Математически турнири 1-4 клас. Тема №59

• 84 840
  • 739
  •   1
Отговори
# 645
  • София
До 02.03.2022 училищата събираха декларация за желание за участие. Провежда се във всяко училище, което е събрало желаещи, но не знам дали има минимален брой, за да го проведат.
До 02.03.2022 училищата събираха декларация за желание за участие. Провежда се във всяко училище, което е събрало желаещи, но не знам дали има минимален брой, за да го проведат.
Няма такова изискване за минимален брой ученици.

# 646
От регламента:

7. Националното математическо състезание „Европейско кенгуру“ следва да се проведе във всяко училище, в което има ученици, изявили желание да се включат в състезанието чрез заявление до директора на училището, подадено по ред и в срок, определени от директора. Училище, в което се провежда състезанието, е училище домакин, директорът на което със своя заповед определя училищна комисия за организиране и провеждане на състезанието, както и квестори, които не могат да бъдат специалисти по математика.

12. За участие на даден ученик в Националното състезание „Европейско кенгуру“ родителят/настойникът/попечителят, носещ родителска отговорност за този ученик, подава в срок до 04.03.2022 г. до директора на училището, в което учи ученикът, заявление за участие и декларация за информирано съгласие

Връзка към регламента

# 647
Примерен тест по формата на „Математика за всеки“ (4 клас).

Тест 1
Скрит текст:

Тест 2
Скрит текст:

Тест 3
Скрит текст:

Описателни 1
Скрит текст:

Описателни 2
Скрит текст:

Отговори
Скрит текст:

# 648
Ant12, все се каня да те питам, администрирам скромна група за състезания и кандидатстване в 5. клас на МГ и ПМГ. Би ли имал нещо против, ако кача твоите изпити там? Предполагам, че доста хора ще им се зарадват.

# 649
Ant12, все се каня да те питам, администрирам скромна група за състезания и кандидатстване в 5. клас на МГ и ПМГ. Би ли имал нещо против, ако кача твоите изпити там? Предполагам, че доста хора ще им се зарадват.

Нямам нищо против.

# 650
Благодаря. Непременно ще дам обратна връзка.
Скрит текст:
" Кръстих" файла " Задачите на Ant12 - пробен изпит по формата на Математика за всеки" Simple Smile

# 651
Ant12 и Дидева, благодаря за безценния труд в помощ на децата!

# 652
Здравейте. Нова съм в темата. Записах дъщеря ми в 1 клас на Европейско кенгуру и свалих задачи от минали години, които и дадох да решава. Виждам, че повечето имате опит в състезанията и исках да попитам. Прочетох в правилата, че имат право на чернова и отговорите ще са на отделна бланка, но проблем ли е писането върху листа със задачи?

# 653
  • Където морето целува небето...
Здравейте. Нова съм в темата. Записах дъщеря ми в 1 клас на Европейско кенгуру и свалих задачи от минали години, които и дадох да решава. Виждам, че повечето имате опит в състезанията и исках да попитам. Прочетох в правилата, че имат право на чернова и отговорите ще са на отделна бланка, но проблем ли е писането върху листа със задачи?
Когато на детето ще му е за първи път, го карайте и у дома да решава и вписва в листа за отговори. Доста състезания са на този принцип и е добре да свиква по този начин. От личен опит - аз не го карах да вписва така, а решаваше на листа директно и в първите две състезания с подобен формат имаше технически грешки при пренасяне на вярно решена задача на листа с отговори или на ненанесен отговор на решена задача (естествено не се заитат по този начин).

# 654
Благодаря. Пише отговорите на бланки, но има например задачи с фигури и поредности и на нея и е по-лесно да номерира върху фигурите, за да стигне до отговора. Мисълта ми е дали няма да и е невалидна работата например, ако е писала на листа със задачите?

# 655
Няма проблем детето да си решава върху листа със задачите. Повечето деца го правят, особено пък на ЕК, където голяма част от задачите са свързани с графично изображение.

# 656
Мисля, че няма проблем да се решава на листа, но после трябва да се попълни бланка с отговори. Задачите не са малко - 26 бр. за час и половина. Така че трябва да се тренира детето с теми от предишни години, за да придобие бързина най-малко, а и да свикне със задачите, които са доста специфични.

# 657
Благодаря за бързите и адекватни отговори. Надявам се да се справи добре, защото има голямо желание.

# 658
  • пустинята Гоби
1-2 клас задачите са мен се научават бързо. В трети клас ми се струва, че изведнъж стават доста трудни. Не смея да погледна 4 клас.

# 659
  • на земята
Здравейте,някой знае ли кога излизат резултатите от KGL 2021 | cambridgeschools - Асоциация на Кеймбридж и Хипо пак по англ.език.И къде да погледна?
Благодаря ви много

Общи условия

Активация на акаунт