Подготовка за малкия човек - тема 13

• 43 118
  • 766
  •   1
Отговори
# 600
  • София
И двете. Конкретно ако сменяш накрайника - доста са различни - този, който се придава и този, който върви с електрическата помпа.

Това с помпите е поредното индивидуално нещо, което не можем да предположим как ще се развие. 🥺
Аз съм на ръба на нервите си по темата, но при наличие на кърма съм се заинатила, че няма да давам АМ само за да си спестя нервите. 😭 оплаках се, извинете ме! 😥

# 601
Аз съм на ръба на нервите си по темата, но при наличие на кърма съм се заинатила, че няма да давам АМ само за да си спестя нервите. 😭 оплаках се, извинете ме! 😥

Зор е да се заинатиш за това, ама се връща търпението, наистина. После става много лесно. Аз че бях 5 дни разделена от бебето си и не можех да изцедя и капка, а болката беше ужасна, и въпреки това успях някак си да подкарам кърменето. Ще се справиш, кураж.

# 602
И двете. Конкретно ако сменяш накрайника - доста са различни - този, който се придава и този, който върви с електрическата помпа.

Това с помпите е поредното индивидуално нещо, което не можем да предположим как ще се развие. 🥺

Ваня, не знам при вас каква е точно ситуацията, но аз също от чист инат продължих с кърменето, въпреки многото трудности.
Преди да родя нямах никакви очаквания, важно беше за мен бебето да е нахранено, не съм против АМ, аз и брат ми с такова сме хранени.
Но като родих и видях, че кърма има 😃 нямаше как да се откажа. Бебето не засукваше, затова цедях шест седмици, щях да цедя и много повече. За щастие той засука, сега продължавам да цедя, за да мога да го оставям на бабите или таткото, а и за да не кърмя навън.
Обаче кърменето беше много по-труден процес от цеденето за мен, честно казано.
В началото страшно болеше, буквално ревах в първата минута като засуче, но стисках зъби. Нямаше как да се откажа, при положение че кърма има. Да не говорим, че сучеше кратко и често, вече 9 месеца се буди по поне пет пъти на нощ и само така заспива. Много пъти си казвам, че купувам АМ и приключвам с кърменето, с надеждата, че ще започне по-малко да се буди, ама все се отказвам. Абсолютно от чист инат продължавам.

# 603
Аз също имах же лание да давам кърма след като имам. Опитах се да кърмя, признавам си за мен беше огромна болка и мъчение, на което отказах да се подложа. Цедих си се до последно с помпата и давах кърма от шише. Не ми се е налагало да дохранвам и дори прибирах в камерата, защото моето дете на 2м спеше нощем едно минимум 10ч, в които не съм го будила да яде, но аз трябваше да се цедя на 2, максимум 3 часа. Също не съм против АМ, но в интерес на истината в деня в който взех една кутия ей така за да има за всеки случей у дома, защото всичко се случва, започна да ми намалява кърмата (отново не съм дохранвала), първо спрях да имам за фризера и две седмици след това вече се наложи да заместя едното хранене.
Незнам дали има някаква психологическа връзка или просто толкова ми е било писано да имам, но сега с второто мисля да процедирам по същия начин.
Не ме болеше от помпата, нямах никакъв дискомфорт и имах кърма, пък колкото толкова. За мен не е на всяка цена кърменето. Мъжът ми и брат му не са и знаели какво е кърма (свекърва ми не е имала и капка), пък са станали здрави големи мъже и то тогава АМ със сигурност не е било като днешното. Пък ей на нито са боледували тогава, нито сега.

# 604
  • София
Благодаря момичета!
При нас няма нищо драматично или поне аз не го приемам драматично - просто плоски зърна, малко късно слязла коластра, доста нерви от страна на бебето, че не може да засуче при все, че му мирише на ядене. И философията от моя страна спокойна майка - спокойно бебе, защото яде ли - яде, кърма ли е - кърма е... по какъв начин няма значение, важното е да е без стрес.

И понеже темата е подготовка за малкия човек, моят съвет е освен да се обзаведете с предметите, които прецените, че ще са ви полезни, да направите всичко възможно и да се свържете с консултант по кърмене още в първите ден-два. От Национална асоциация Подкрепа за кърмене, предлагат доброволни безплатни консултации. В техния сайт има по райони хора. Аз закъснях с тях и бебето беше привързано към биберона и лесния достъп до храна, а и случайно разбрах за особеностите на моите зърна, при които става малко по-трудно... после по-късно разбрах и за протекторите, за оформящите помпички, когато вече бях на ръба на истерията по темата. Заради късното идване на коластрата първите дни в болницата храних с АМ, като тук искам да уточня, че и да не го бях хранила аз - в неотанотологичното отделение акушерките щяха да го правят като го върна при тях. Та... дори и платена консултацията за кърмене не е излишен разход и време, ако ще ви спаси година хамалогия и инвестицията в шишета, помпи, АМ и какво ли не.

В момента съм щастлива, че не се налага да дохранвам и само гледам да не намалява кърмата.

# 605
Понякога и консултантите по кърмене не помагат или поне при мен дори след консултация не се оправиха нещата.
Синът мк се роди по-рано от очакваното и беше 4 дни в кувьоз, храниха го с АМ, защото кърмата ми тръгна чак на 8ми ден от раждането и трябваше на се цедя за стимулирам гърдите.Слагам го на гърда и само пищи и се тръшка, плоско зърно съм имала, купих протектори, но постоянно се размествам и с тях не се получават нещата, принудих се да цедя и да давам от шише вече повече от месец.
Когато видях че Ася Демирева ще е в Бургас предната седмица веднага се свързах с нея и дойде да ни види.
Много позитивен човек, показа ми как да го слагам на гърдата, различни пози, даже го накърмих и детето заспа като пън.
Да ама когато тя си тръгна всичко се върна както си беше.Детето продължава да се тръшка и да реве, не иска да захапе и не иска. Аз започвам да се изнервям и то започва да се изнервя и изпада в някакъв истеричен плач и какво правя аз, вземам АМ и му давам. Заради целодневните колики и рев, вече даже не мога да се изцеждам вече защото няма кой да ме отмени да го гледа за 10мин докато реве. Когато имам изцедена кърма му давам, когато нямам му давам АМ, понякога имам изцедена, но се налага и да го дохраня с АМ. Не знам дали правя правилно така, но няма как да оставя детето си гладно.
Аз също си мислех да взема едно шише колкото да имам за водичка или чайче, а сега използвам по 3-4 шишета на ден.
Така че съветвам ви имайте си едно шише за всеки случай, защото аз си мислех как ще си го кърмя(не съм против АМ, но просто така си ги представях нещата преди да родя) и всичко ще е цветя и рози ама то какво стана.
 Е оплаках се.

# 606
Здравейте!
От къде планувате закупуване на бебешките дрешки? Simple Smile

# 607
Здравейте!

Аз пазарувам предимно от H&M - от намаленията има много добри попадения. А една дама от форума ме светна за George - Англия. И от там направих една добра поръчка на намалени дрешки и съм много доволна, излязоха много изгодно.

# 608
Здравейте!
HM, Lcwaikiki, Pepco (като по-бюджетни)
Иначе да, от Англия изгодни са George, Primark

# 609
Здравейте!

Аз пазарувам предимно от H&M - от намаленията има много добри попадения. А една дама от форума ме светна за George - Англия. И от там направих една добра поръчка на намалени дрешки и съм много доволна, излязоха много изгодно.
А колко ви излиза доставката от Англия?

# 610
Използвах куриер - мисля, че се казва Доставки Англия - http://www.dostavka-anglia.com/
3 лв на килограм. Поръчката ми от Джордж я бяха разделили на 2 (от Джордж), за единия пакет 1 кг платих 3 лв, а за другия 3 кг - 9 лв. Дойдоха за около 10на дни.
Почти колкото Еконт от София до Каспичан Simple Smile

Последна редакция: вт, 03 авг 2021, 17:04 от kalestia

# 611
  • Beyond the stars
George, Next, LCwaiki, Lidl, H&M,Pepco (бебешко не сме позлвали, но бих)

# 612
  • София/Севлиево
Сестра ми ми прати от Англия-предимно НМ,ТU,Праймарк и малко Джордж(тях не ги харесва много,че бързо се скапвали),аз тук заложих на български-Косара,Рейни,една бг мама ми подари от нейното бебе,а от друга във ФБ се сдобх с огромен лот от 0-3/6 месеца за 13 лв,повечето турски,но с отлично качество.От Пепко си купих бамбукови пелени и лигавници с велкро закопчаване,но имаха доста добре изглеждащи дрешки.В Sinsay също имат бюджетни бебешки,и в КиК-от там взех хавлийка и зимни чоропогащи.

# 613
Дрехите от George не мърдат, имам сравнение с така известните Картърс, които ММ носеше от щатите. И са много по- евтини, наистина супер дрешки.
Дрешките от Лидл също са прилични, от Пепко съм взимала някои неща, но имаха доста стърчащи опашки от оверлог машина, което за мен е голям признак на ниско качество. Но като оправих този проблем дрехите си бяха наред, и си изкараха бая.

# 614
  • София/Севлиево
А дрехите от Пепко при пране свиват ли се?Специално за бебешките в темата за Пепко имаше оплаквания,че им окъсяват ръкавите и крачолите след 1-2 изпирания.

Общи условия

Активация на акаунт