Математически турнири 1-4 клас. Тема №59

• 84 814
  • 739
  •   2
Отговори
# 435
Здравейте, някой има ли задачите от МБГ есен (от тази година) за 3 клас? Не мога да ги намеря никъде... Благодаря!

На сайта на Математика без граници пише: "Условията на задачите от есенния кръг можете да получите от училищните организатори." Ще си ги поискам от училището, пък да видим.

# 436
Някой вече да има отзиви от Олимпиадата за четвърти клас? Дъщеря ми се прибра и каза, че само три задачи били 🙄 Да не са объркали нещо в училището при печатането?

# 437
Моят още не е излязъл, но така трябва да са, само 3.

# 438
  • ту тук, ту там
На олимпиадата са винаги 3.
Моят син каза, че били елементарни. Но те на общински кръг май винаги са така.

Иначе аз като чуя, че са “лесни” или “елементарни”, винаги съм нащрек колко технически грешки е в състояние да допусне... 🙄

# 439
Не знаех, че са три. Госпожата им даваше едни тестове с по 20 задачи за подготовка и като се обади след малко повече от час, че е готова реших, че пак е препускала, което много ѝ пречи.

# 440
Моят току що излезе. Каза, че са му били трудни и не е сигурен....

# 441
  • ту тук, ту там
Те всъщност май задачите са различни в различните области. Та може и да са по-трудни някъде, другаде по-лесни. Областното РУО ли ги определя, някой знае ли?

# 442
А, да, те са по общини всъщност...

# 443
Моят е излезна преди 20на минути - каза, че 1-ва и 2-ра били лесни, но 3-тата го затруднила. Не беше май много доволен от представянето си ...За Сф става въпрос Simple SmileSimple Smile Ще видим, каквото - такова Simple Smile

# 444
А, разбира се,  каквото са направили.....не е драма.

Излязло е класирането на Салабашев. Чак се учудвам, че ще има медали.....

Последна редакция: сб, 11 дек 2021, 13:07 от Soul Free

# 445
Ние май приключихме с кандидатстването - объркал е 3-та задача тотално ..много се ядосах...от глупост ... Чул госпожата - квестор как обяснила нещо си ,че не можело и написал че няма такива числа и приключил.
Лудите ме хванаха ,че хиляда пъти му обясняваш да не слуша и да не гледа никой - нито съученици ,нито учители/ квестори ....щото тя явно е искала да " помогне", което изначално не е трябвало да прави , а така и по-зле е станало.
Та не знам дали има някакъв шанс вече - ако изкара на всички останали състезания много високи резултати ...ама надали.

# 446
Защо да няма шанс? Напротив. Задължително е само МзВ, плюс още едно от Пролетните, НОМ или Кенгуруто. Споко, не е приключило нищо.....

# 447
Защо да няма шанс? Напротив. Задължително е само МзВ, плюс още едно от Пролетните, НОМ или Кенгуруто. Споко, не е приключило нищо.....

Благодаря за този коментар! Моят син не се е справил днес и проведохме семеен съвет дали въобще да продължаваме. Въпреки че съм гледала формулите за изчисляване на бала за кандидатстване, бях склонна да се откажа. Не е много възпитателно, зная, но се чудех дали просто пренебрегвам знаците, че излишно напъвам. Сега поне разбрах, че битката може да е изгубена, но можем да продължим да се борим.

# 448
Разбира се,  че не е  решаващо едно състезание. Важното е как ще се представи на Математика за всеки.

# 449
  • ту тук, ту там
Сега видях задачите от София. Ами много са трудни според мен. Особено 3 задача, за “красивите” числа. Даже написаха, че била от сборник за 5 - 6 клас.

Общи условия

Активация на акаунт