Математически турнири 1-4 клас. Тема №59

• 85 005
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
  • Варна
Аз вече го отписах като състезание МБГ есен. Ясно е, че няма да се случи поне в София. Чудя се за Салабашев дали са го записвам...
Салабашев ще е онлайн ПАК, както миналата година. Зададох им въпрос, дали могат да гарантират реални и честни резултати на децата при положение, че ще е онлайн, а не както миналогодишната пародия на състезание. Joy Нямам отговор до сега.

# 376
То така или иначе ги решава тези онлайн състезания само за тренировка. Като цяло никой не може да гарантира нищо, пък и не ми е чак толкова важно дали някой си решава задачите вместо детето си.
На СМТ стана ясно, че ще имат просто едни грамоти. Поне на това състезание досега винаги са се давали медали, но явно онлайн нещо не е ок.....

# 377
  • Където морето целува небето...
Аз вече го отписах като състезание МБГ есен. Ясно е, че няма да се случи поне в София. Чудя се за Салабашев дали са го записвам...
Салабашев ще е онлайн ПАК, както миналата година. Зададох им въпрос, дали могат да гарантират реални и честни резултати на децата при положение, че ще е онлайн, а не както миналогодишната пародия на състезание. Joy Нямам отговор до сега.
Могат, ако сложат видеонаблюдение и запис. Ама по-лесно е просто да не го направят и да стане миналогодишната пародия. Който не се яви, той не беше с максимален резултат.
При все, че малките ученици се тестват, не виждам проблем за състезание с маски за 1 час и през чин... Дано помислят в тази насока!

# 378
Е, ако всички са с отрицателни проби защо с маски?
Просто трябва да го направят в ден за тестване. Онлайн не си е работа, дори за тренировка не става.

# 379
Състезанието не е само за начален етап. Но дори и да беше, едва ли всички, които ще заявят участие ще са тествани в училище по една или друга причина.

# 380
  • София
Получих съобщение за общинския кръг на олимпиадата по математика - ще се състои на 11/12/2021г.

# 381
  • Варна
МБГ за школите във Варна няма да се провежда,който минал в училище-минал.Голям цирк.Поне да качат задачите да се пробват и децата,които не успяха да минат.Ще чакаме зимния кръг😜ако не го омажат и него......поне класацията за сега е реална,все пак не са се мешали умни родители зад кадър😆.Супер много страдат децата заради липсата на реалната състезателна атмосфера.Съвсем друг е опита там.

# 382
Моето усещане е, че на варненски школи, провеждащи МБГ не им се занимава за тези пари. Епидемиологичните мерки им идват като добре дошло оправдание. Няма логика да планират МБГ за последната възможна дата, след като всички виждат предстоящия локдаун. Ако го бяха планирали за 18-19 Октомври, щеше да се състои, нали? Посочените като "Локални координатори" на ХП и те така - не искали да смесват деца от различни училища, а в същото време продължават още 10 дена след това да провеждат присъствени занятия по платените курсове (което си е смесване на деца).

Последна редакция: пн, 22 ное 2021, 07:39 от gvalchev

# 383
А при нас курсовете се провеждат онлайн, нищо, че сме предплатили за цялата година. Да, знаехме, че може да е така, но при тестване на децата не виждам проблем да върнат присъствен курса и да се провеждат и състезанията.
МБГ при нас се проведе в първия възможен ден в училище.

# 384
Всички състезания могат да са присъствени, в най-лошия случай - с отрицателен антигенен тест, нали такъв важи за всяко друго място?

# 385
Според мен на организаторите им хареса онлайн формата - няма квестори, училища, организация, проверки на работи, че даже и награди няма......
Пуснат една форма,  която се и проверява сама, накрая списък с точките и това е. А таксичката си върви...

# 386
Според мен на организаторите им хареса онлайн формата - няма квестори, училища, организация, проверки на работи, че даже и награди няма......
Пуснат една форма,  която се и проверява сама, накрая списък с точките и това е. А таксичката си върви...
Така е! Таксата същата, разходите никакви... Жалко за децата!
Да ви попитам заслужават ли си таксата пробните на СМГ, които ще са само с модул 1?

# 387
Моят е записан на тренировъчния тест. Не знам как се измерва дали си заслужава. Формата е като МзВ, така че, ако имате амбиции за СМГ, хубаво е да се решават такива задачи. За мен лично е по-обективно, понеже няма класиране и родителите нямат полза да "помагат", въпреки че в 4 клас рязко спада помощта. Поне такива са ми наблюденията от резултатите.
На СМТ имаше стотина максимални резултата от 2 клас и около 20-ина от 4....

# 388
Моето е 3 клас, но виждам ,че има и за тях Модул 1. Той решава такива задачи от "Математика за таланти". Щом няма класиране, значи няма амбициозни родители за челните места и може да го запиша да се пробва. Благодаря!
След миналогодишната пароди Салабашев го пропускаме, ако не се организират да е присъствено.

# 389
Обявиха го онлайн. Аз още се чудя дали да го записвам да се тренира.....

Общи условия

Активация на акаунт