Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 32 497
  • 802
  •   1
Отговори
# 660

Аз пия аспирин протект още преди трансфера, даже от днес ми включиха и натаспин през ден, че ми е увеличен фибриногена, а нямам тромбофилия, имам хетерозигот на двата MTHFR гена.

# 661
  • София/Севлиево
То и моят вървеше напред ама в 9 г.с.Вецев като ми погледна кръвотока и се хвана за главата-от едната страна изобщо го нямаше,от другата бе едва-едва.Това бебе буквално на магия се хранеше.Сега всичко е наред.Каза че хубавото на плацентата превия е,че повече няма да имам проблеми с кръвотока...

А обясни ли ти защо? Питам, защото и аз съм с превия, и ми стана интересно.
Нещо било свързано със самото разположение на плацентата.Честно казано не го слушах много добре като ми каза,че може да получа кръвоизлив.Даже явно толкова се шашнах,че на излизане от кабинета ми стана зле и щях да припадна.Уж не съм от притеснителните,ама явно понякога и аз не мога да издържа на някои неща...

# 662
Здравейте! Преди няколко дни се установи мисед в 9г.с. Тъй като ММ е с диагноза тератозооспермия, се заключи, че най-вероятно причината е генетичен дефект на ембриона, който е довел до спиране на сърдечна дейност.
Мутациите са ми MTHFR(хетерозигот), протромбин(хетерозигот) и PAI (хомозигот). Бях на клексан от + тест, аспирин 150мг, както и всички възможни витамини(резултатите държах в добри стойности). Също така приемах еутирокс 25мкг,защото TSH беше 2,23 (досега винаги е бил под 2 като стойност и нямам диагноза хашимото или хипофункция на щитовидната жлеза).
Моето АГ кръвоток не е следило, защото доплера бил вреден за ембриона в тези срокове. Възможно ли е кръвотокът да е бил лош, въпреки провежданото лечение и това да е довело до мисед? Вашите лоши кръвотоци в 7-8г.с. на фона на терапия ли са били? Това ми е трета загуба, а този път наистина направих всичко...уж...
Не знам, и аз загубих 2 бебета в 9 г.с., вторият път уж с някаква терапия. Чак Вецев видя лош кръвоток и оправи нещата. С Клексан и АП /през ден/ пак щях да загубя бебчето, този път към 12 г.с. и затова той промени терапията. Така че трябва да се следи с доплер според мен, за да не стане лошо.

# 663
И аз го пията така обаче от както съм бременна следим кръвотока и съответно ако е лош се вдига дозата . Просто може да не ти стига АП то , ако имаш къде ( ако не си от София ) си пусни аспи тест да видиш как е. Аз първо бях на Ап пред ден от 100 мг после на ап всеки ден от 100 после на ап всеки ден от 150 и сега съм на 75 от 2 седмици и туко що излизам от преглед в Марковс всичко е ок и кръвотока също

Аз пия аспирин протект още преди трансфера, даже от днес ми включиха и натаспин през ден, че ми е увеличен фибриногена, а нямам тромбофилия, имам хетерозигот на двата MTHFR гена.

# 664
И аз го пията така обаче от както съм бременна следим кръвотока и съответно ако е лош се вдига дозата . Просто може да не ти стига АП то , ако имаш къде ( ако не си от София ) си пусни аспи тест да видиш как е. Аз първо бях на Ап пред ден от 100 мг после на ап всеки ден от 100 после на ап всеки ден от 150 и сега съм на 75 от 2 седмици и туко що излизам от преглед в Марковс всичко е ок и кръвотока също

Да не съм от София, от Бургас съм и не знам дали в някоя лаборатория го правят този тест - търсих в Лина, но нищо не ми излезе.

# 665
  • София
За съжаление е възможно и кръвотока да е бил лош, възможно е и дозата на клексана да ви е била ниска (на мен при missed в 12 г.с ми казаха че това е евентуалната причина - не беше, но все пак е възможно). Иначе за заключение за генетичен дефект, аз лично и при двата ми аборта в 9 г.с и в 12 г.с си пуснах изследвания на ембриона, в моя случай и двата си бяха без синдроми и отклонения. На вас не ви ли препоръчаха да си направите това изследване? И препоръка е да си намерите АГ, което следи кръвотока от ранни седмици. И моето АГ (в Токуда) е против пускане на сърцето в ранни седмици, но си ми гледа артериите. С  предишната ми успешна бременност от 6та г.с до 12 г.с всяка седмица си бях на прегледи (тогава в Надежда при д-р Персенска), та тя всеки път пускаше и сърце и гледаше всичко, щерка ми си е жива и здрава и скоро ще навърши 2 годинки.

Здравейте! Преди няколко дни се установи мисед в 9г.с. Тъй като ММ е с диагноза тератозооспермия, се заключи, че най-вероятно причината е генетичен дефект на ембриона, който е довел до спиране на сърдечна дейност.
Мутациите са ми MTHFR(хетерозигот), протромбин(хетерозигот) и PAI (хомозигот). Бях на клексан от + тест, аспирин 150мг, както и всички възможни витамини(резултатите държах в добри стойности). Също така приемах еутирокс 25мкг,защото TSH беше 2,23 (досега винаги е бил под 2 като стойност и нямам диагноза хашимото или хипофункция на щитовидната жлеза).
Моето АГ кръвоток не е следило, защото доплера бил вреден за ембриона в тези срокове. Възможно ли е кръвотокът да е бил лош, въпреки провежданото лечение и това да е довело до мисед? Вашите лоши кръвотоци в 7-8г.с. на фона на терапия ли са били? Това ми е трета загуба, а този път наистина направих всичко...уж...

# 666
Здравейте!
С мутации съм в PAI, ACE и фактор 13, от началото на този месец съм на Клескан 0.4. Клескана е започнат 18-19 г.с., като дотогава бях само на Акард 150. Взимах ги паралелно, но от седмица съм спряла изцяло Акарда, тъй като ми казаха на ФМ, че нямам риск от прееклампсия, кръвотока е добре.
Имам изследван D-димер от 03.06 (когато съм била на два дена, от както си слагам НМХ). Та и тогава беше леко завишен 1.46 ug/ml, като референтните за втори триместър са до 1,29.
Сега след почти месец на Клескан D-димер е 2477 ng/ml (реф. до 1290).
Много ме притесни тази стойност, хематолога не я отрази особено.
Ще се радвам, ако някой сподели опит и е имал подобни стойности и ми каже какво точно значи, опасно ли е, трябва ли да взимам още нещо...

# 667
рамус ли е лабораторията ? И защо следите Д димер а не анти Ха ?

# 668
Здравейте!
С мутации съм в PAI, ACE и фактор 13, от началото на този месец съм на Клескан 0.4. Клескана е започнат 18-19 г.с., като дотогава бях само на Акард 150. Взимах ги паралелно, но от седмица съм спряла изцяло Акарда, тъй като ми казаха на ФМ, че нямам риск от прееклампсия, кръвотока е добре.
Имам изследван D-димер от 03.06 (когато съм била на два дена, от както си слагам НМХ). Та и тогава беше леко завишен 1.46 ug/ml, като референтните за втори триместър са до 1,29.
Сега след почти месец на Клескан D-димер е 2477 ng/ml (реф. до 1290).
Много ме притесни тази стойност, хематолога не я отрази особено.
Ще се радвам, ако някой сподели опит и е имал подобни стойности и ми каже какво точно значи, опасно ли е, трябва ли да взимам още нещо...

Как така нямате прееклампсия!?
Те самите мутации който имате са си точно рисков фактор за развитие на прееклампсия, след 22гс.
Аз съм със същите мутации, и съм на фракси и акард, но пък всеки наблюдаващ преценя как е положението
Вашият лекар който ви е назначил терапията, ще знае как да разтълкува изследването

# 669
По повод кръвотока на мен Вецев ми го гледа с нормалния ехограф и каза, че е ок. Сега като ви чета се чудя това дали е достатъчно....

# 670
  • София/Севлиево
То и на мен със същия го гледа,но си пуска и малко доплер...

# 671
Здравейте , запознати ли сте дали след спирането на аспирина в последните седмици е възможно кръвопотокът да се влоши? Трябва да го спра в 31 г.с по препоръка на АГ и Паскалева , и двете казаха, че няма да ми е нужен, но като знам колко зле беше в началото се притеснявам .

# 672
Лаборекспрес е лабораторията, от Варна съм и тук не знам дали някъде правят анти Ха. Клексана ми го изписа проф. Лисичков, но продължих да ходя на хематолог във Варна (д-р Рачев), защото имам нисък феритин, желязо и хемоглобин. Д-р Рачев ми искаше изследвания за ПВ, АРТТ, фибриноген, Д-димер. И двамата съм питала дали да пускам Анти Ха и казват не..
Мислите ли, че трябва да си пия Акарда и 150 ли или по-малко?

# 673
да кажа че жа имаш мутации не значи да имаш прееклампсия . Че по на горе стана кпша малко . може да носиш мутациите но  да не отключиш прееклампсията

# 674
  • София
При какви стойности се води лош кръвоток? На документите за БХС пише ле нещо за кръвотока?
Колкото по-високи са е по-влошен,но спокойно,аз имам прегледи на които едната артерия ми е била и 2.60,имах такива отклонения от време на време,единствено се коментираше за вдигане на дозата хепарин и ми се пускаше коагулация отново.Не стигнах до по-висока доза, но бях на косъм на няколко пъти през бременността.
2017 Сигридов ги искаше под 1 индексите доколкото си спомням..

За мутациите,изобщо не е задължително да отключваш прееклампсия,или каквото и да било и да имаш проблем с доплера.

Общи условия

Активация на акаунт