Отговори
# 570
Точно тази сцена Дженк ми действа много зле.....
Един въпрос не тумор как не откачи от пукниците на скъпата си майчица?
Озанеее връщай се вече на екран!

# 571
Най-накрая Джерен разбра за бебето. Heart Eyes Нямам търпение за първата им среща.
Тази Оя е пълна психарка. И само как гледаше.. Откачалка. А Дженк нали също й е брат, защо иска да убива детето му..
Радвам се, че Дженк и Дамла разбраха що за майка имат и вече напълно ще застанат до баща си.

# 572
Втори път го гледам и пак се чудя - този шофьор/охранител с Недим и Джемре за окраса ли беше с тях? Защото ако беше нормална охрана, вече да е уволнен, още по пътя. Лудата Оя можеше да убие шефа му, той си седи в колата.
А Джемре дали не се опули, когато Недим й каза, че Оя се опитва да влезе в живота му. Трябваше някоя Оя да се завърти и край Дженк, да я видим тогава.
Смешно ми е как спешно избелват Недим. Герой, спасител на бебета, добър, благороден, действа. Спа цял филм и сега е като Батман.
Тази вечер беше половината от разговора на Дженк и Агях. В понеделник - по-тежката половина. Поне тук е истинският Дженк - помисли първо за баща си. Няма време за истинското осъзнаване - че на практика е бил жертва в играта на Шениз да опази своите тайни.
От няколко епизода за Дженк са отворени вратите на ада и няма време да осъзнае нищо...

# 573
Здравейте!
След дълга пауза се появявам да споделя мнение за финалната част на сериала. Най-накрая всичко взе да се разкрива, има действие и е интересно. Може мнението ми да стане малко дълго, но няма да пиша често.
Джерен На много пъти ми ставаше жал за нея. Но още съм на мнението, че това момиче си заслужава края. Сама се хвърли в огъня и изгоря. Бабата също има вина, но никой не я накара насила. Тя никога не е обичала Дженк. Влюби се в идеята да е богатата съпруга с власт и престиж. И той беше средството. Ако Недим беше здравия и правия - и в него щеше да се "влюби". И да не се прави на страдалчица пред Дженк, защото той и предложи да избягат и да гледат заедно детето. Тя не пожела. Искаше къщата и парите. Еми това си пося, това пожъна. Няма как да я обичат. Да не говорим как се държа и със семейството си много пъти. Монолога и вчера на Босфора много ми хареса. Дано е поука на други момичета с такива амбиции.
Сахер Най-неприятния образ в целия сериал ми е тази жена! Рядка комбинация от проста, безочлива, но убедена в правотата си и ролята и на морален стожер жена. Как пък веднъж някой не попита Джерен "Защо, какво, как?" Права беше, че се нахвърлиха, без да я изслушат. И как за Бога е по-скандално да легнеш със здрав мъж за пари, отколкото да се възползваш от инвалид? А точно Сахер, която преди 23 години, в малко градче, е легнала без брак и е забременяла, да ми се прави на светица, е супер лицемерно. За мен тя е по-лоша майка и от Шениз. Онази поне винаги беше наясно какво се случва с децата и.
Джемре Твърде много заприлича на майка си и много ме дразни. И тя вечно критикува, сее морал, поучава всички. Само тя невинна. Обаче не е. Ако първия път я оправдавам за брака и с Дженк, то втория път много грозно се възползва. Наранена от Недим се зарече как този път брака няма да е фиктивен. Беше длъжна да го изпълни. Тя също си легна на парите и спокойния живот, прати мъжа си на дивана, но и харесваше да е обичана и закриляна. Джерен поне беше готова да плати цената.
Дживан Цял сериал е страничен образ, вечно последен разбрал, невъздържан и буен. Никакво развитие при него. Но все пак ми е най-симпатичен от семейство Йълмаз. Все едно корейския филм "Паразит" за тях е правен.
Дамла На моменти кифла, в доста други егоист, но в крайна сметка жертва на тайните на семейството си. Готова да си признае грешките и да се промени. Най-симпатичен женски образ.
Дженк Гледах, гледах и не видях катарзиса и промяната при него. Бореше се, опитваше се, но винаги признаваше едва, когато ножа опре до кокала и плачеше колко се разкайва. Страхът му го съсипа. Водещата му линия в сериала беше да мълчи от страх - за Недим, за Шениз, за Джерен и бебето и, за всичко и да бяга(както каза и Дамла). И не го обвинявам. Това чудовище Шениз го е мачкало от малко дете и е провалило живота му. Много ми е мъчно за него. Сигурно ще стана черна отново, но аз двойка Джемре-Дженк не видях. Видях една болезнена, несподелена любов на Дженк, в която той търсеше спасение. Но беше силна и искрена, да. Добро сърце има Дженк и заслужаваше добър край. Но Джемре правилно му каза, че трябва да спре да търси съжаление, опрощение и спасение от другите, а сам да си прости.
Недим Наистина голямо разочарование беше неговото отмъщение. Напълно неспособен да управлява фирмата и неслучайно. 20 години не се наваксват за 1. И той като Дженк си е останал момченцето, уплашено от Шениз и така и не направи нещо срещу нея. Отмъщаваше на всички, но не и на най-големия си враг. Само не разбирам каква е драмата с подменения тест? Те толкова интриги, тайни и опити за убийства в тази къща, а това излезе най-големия грях там. И не разбирам възмущението, че не разбрал и съжалил Джерен. Джерен го третираше ужасно и не заслужаваше грам прошка и разбиране. А той се държа много великодушно с нея.
Агях В началото на сериала много ме дразнеше, но сега наистина ми е много жал за него. Най-трагичния образ в сериала. Мъж на честта, справедлив, почтен, а грозно предаден и лъган години наред. Имаше обаче и голяма вина за съдбата на децата под неговия покрив.
Шениз и бабата няма да ги коментирам. Чисто отрицателни образи, за които каквото и лошо да се напише, все ще е малко.

# 574
6brn Друга смешна сцена.
Недим: Вече сме един срещу друг, чичо. Недим два епизода по-късно: чичо, ще направя всичко, за да те измъкна. И пак Недим, който е на 8, проявява аналитично мислене да проверят камерите, за което никой разследващ полицай не се досеща.

EdelV С всичко казано съм напълно съгласна, освен за Дженк. Любов от страна на Джемре наистина нямаше. Можеше да има, но сценаристите не пожелаха. И да, той също бъркаше, страхуваше се, но беше Добър брат, достоен син и щеше да бъде и прекрасен съпруг. Например , за да оздравее Недим е благодарение на Дженк, защото сложи камерата в стаята. Той тогава имаше дори някаква реплика от сорта, че ще "изгори". Спаси Недим от пламъците. Винаги беше зад Джемре, колкото и да го нараняваше тя. Един отрицателен герой не може да обича по този начин. Можеше да задържи Джемре и нечестно, но той реши да я спечели. Нито за момент не я спря, дори той и каза, че та е влюбена в Недим. Насърчаваше я да пее. Дори онзи разговор с Агях, в който той казва, че ще бъде достоен син и удържа на думата си.

Не знам защо, но просто не мога да мразя образа на Шениз. Толкова класа има в нея, че, ако беше останала щастлива на финала нямаше да ме е яд.

# 575

Как така не преведоха шедьовъра по оригинал? Тюх....Язък!

Джерен я съжалявам само по линията с бебето останалото дори не бих го коментирала а сценаристите свършиха услуга на Шениз като я убиха....

Последна редакция: пт, 25 юни 2021, 21:59 от x BlackRose x

# 576
Mmegii още една смешка в иначе драматичен момент - как накъсаният на парчета тест се оказа на топка в огъня?
Мога да поспоря за липса на развитие при Дженк. Призна дори неща, за които не беше виновен и нито веднъж не каза, че не е бил той. Не каза "заговорничех с мама" освен пред нея, не каза "бях само дете", макар да е факт. Пое отговорност. Спасяваше всички, без да се прави на "храбрата медицинска сестра", която само забърква каши.
Явно актуалните сценаристи са чели книжки, в които пише, че героят е активен и е в почти всяка сцена и Недим прави чудеса от храброст и никне там, където не го садят. Но не са чели, че Антъни Хопкинс има общо 15 минути екранно време в Мълчанието на агнетата - и печели Оскар. Демек, не е нужно Недим да никне където не го садят, а да има присъствие, което се запомня. Например - не беше дори нужно Дженк да се появи, когато Джемре пееше, за да присъства - с цветята и бележката.
Горките сценаристи, горят им ушите от нас. Но има защо.

# 577
Бори, сценаристите в последните епизоди са се задействали на 300, поне това не може да им се отрече. Joy Голям зор да се избелят някои герои, а други да се очернят.
По-хубаво и разтърсващо щеше да е Дженк и Джерен да спасят детето си. Но не, СуперНедим и  "храбрата медицинска сестра" са на всяка манджа мерудия.

EdelV, с повечето неща съм съгласна с теб. Много добре си го казала- Джерен сама се хвърли в огъня и изгоря. Но не смятам, че заслужаваше подобен край.. Искаше ми се да се опомни, бебето да я промени и да бъде една щастлива майка.

Замислих се за Шениз и Сехер и ролята им на родители. Едната е от лошите, другата от добрите. Но нека погледнем децата им. От едната страна са Дженк и Дамла, израснали в семейство, изградено върху тайни, лъжи, интриги. Цяло минно поле. Ако ги видиш за първи път ще си помислиш, че най-вероятно са типичните богаташчета- разглезени, егоистични, невиждащи по-далеч от носа си. Да, ама не. Превърнали са се в истински хора, с добро сърце и чиста душа. Въпреки че са "децата на дявола", двамата са най-положителните образи в сериала, поне за мен. От другата страна са децата на "праведната" Сехер. Очакваш, че щом идват от бедно семейство ще са скромни и възпитани хора, ценящи по-висшестоящите от тях. Още с идването си обаче показаха нахалство и неприемливо поведение. Джерен- вечно ламтяща за пари, готова на крайности, за да постигне целите си, Дживан- агресивен, импулсивен, налита на бой и ръси обиди по всички и Джемре- нахална, бърка се в чуждите проблеми, вечно обвинява другите, но никога себе си. За мен Сехер е истински провал като родител.

Меги, и аз съм така с образа на Шениз. Толкова зла, но в същото време толкова класна. Истинска Ледена кралица.

Диди, как можаха нашите преводачи така да опропастят хубавата сцена.. Не успяхме да се насладим на поетичното и оригинално обяснение в любов. Close Joy

# 578
Може би... само може би сцената със спасяването на бебето е била за Дженк и Джемре, докато Дамла щеше да е по-логично да пита Недим вярно ли е това, което говори Джерен. Само че, нали, Недим е във всяка сцена, защото героят трябва да е активен, но не може сам да шофира и трябва някой да го вози, ама да не му пречи на ролята на спасител и стават абсурди.
Замислих се и друго - как Башак, която е отраснала в къщата, помни Недим, няма никакви отношения с Дженк и не помни Оя, която уж е живяла в къщата. Тук малко са го мислили колкото да не е без хич.
Ако Оя е живяла в къщата, някой щеше да я помни. От хората в къщата. Недим можеше да пита Агях, при когото искаше да живее на вилата. Нали уж нямаше тайни от него вече? Хайде, няма да пита Дженк, но можеше да пита Нуртен, например.
И как Башак реши точно на Недим да звъни, при условие, че е мъж на Джерен, на която Башак ходи нарочно по нервите.
Много бели конци, много чудо.

# 579
А на кого да звъни Башак? На полицията не може, тъй като детето не е нейно и тя знае, че е съучастница в престъпление. Имала е номера на Недим, а и само той изяви желание да й помогне преди това. Това, че и Джемре беше с него е малко в повече, но сценарий. На мен ми е интересно защо арестуваха само Оя, след като и Башак е съучастница. Оя няма как някой в имението да я познава. Според това, което разказа, Агях е изгонил майка й бременна. Тя не е живяла в имението, знае за него от майка си. Предполагам след това се е интересувала от фамилията Карачай. Поведението на Оя е поведение на човек в момент на афект.

Последна редакция: сб, 26 юни 2021, 09:19 от Vali_N

# 580
Нали Недим откри Башак и я свърза с Оя, нормално да има неговия номер? На кой друг да звънне? На майка си ли? Тя щеше 20 минути само да се вайка по телефона.

Моето мнение е, че първоначалната идея не е била образът на Недим да бъде очернен толкова много. Докато са излъчвали сериала обаче явно са се формирали голуми фен групи на Дженк и Недим, имало е големи дискусии, спорове, че и караници/доколкото разбрах от вас/. Всичко това върви с голяма гледаемост и са задълбочили в повече враждата между двамата, а и вкараха какви ли не образи, които за мен са излишни /примерно Юсуф и Башак, че и Оя/. Определено са прекалили. Сега идва ред да се върнат към основното в сериала - любовта между Джемре и Недим. Сигурно вече е имало и разговори да приключват и затова изглежда като някаква бърза и припряна промяна в образите.

Дамла какво да пита Недим вярно ли е всичко? Нали не му вярваше и само го обвинявяше за разпада на семейството си? Нормално е да говори с баща си, когото също отблъсна. Все пак нали той е най-важната и авторитетна фигура в семейството.

# 581
А помните ли кървавите писма, които бяха пращани до Агях?

Така и недовършиха тази линия. Само загатнаха, че Недим ги изпраща. Значи отмъщението му е започнало още докато е бил в инвалидната количка. Тогава се замислих, че всъщност не е толкова невинен, колкото изглежда.

# 582
А как загатнаха, че Недим ги изпраща? Нямам спомен. Явно сериала е доста разбъркан и на човек започват да му се губят моменти и логика. Simple Smile Някой ден ако имам време ще се върна назад.

# 583
Имаше кадър на Недим в стаята му, а зад него на рафта с книгите- същите черни пликове. И това беше, повече нищо не се видя и чу за тях. Joy

# 584
И аз съм пропуснала този момент, ама сценаристите май са клонили да направят фантасмагория от сериала. Първо изкарват Недим баща, въпреки че той и пръста си не можеше да помръдне, а освен това явно са се опитали и отмъстител да го направят в същия този момент, когато нито можеше да се движи, нито да говори... Един абсолютен  инвалид ми е много интересно как ще направи бебе и как ще планира отмъщение. Ами може да ме харесвам Недим и да ме дразни, но в тези простотии няма как да повярвам, защото сценаристите създават просто смехория от класа с някои сюжетни линии.
Вече сте казали и за Дамла. Цялото им общество разбра, че Дженк е виновен за състоянието на Недим, а изведнъж чува признание от Дженк и се изненадва.
Бях чела от една мадама тук, че било върховно как сме мислили, че Дженк не е бутнал Недим, а Дженк хиляди пъти направил самопризнание. Ами нормално е да го мислим. Никой не ни показа цялата сцена. Как Недим се отзовава от външната страна на прозореца и т.н. Ако имаше малко по-читави сценаристи щяха да ни покажат всичко. И ако Дженк наистина не беше бутнал Недим? Да, не му е подал ръка и това също е ужасно, но е бил под въздействие на думите  майка си.
Остава малко до финала, честно да призная не гледам сериала, само оттук оттам, от вас следя кой момент обсъждате, но това не пречи отново да изкажа мнение.

Общи условия

Активация на акаунт