Подготовка за малкия човек - тема 13

• 43 131
  • 766
  •   1
Отговори
# 390
А може ли да поясните за многократните пелени - ако правилно разбрах, съвсем в началото се ползват, независимо дали след това ще се мине на еднократни?
За себе си още не съм сигурна какво ще избера, но ги видях в няколко списъка за нужните неща при новородено и оставам с впечатление, че във всички случаи ще влязат в употреба?
Може и да е глупав въпросът, но нямам никакъв опит Blush

# 391

Моята кошара на Лорели, Once upon a time...

Корито с вградена стойка пак на тази марка...

Шишета комплект за новородено на Авент със стерилизатор за микровълнова фурна....

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 16:37 от VIKI-NIKI

# 392
Ето тази кошара взехме.
Това са размерите посочени на сайта.
Mарка: ARBOR Размер: 66X126CM

Това е нашата. Младежът ще стане на 3 септември, още си спи вътре (понеже още нямаме твърде концепция за неговата стая). Много компактна, лека, мести се супер лесно .. Механизма за люлеене е много приятен, чекмеджето отдолу побира учудващо много неща . И е като нова след толкова време.
Тази кошара сме избрали и ние. Следя за намаление, тъй като имаме още достатъчно време, за да си го позволим.
Много се радвам, че избора ми се оказва правилен щом споделяте положителни отзиви.

# 393
А може ли да поясните за многократните пелени - ако правилно разбрах, съвсем в началото се ползват, независимо дали след това ще се мине на еднократни?
За себе си още не съм сигурна какво ще избера, но ги видях в няколко списъка за нужните неща при новородено и оставам с впечатление, че във всички случаи ще влязат в употреба?
Може и да е глупав въпросът, но нямам никакъв опит Blush

Елмайра, под пелени може да се има предвид и други неща освен заместители на памперси. Завивка, кърпа за повръщане, някакво одеялце за повиване и подобни.
Ако решиш да ползваш еднократни памперси, не ти трябват тези пелени за многократна употреба. Но пък разучи за тях, защо да не, може да решиш че е твоето нещо. По- добре е за детето, за природата, за джоба...

# 394
Момичета, а какви матрачета взехте за тези кошари /легла?
Може ли снимка или линк

# 395
Може ли снимка или линк
Аз съм се спряла на матрак Pierre cardin, а преди него бях харесала на isleep.
От днес матраците в Айко са намалени Simple Smile

Последна редакция: пн, 12 юли 2021, 18:20 от rochi

# 396
  • София/Севлиево
Нашето е това
https://aiko-bg.com/product-82065090004
Леглото-това
https://aiko-bg.com/product-50365010035
И двете ги взехме с намаление.
Имаме и кошарка Лорели,за която днес ми донесоха второ ниво от Вис Виталис,а свекървата ще вземе матраче по неин избор.

# 397
Може ли снимка или линк

Ето този матрак с алое вера взехме от айко. А кошарата я взехме преди 2 години, беше по това време някъде или може би август, имаше намаление на бебешките стоки, не знам дали всяка година е по едно и също време.

# 398
Може ли снимка или линк
Аз съм се спряла на матрак Pierre cardin, а преди него бях харесала на isleep.
От днес матраците в Айко са намалени Simple Smile
Разходихме се до Айко и взехме матрак, макар че още нямаме кошара Simple Smile
Както писах по-рано, бях харесала ето този https://aiko-bg.com/product-10365090001 който и закупихме.
А първоначално (преди 2-3 месеца) се бях спряла на ето този https://aiko-bg.com/product-10365090034 за който бях чела също добри отзиви.

# 399
Здравейте! Не знам защо толкова късно откривам тази тема. Споделяте много полезни неща. Аз ще се включа с един доста глупав въпрос, но наистина не съм наясно.
Масово се говори за пелени - бархетни, тензух и още еди си какви. Аз също купих, понеже навсякъде по списъци присъстват винаги, а и чувам от майките, че ползват. Някой би ли ми обяснил накратко каква е ролята на тези пелени? Или по-скоро коя материя за какво се ползва, тъй като нямам идея, а като питам майка ми, тя ме разбира, че питам за пелените едно време, които са ползвали вместо памперси.
Благодаря предварително!

# 400
  • София
За всичко се използват буквално - кърпа, подложка върху повивалника, заедно с хавлията за къпане, постелка за количка, постелка като ляга някъде, завивка при дрямка, бърсане при преобуване - ВСИЧКО! Сигурно има и неща, за които не се сещам... Има различни размери и материи - въпрос на предпочитание еспоред мен на майката. Плътността на материите е различна, иначе попиват.

# 401
Можеш да ги използваш за всичко общо взето. Има различни материи, различни размери. Аз ги използвах да постеля някъде като го слагам да ляга, на дивана, на леглото, на шезлонга, в количката, на всякъде общо взето. Като вдигаш бебето да се оригне може да си сложиш на рамото, ако повърне да не те изцапа, след баня върху хавлийката също съм слагала, защото пелената попива по-добре. Има майки пък, които казват, че не са ползвали и не са им били нужни.

# 402
Добре дошла в темата Simple Smile
Относно пелените на пазара те са - памучни, памук и бамбук, муселинови..поне тези аз съм срещала.
Аз лично имам закупени памучни, които са малко по-плътни и памук и бамбук, които са като тензух. Муселинови все още не съм закупила, но обмислям.
По мое мнение, а и от това което гледам по клипове/презентации за гледане на новородено си трябват по няколко от вид.
С памучна пелена може да завиваш детето, с по-тънките (тензухени) може да го почистваш с измивна козметика, както и препоръчват след баня да завиеш детето с тензухена пелена и след това с хавлийка, защото тензуха попива, а хавлията затопля. Пелена може да постелиш в количката, на дивана..може да го гушнеш с пелена като кърмиш/храниш детето. Мисля, че има много приложения пелената, независимо от материята.

# 403
Тоест не едни да са за попиване на вода, а други за завиване? Вършат еднакви неща, просто на допир са различни?
Сега ми се изясни. Благодаря ви!
Иначе и аз гледам постепенно да се зареждам с някакви неща. Взехме количката, накупила съм няколко бодита, ританки, 2 биби на Авент, комплект пеленки(за които питах) от Вис Виталис, майка ми е взела чувалчета за спане, още бодита и чорапки, но 62 Р-Р, които ще ползвам по-натам евентуално.
Кошари ще вземем две - дървена с чекмеджета, за да си спестя скрина на първо време и така тип next to me, но на Чиполино, не ми се дават сума ти и пари за другите марки. Помпа смятам да пратя таткото, когато съм в родилното и според това има ли или не нужда.
Шишета ще взема две на първо време, тъй като смятам да кърмя. Препоръчаха ми на dr Brown, като за начало, но ще вземе и едно на Авент.
Козметика, повивалници, хигиенен комплект и ваничка, по-натам. Октомври трябва да се роди и мисля, че има още време.
Братовчедка ми ще ми даде и тя някоя друга дрешка и спално бельо. Одеалца също каза, че има. Ще гледам да спестя от където мога, че и правим ремонт, обзавеждаме и доста неща се струпаха. Уж все си казвахме има време, има, ама ей го на. Останаха има- няма 2.5 месеца и мен вече почва да ме обзема паниката.

# 404
  • София
Не се зарвждай много с дрехи. Не знаеш как ще върви детето и как ще се роди. Аз уж на минимума пазарувах и пак ми останаха необличани нови дрешки. Особено след като всички наподариха по някоя! Не е сигурно и какво ще бъде времето октомври.

Пелените иначе няма точноопределени коя за какво е. Както е удобно на всяка майка. На мен не ми стигат... най-много ползвам едни памучни 20х20 см като яде да не се маже - давам кърма с шише и попивам като върне малко или като се оригва, а пък сега започна и да бута с език биберона.

Общи условия

Активация на акаунт