може би в такъв случай е най-добре да се гшеда на по-къси отсечки и да се вэеме по-лека эа до 2г, пък после ако е нужно-втора.

# 146
Точно това ме притесняваше , чух още няколко такива отзиви за тази марка  , а относно стоките втора ръка не съм много ОК с такива покупки за бебето ( лично мое мнение , ще взема само малко дрешки и то от познати)... явно ще изчакаме 9м когато ще мога и аз да отида за да си избера на място.

# 147
За лорели и аз все чета лоши отзиви, но нямам личен опит с количките, иначе други продукти имаме на тази марка и не е имало проблем.

В коша за новородено си има матраче, само съм слагала чаршафче или пелена, за да не се цапа, мисля че няма нужда от друго, като възглавници и такива...

Моят син е на 1.9г, вече от няколко месеца не ползваме количката, излизаме с триколка, но няма опция сън, пък и сега лятото в тази жега по обяд сме си у дома за съня. Бих препоръчала, ако наистина детето обича да се вози или пътувате често наситена да вземете някаква лятна количка, по-леки са, по-удобни, по-малко място заемат ии само плюсове имат според мен.

# 148
  • Beyond the stars
Точно това ме притесняваше , чух още няколко такива отзиви за тази марка  , а относно стоките втора ръка не съм много ОК с такива покупки за бебето ( лично мое мнение , ще взема само малко дрешки и то от познати)... явно ще изчакаме 9м когато ще мога и аз да отида за да си избера на място.

Специално за бебешките стоки втора ръка, имайте предвид, че всяко бебе има собствени претенции за живота Grinning
Количката, която взехме на една година в гаранция от olx , почти не беше ползвана, защото бебето не било фен и предимно в слинг и раница се е носило. Люлка чисто нова сме купували - дублиран подарък. И т.н. и т.н.

Тъй де, всеки има свои разбирания, просто подчертавам някои особености конкретно за бебешките неща Bowtie

Иначе гледам доста се тикат по парковете MONI , които също са бюджетни, но нямам никаква идея за качеството.

# 149
  • София
Аз за нещата втора употреба също съм твърдо “за” с изключение на столчето за кола.

Общи условия

Активация на акаунт