Подготовка за малкия човек - тема 13

• 43 149
  • 766
  •   1
Отговори
# 585
  • Седмото небе
Аз мисля, че каната на АГУ е хубав комбиниран уред като цяло и си заслужава, без значение дали бебче ще се храни с ам, кърма или смесено. Определено ако давах Ам бих я купила. Разгледайки други неща на марката харесах и робота им за храна, но намирам този на Нувита за поне толкова добър, а е и доста по-евтин. Него предстои да закупя със сигурност следващия месец. Съфорумка го ползва и е много доволна. Ще му ползвам със сигурност и затоплящата, и стерилизираща функция (макар, че е само за 1 шише или дребни аксесоари).
За стерилизатора-аз ако бях видяла, че има и такива с функция сушене определено бих взела такъв. Аз също съм с Кангаро, но мен лично дори и малкото оставаща вода вътре по нещата ме дразни. Но съм го взела вече и 6 месеца го ползвам активно. Когато вземем робота Нувита обаче ще го подаря/продам, вече ще ми е излишен.
Но хубав термос да си имате под ръка също е практична вещ, без значение за вкъщи или навън.
Но на първо време не бих бързала с никакви покупки, пък било то и заради евентуално големи намаления. Когато се роди бебенцето и се ориентирате как ще се храни, винаги можете буквално от днес за утре да поръчате абсолютно всичко.
Вода купувам от тази в кутии на Дм. Аз също я пия и винаги имаме една допълнителна кутия в багажника на количката. Опаковката тип Тетра пак (като на натуралните сокове и др) за мен лично е по-удачна от пластмасовите бутилки. Също заема по-малко място при съхранение.

# 586
При кърмене, стерилизатор е напълно излишен. За 40 дни, го ползвах веднъж, мисля да го дам на една близка, която очаква бебче есента. Лъжичката която ползвам за капки, измивам с бебешки препарат за съдове и топла вода.
С първото дете, при захранването не са ми били нужни никакви уреди за затопляне. Ако давах готово пюре, беше на стайна температура. Иначе храната беше сготвена от мен, изстинала до нормална температура за ядене, по моя преценка. Ако ще давам нещо, което е било в хладилник, просто го вадя малко по-рано или топля за кратко на котлон/фурна. Иначе има всевъзможни уреди, конкретно бебешки, но абсолютно без да си създава трудност, човек може да се справи и със стандартното си кухненско оборудване.

# 587
Аз кърмя, но стерилизатора си го ползвах дълго време. В началото не ни се получи засукването и цедях. След това цедях, за да може да го оставям на таткото/бабите и за да не кърмя навън.
Ако жената иска да кърми, няма проблем да кърми навън и няма намерение да се отделя от бебето за повече от час-два, то стерилизатор не е нужен. Може да се изчака до след раждането, за да се види как ще потръгнат нещата с храненето и да се купи в последствие, ако се наложи.

# 588
  • Германия
Ако искате да ви е най-лесно и удобно, кърмете. По-лесно и удобно от това просто няма 😉 И не се затрупвате с излишни уреди, много от които се ползват броени месеци.
Лично аз с две деца не съм купувала нито стерилизатор, нито шишета, биберони, залъгалки, уреди за затопляне, кани и не знам още какво. Не са непременно неща от първа необходимост, без които просто не може 😉

# 589
Абе имайте си едно шише и едно джезве ей така за у вас. И да кърмите, пак може да решите чайчета за колики да давате или пък разни хомеопатии. При бебе рядко шише да не потрябва за нещо.
П.П. Както виждате писах РЯДКО, не никога, да не ме започнете сега с историите как никога не ви е трябвало Grinning

# 590
Вода не съм преварявала, ползвах Бебелан. Мързелива работа Grin

И аз ползвам Бебелан, само че ползвам малко, защото кърмя, дефакто само по 100млл на ден, защото предлагам и вода, както и отделно малко количество, за да почиствам лицето и очичките. Някъде бях чувала, че въпреки, че е Бебелан, 24ч след отварянето на бутилката се инвазира с някакви микроби и е добре да се преварява водата.

# 591
Някъде бях чувала, че въпреки, че е Бебелан, 24ч след отварянето на бутилката се инвазира с някакви микроби и е добре да се преварява водата.
Пишеше го на етикета на бутилката.
Това важи за всяко нещо, което отвориш, след отварянето му може да влезнат микроби. Според мен не му придавайте много важност, то важи и за АМ и за каши, бисквити и там всичко което купувате за детето. Няма след 24 часа да хвърляме всичко.

# 592
Някакви съвети откъде се взимст резервни части за помпи. Интересува ме philips avent scf 332?
Ще звънна в Iventas, но ако знаете някое друго място, моля, споделете 💐

# 593
Някакви съвети откъде се взимст резервни части за помпи. Интересува ме philips avent scf 332?
Какво ти трябва от тази помпа, аз си пазя моята от баткото, но мисля да си купя новата, малката, която е с 2 накрайника, така че тази няма да я ползвам. Ако мога да съм полезна?

# 594
Много благодаря за предложението. Имам една подарена и искам да й сменя каквото мога. Почти не е ползвана, но съм чувала, че трябва да се сменят мсркучи, накрайници и т.н. То нз дали не е коректно да се каже консумативи, а не резервни части 🤔
Какво ти трябва от тази помпа, аз си пазя моята от баткото, но мисля да си купя новата, малката, която е с 2 накрайника, така че тази няма да я ползвам. Ако мога да съм полезна?

# 595
Много благодаря за предложението. Имам една подарена и искам да й сменя каквото мога. Почти не е ползвана, но съм чувала, че трябва да се сменят мсркучи, накрайници и т.н. То нз дали не е коректно да се каже консумативи, а не резервни части 🤔
Аз също затова направо реших да я сменя (бях я дала назаем). Маркуча според мен ще е лесен, а накрайниците са същите като на ръчната, която по мои спомени беше около 50,60лв (преди 4год).

# 596
Звъннах на Ивентас, които са им вносители и казаха, че Филипс не продават части и консумативи.. Водело се личен уред и едва ли не не е предназначен за повторна употреба. Имало само тази част за гърдата, ама размер L.
Ще огледам наистина дали частта от ръчната ще стане на електрическата.

# 597
Звъннах на Ивентас, които са им вносители и казаха, че Филипс не продават части и консумативи.. Водело се личен уред и едва ли не не е предназначен за повторна употреба. Имало само тази част за гърдата, ама размер L.
Ще огледам наистина дали частта от ръчната ще стане на електрическата.
Става, защото аз първо си бях взела ръчна, но изкарах 4часа с нея и после си ползвах всичко от нея вързано за електрическата. Стига и двете да са на филипс авент не смятам, че ще има проблем.

# 598
  • София
Накрайникът от ръчната става за автоматичната. Аз се обзаведох с нова помпа, че нещо старата ми на лансинох май започна да сдава багажа. На филипс помпата определено е по-комфортна. Но аз сложих на нея накрайника от ръчната - по-добре се чувствам с него. Но все пак вижте каква ще е ефективността преди да подменяте. При мен няма разлика в изцеждането, ама кой знае…

# 599
В@ня, имаш предвид дали ще успявам да се цедя или дали ще е по-добре с електрическата?
Накрайникът от ръчната става за автоматичната. Аз се обзаведох с нова помпа, че нещо старата ми на лансинох май започна да сдава багажа. На филипс помпата определено е по-комфортна. Но аз сложих на нея накрайника от ръчната - по-добре се чувствам с него. Но все пак вижте каква ще е ефективността преди да подменяте. При мен няма разлика в изцеждането, ама кой знае…

Общи условия

Активация на акаунт