Отговори
# 630
След като Дженк според вас може да израсне като образ и да се промени, защо това да не стане и с Недим? Недим осъзна, че няма да стигне доникъде с отмъщението и че то не му носи щастие. Осъзна, че е допуснал грешки и си го призна. Осъзна, че чичо му е един от най-важните хора за него след като за малко не го загуби. Не виждам драма в това. Крайно време беше да спрат с измишльотините за лошия Недим и да го върнат към реалният му образ.
Боби, кога го осъзна всичко това и ние къде бяхме, че не го видяхме?
Хората не се променят от днес за вчера. Всеки, който е работил върху себе си, знае, че не става за ден.
Няма мит за лошия Недим. Той го твърдеше. Повтаряше думи като разплата, стоя над умиращия Дженк и му говореше, че няма да се измъкне лесно, зарови кървавата му риза,... това е все Недим, не е мит. Негови думи и действия.
Ясно е, че филмът върви към финал и трябва да се героизира Недим. Внезапно израсна, помъдря, започна да изпитва съчувствие и е във всяка сцена. Съгласна съм с Меги - претупват се неща. И с друго съм съгласна - лесно е да си добър, когато всичко ти е наред. Трудно е, когато си сам като Дженк, майка ти, каквато и да е, но е твоя майка, е на инвалиден стол и се чувстваш предаден от нея и използван, без любов, без семейство. Сам като куче. Че накрая идва лудата Джерен и ти вика, че не я подкрепяш и не търсиш умрялото ви бебе.
Ами, честно казано, на мястото на Дженк нямаше да съм толкова мила.

# 631
Джерен не е луда.

# 632
"Нуждая се от място, където да се скрия,
но не мога да намеря такова наблизо.."

# 633
Няма как да видите един нахъсан и отмъщаващ Недим, защото идеята не е била героят да е лош. Ако беше такава щеше да си личи от самото начало на сериала.
Знаете ли какво много ме дразни във феновете на Дженк? Това, че абсолютно всяка негова грешка за вас не е грешка и намирате оправдание. Дори след снощната сцена пак намирате оправдание, че не тръгна да си търси детето. Не бил повярвал... Джерен му каза, че Джемре и Недим знаят истината. Защо не им звънна като не вярва на Джерен? По-добре му е без бебе. Нали твърдяхте, че сцената в която Джемре и Недим спасиха Башак и бебето от Оя трябвало да е за Дженк. Ами ето, снощи той имаше този шанс, но го пропусна.
Мисля, че ще запомня героя на Озан с вечните му бягства от проблемите. Дори Дамла му го каза: "Бягай, това го можеш най-добре". Ето затова аз не виждам голямото развитие на Дженк.

# 634
Привет! Хубав ден

# 635
Няма как да видите един нахъсан и отмъщаващ Недим, защото идеята не е била героят да е лош. Ако беше такава щеше да си личи от самото начало на сериала.
Знаете ли какво много ме дразни във феновете на Дженк? Това, че абсолютно всяка негова грешка за вас не е грешка и намирате оправдание. Дори след снощната сцена пак намирате оправдание, че не тръгна да си търси детето. Не бил повярвал... Джерен му каза, че Джемре и Недим знаят истината. Защо не им звънна като не вярва на Джерен? По-добре му е без бебе. Нали твърдяхте, че сцената в която Джемре и Недим спасиха Башак и бебето от Оя трябвало да е за Дженк. Ами ето, снощи той имаше този шанс, но го пропусна.
Мисля, че ще запомня героя на Озан с вечните му бягства от проблемите. Дори Дамла му го каза: "Бягай, това го можеш най-добре". Ето затова аз не виждам голямото развитие на Дженк.
Героят, който отмъщава не винаги е лош. Просто трябва да е на ясно на кого отмъщава, за какво отмъщава и да поставя ценностите си на правилното място, за да грабне публиката. Справка "Влад ", ако сте го гледали.
Никой не е казал, че Дженк е безгрешен. То точно в това му е чара. Затова казах, че е многопластов образ. И ДА, Дженк НЕ иска това бебе, но това не означава, че няма да поеме "отговорност", каквото и да означава това. Ако нямаше развитие в образа му нямаше да измъкне Недим от пламъците, нямаше да сложи камерата, нямаше да помогне на Джемре и Джерен нямаше да е в имението, защото Шениз отдавна щеше да се оправила с тях. А Дженк щеше още да ходи по нощни заведения и да се прибира с различна всяка вечер.  
И независимо дали Недим ще е добър или лош, независимо дали ще отмъщава или нещо друго, за да получи нещо трябва да направи нещо. Съгласна съм с Бори, че Джемре в един момент се превърна в "награда". Но тя просто беше негова, той не трябваше да прави нищо. Единственото, което направи онзи ден е да отиде да седне на една маса. Дори едно цвете нямаше най-елементарното. Да не говорим за друго като подкрепа, разбиране, утеха. Просто я получи наготово, защото е "Добър и инвалид ". Ами за мен това не е достатъчно, за да получиш нещо. Няма друг персонаж, който да ги получава така нещата. Нито Дженк, нито Джерен, да не говорим за Шениз.

# 636
Свалих си тридесет и две музикални композиции, които са звучали в напрегнатите моменти на сериала. Музиката на филма. Много добре направена. Изпипали са го сериала. Направен е по западен образец.
Гледам от време на време Хавай 0.5. Има едно нещо, което не одобрявам – сцените с пътуване в кола със симулирани картини отстрани. Докато в турските сериали тези неща ги снимат наистина по улици и шосета.
Мъжете актьори по-красиви от жените-актриси. Изпипан подбор.

# 637
Музиката определено е много въздействаща. Прави сериала още по-интригуващ.

Зад кадър.

Хубав ден ви желая! Kissing Heart

# 638
Аз изказах предположение, че сцената е била за Дженк (герой, който шофира) заради ненужното присъствие на шофьора, който не се помръдна от колата, сякаш не беше там.
Казах и че Джерен е луда, защото спрямо Дженк се държи така. Досажда му с неща, които смята, че Дженк е длъжен и в това отношение много прилича на Недим, който до скоро също изискваше, без да се интересува от чувствата на другите. И да, Дженк си го каза - искал е да повярва, че бебето е на Недим. Не желае бебе от Джерен, не желае да има нищо общо с Джерен. Не се беше влюбил в Джемре, когато спа с Джерен. Целуна Джемре, защото смяташе, че това е изненадата му от Шениз.
Не харесвах Дженк в ситуациите от предишните епизоди, когато ходеше да се обяснява с всички като по програма на Анонимните алкохолици. Не му е в стила. И как се разкрещя на Недим че е виновен за майка му. И се заяде с Джемре, а тя му удари шамар. Реакция на безсилие. И не ми е ок.
Ето, Боби, казах си недостатък на Дженк без оправдание. Кажи и ти минус на Недим, защото аз такъв не чух във всичките му защити.

# 639
И мен Дженк в доста ситуации ме е подразнил. Когато не постъпва правилно си го казвам, няма как да му го спестя. Както в снощния епизод.
Като цяло в този сериал няма нито един герой, за който да кажеш, че е само и единствено положителен, ангел небесен и т.н. Всеки си има и добри, и лоши черти, просто при някои добрите надделяват, а при други е обратното. И в "Жестокия Истанбул" само Истанбул не се оказа жесток..

Бахар търси прохлада в горещите дни.

# 640
Снощната серия беше страхотна - една от най-силните. Поздравления за целия екип. Hands Clap Моите любимци Джемре и Недим отново бяха страхотни - не се поколебаха веднага да тръгнат да търсят бебето, след като Башак избяга с него. Heart Сега видях и коментар от рода на - какво правела Джемре с Недим при Агях - като каква ходела с него? Thinking Ами и двамата вече са свободни хора - имат право да ходят където искат заедно. Освен това тук става дума за племенника им - едно малко бебе. Hug Много добре направиха, че отидоха при Агях - Недим правилно се сети, че само Агях може да им помогне. Wink

На мен не ми се струва никак абсурдна или скалъпена историята с бебето. Много си е интересна дори. Blush И в други филми се е случвало да има размяна на деца - а щом ги вкарват в сюжетите -  това значи, че вероятно има и подобни истории в реалния живот. Wink И вместо да се радвате, че бебето е живо - някои се чудите защо са го съживили. Rolling Eyes Освен това според мен ако не беше Оя - бебето е щяло да умре. Не са ни показали как го взима и хоп всичко му е наред - да не забравяме, че имаше период, в който дълго показнаха как се борят за живота на таен пациент в болницата - а приятеля на Оя е лекар. Той си призна - Оя направи всичко и спаси живота на малкото - иначе щеше да умре заради хапчетата на Шениз. Angry Друг е въпроса, че после Оя откачи - но самата история с бебето си е интересна. Поне за мен ... Revolving Hearts

И сега да изкоментирам и реакциите на родителите на бебето относно новината, че то е живо. Stuck Out Tongue Winking Eye

Джерен този път ми направи много добро впечатление - първо разбира се и тя се усъмни дали това е истина, но щом Джемре й обясни Джерен се зарадва на възможността, това дете да е нейно. Hug На Джерен не й трябваше да чака - веднага се втурна да пита Башак за бебето. После беше притеснена - тръгна да го търси, разплака се, развълнува се, че това малко бебенце може наистина да е нейно. Heart А и това, че Башак избяга с него си беше показателно - че казаното от Оя е истина. Wink Бахар беше страхотна в цялата серия - изигра сцените много добре. Джерен често прави неща, които не одобрявам - но тук реагира адекватно, нещо което не мога да кажа за Дженк! Rolling Eyes

Дженк - какво мога да кажа за него освен, че ме разочарова за пореден път с поведението си. Disappointed Съжалявам, но не мога да го оправдая при никакви обстоятелства. Angry Ок - нормално е в началото да не повярва, но след като Джерен му обясни, че Оя е разменила децата - след като му каза, че и Джемре и Недим знаят и дори търсят детето им, след като му каза, че Башак е избягала с бебето и че всички го търсят  - как може Дженк просто да стане и да си тръгне. Thinking За кой пореден път има ли проблем той просто се качва на колата и потегля на някъде. Angry Съжалявам, но беше много грозно - особено начина, по който заряза разплаканата Джерен. Тя му се моли да й помогне да намерят сина си - да направи нещо за първи път, да намери сина си. Но какво направи Дженк - това дето може най-добре и Дамла си го каза - да избяга. Triumph Всеки нормален човек би се развълнувал дори само при мисълта, че детето му може да е живо Two Hearts Ок Дженк може да не е искал бебето, но нали после уж съжаляваше за държанието си и за това как е реагирал. Thinking Тук имаше възможност да се поправи и отново я пропиля. Disappointed Сцената с Джерен, която плаче паднала на земята и тръгващия си Дженк ме разтърси. Беше много силен момент. Flowers Hibiscus

Хайде да видим и в края на епизода, когато Дамла каза на Дженк за бебето - той пак се направи на дръж ми шапката. Rolling Eyes Тя го попита какво ще прави ако детето наистина е тяхно, а той отвърна, че не го мисли и не иска да мисли за това. Значи не е въпроса в това, че не вярва - а че той просто изключва тази възможност, защото не иска това бебе да се окаже неговото. Аз съм без коментар - поредното разочарование в поведието на Дженк за мен Angry

Сега към другите неща, които сте коментирали Blush

Какво значи, че Недим е получил Джемре наготово и нищо не бил направил? Защо тук говорите за Джемре като за някаква награда - да самите Дженк и Недим в един момент се състезават кой да я спечели - но Джемре е човек и има чувства. Тя сама прави избора си - и ние видяхме какъв е той - Джемре избра Недим много отдавна. Heart Наистина ми е много странно като започнете да говорите колко неща е направил Дженк и как нищо не е направил Недим. Това са два напълно различни образа - аз не отричам това, което Дженк направи: да той спаси Недим от пожара, помогна на Джемре, сложи камера и т.н. но нима Недим не спаси Дженк и Джемре от хладилната камера. Нима Недим няма на по-късен етап да се откаже от любовта си към Джемре, защото знае че Дженк е болен и ще го нарани? Но това по-натам ... Нима Недим не помогна сега в случая с бебето. Нима Недим не даде кръв, за да спаси Дженк, когато той се простреля. Нима Недим също не се отказа от любовта си към Джемре и се престори, че я отблъсква, за да може чичо му да я изкара от затвора, където я вкараха с подлост. Wink Много неща направи Недим и ще направи за напред, но някои фенове на Дженк никога няма да ги видите, нито да ги признаете. Говорите само за едното отмъщение, което дори той не изпълни. Това, че се заканваше в миг на ярост е нормално, а това че не отмъсти на Шениз както трябва също е нормално предвид, че Недим е добър човек. Той не е като нея. Blue Heart И непрекъснато се говори, че Недим получил Джемре без нищо - Дженк му я бил дал - ако не им бил казал накрая нямало да са заедно. Джемре била на село - Недим в града и нищо не правели - а защо не кажете по каква причина беше това. Не е ли заради Дженк отново - защото Недим не искаше брат му да страда. Но преди това Джемре ще каже ясно на Недим - Обичам те. Тя сама прави избора си. Kiss Със или без Дженк да казваше каквото и да било - Недим и Джемре се обичат и рано или късно щяха да се съберат, както и стана накрая. Tada Нека сме честни когато говорим за нещата - най-мразя когато някой само плюва другите, но не признава това което са направили. Angry

Не може за всичко да се оправдава Дженк и да се плюва Недим - разбирам, че обичате Дженк и се възхищавам на любовта и подкрепата, която му оказвате. Но няма лошо в това, когато даден човек сгреши да го признаете, или когато направи добро да го признаете. Всеки прави грешки - но важното е да ги осъзнае. това е моето мнение. Blush

И Недим допусна грешки и когато е правил такива съм го признавала - като това с подмяната на ДНК теста, като момента, когато искаше да изгони Дженк от къщата, като моментите, в които беше се фиксирал да отмъщава - вместо да избере любовта. Disappointed Да сгреши - но нима нямаше причина до иска да си отмъсти. Важното е, че се осъзна - Недим не е лошия в историята. Wink Неговия образ също претърпя голямо развитие. Да играеш болен човек в инвалидна количка е огромно предизвикателство и само един наистина добър актьор може да го направи - Беркер е такъв. Hands Clap После и ставането му на крака беше много силен момент. Blush

Сера също е супер като Джемре! И да се върна на факта, че сериала започна с тяхната любовна история - тази на бедната медицинска сестра и момчето инвалид, които се влюбиха един в друг. Но пречките по пътя им бяха голями - нима сте забравили как се държаха всички с Джемре - как я изгониха от къщата, как третираха Недим. Бягството на Джемре и Недим е ключов момент в историята - после арестуването й - това, че Недим беше принуден да се жертва, за да я извади от затвора. Това, че Джемре имаше ограничителна заповед и нямаше как да се доближи до Недим, но направи всичко за да е близо до него - брака с Дженк беше една договорка - този на Недим с Джерен беше на сила. Затова казвам, че основата се върти около тяхната любавна история - това не значи, че другите герои са маловажни. Всички са важни. Исках да изясня това ... Heart

Аз никога не съм твърдяла, че само Джемре и Недим са в главните роли - Дженк и Джерен са не по-малко важни персонажи. Two Hearts Всеки един има важна роля за успеха на сериала. Актьорите са страхотни. Hands Clap Аз казах само, че главната любовна двойка са Джемре и Недим и това се вижда от самото начало. Heart

Много точно казано Боби - за пореден път съм напълно съгласна с теб! Flowers BouquetHands ClapHug

Madison - съгласна съм, че ти отбелязваш и това, което не ти е харесало в поведението на Дженк, както в случая с вчерашния епизод! Blush

Alexandro.sf - така е! Музиката на сериала е уникална. Във всяка сцена - във всеки момент е така добре изпипана. Актьорите също са подбрани отлично. Възхитена съм Tada

# 641
Рокси,
позволявам си да те поправя,
Историята с бебето е наистина невъзможна, защото докторката каза, че плода вътре в утробата няма тонове, т. е било е мъртво, или има грешка в превода или това няма как да бъде съживено....
Оя е взела вече роденото живо бебе, и се е борила за живота му,
Поне така става ясно, никъде не се каза, че тя е излъгала цялата рода, за да се мъчи да спасява бебето....
Тук, наистина има недомислица от страна на сценаристите....

# 642
Ами и падането на онази интригантка от покрива би довело до смърт, но я запазиха в сериала, за да бъде един житейски урок за зрителите, че ако правиш зло, то ще се случи на теб.

# 643
А всъщност тя наистина ли е няма и обездвижена или на финала някак от нищото ще се изправи на крака?😀

# 644
Скрит текст:
Преструва се, нищо й няма на вещицата. Така и не си получи заслуженото.

Общи условия

Активация на акаунт