Тромбофилия, ДВТ, проблеми с кръвотока, прееклампсия - Тема 15

• 32 625
  • 802
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Кардиоложката е толкоз компетентна явно. Баба ми е със сменена клапа. Медикаментите й са синтром (в началото) по доста сложна схема и по-нататък аспирин протект/тромбо ацц.

Да те хване страх от "компетентни" доктори...

Онзи ден кардиоложката, при която бях за консултация изказа подобно мнение и че преди само жените със сменени клапи на сърцето са си слагали НМХ.

Иначе за реимбурсирането - това е стъпка напред. Поне момичетата с тромбози ще могат да се възползват.

# 391
  • София
Момичета,
аз съм в 16 седмица и от два дни понякога, като легна, усещам как долната част на корема ми в областта  на матката отляво се втвърдява като лека подутинка, а от другата страна си остава нормално и меко. Като стана и се раздвижа и пак легна - тази подутинка изчезва. Някой има ли идея какво е това - не вярвам да е бебето, защото то май е твърде малко, за да усещам къде се е позиционирало.
Точно на контракция прилича,не се шашкай само,ами сподели с лекар и се наблюдавай.
Бракстън хикс така започват,в по-късни седмица почва да се стяга целият корем без болка.И не,прекалено често не са нормални и трябва да се взимат мерки,ако станат повече от 10 на ден,не ги пренебрегвайте,колкото и да се опитват да ви убеждават ,че "матката се подготвя".Особено в периода 19-24 г.с
Не е страшно,когато се взимат мерки и се следи състоянието,аз имах над стотина  на ден,започнаха от 17 г с точно по горе описания начин.
Не го казвам,за да плаша някой,пак казвам,вземат ли се мерки,положението се овладява.Просто имайте едно на ум и споделете с лекар на следващия преглед.

# 392
Ти имаш един високорисков , пробвай ще кажеш какво е станало , но аз съм например с нискорискови и никой не ги взима на серьозно
какви са ти мутациите ?

Хомозигот 4G/4G
Хетеро Prothrombin G20210A1
Хомозигот MTHFR C677T

# 393
Здравейте, вече втори път се случва като слагам клексан в корема като извадя иглата да текне малко кръв,  явно нацелвам някакъв съд и доста ме боли като вкарвам и самата течност. Дали е проблем, че съм сложила течността при това положение? Случвало ли ви се е и какво правите в такава ситуация?

# 394
Здравейте, вече втори път се случва като слагам клексан в корема като извадя иглата да текне малко кръв,  явно нацелвам някакъв съд и доста ме боли като вкарвам и самата течност. Дали е проблем, че съм сложила течността при това положение? Случвало ли ви се е и какво правите в такава ситуация?

Прихващай хубаво мястото където ще боцкаш и дръж иглата права, и мен ме боли понякога когато я наклоня или като изкарвам запушалката и изкривя малко иглата.

# 395
аз вече процедирам с лед , държа леж 1 минута преди инжекцията на мястото и 1 минута след . Много много по добре е така

# 396
Обикновено като ми се случи така после става синина. Явно и аз понякога целя съд, особено в долната част на корема.
И аз процедирам с лед, помага да не боли.

# 397
Благодаря, ще пробвам с лед. Да, вече имам огромна синка.

# 398

Здравейте за момента мога да пусна само тези изследвания, а утре съм при док за коментар.
Но вие доколкото сте запзонати дали са и ок и евентуално дали на това се дължи кървенето?
Благодаря

# 399
Здравейте, момичета! И аз се включвам в тази тема. След направен пълен пакет за тромбофилия се оказва, че имам следните мутации:
     -Алелна специфичност на PAI- 1 4G/5G2- ** Хомозигот по мутантния алел.
    -Мутация- MTHFR C677T- *Хетерозигот

Прочетох внимателно какво представляват този тип мутации, но исках да попитам за съвет и кураж момичетата, които имат същите мутации при кой лекар са се следили в София и как им е протичала терапията, тъй като скоро ще започнем опити за зачеване, но преди това искам да се подготвя и психически какво ми предстои.
Благодаря ви!

# 400
Здравейте, момичета! И аз се включвам в тази тема. След направен пълен пакет за тромбофилия се оказва, че имам следните мутации:
     -Алелна специфичност на PAI- 1 4G/5G2- ** Хомозигот по мутантния алел.
    -Мутация- MTHFR C677T- *Хетерозигот

Прочетох внимателно какво представляват този тип мутации, но исках да попитам за съвет и кураж момичетата, които имат същите мутации при кой лекар са се следили в София и как им е протичала терапията, тъй като скоро ще започнем опити за зачеване, но преди това искам да се подготвя и психически какво ми предстои.
Благодаря ви!

Здравей, не са ти страшни мутациите. И аз ги имам тези, но съм хетерозигот по PAI - проф. Лисичков би те консултирал подробно и може би ще ти предпише Клексан профилактично от положителен тест. Проф. Паскалева - най-търсеният хематолог - на мен ми каза, че реално нямам тромбофилия с тези мутации. Но все пак профилактично ми одобри дозата от 0,4 Клексан плюс Аспирин, предписан от д-р Вецев заради кръвотока, който май следи повечето от нас в тази група. Не се притеснявай! Успех!

# 401
Връщам се от аптеката с кутия Фраксипарин 0,3 за цената от 64 лева. В Две аптеки бях, цената е идентична. В тази, която го закупих ми отговориха, че вече това ще е цената, а миналата седмица от там го купих за 46 лева.
Всички разфасовки ли са им вдигали цените и някой знае ли защо?

# 402
Понеже до скоро бях на 0.3, последната кутия купих на тази цена. И аз също се възмутих в аптеката, защото разликата не е никак малка, но ми казаха, че това ще е вече. След седмица ми увеличиха дозата на 0.4, за сега от 37 лв. са вдигнали кутията на 42 лв., до кога ще задържи тази цена не се знае..
Връщам се от аптеката с кутия Фраксипарин 0,3 за цената от 64 лева. В Две аптеки бях, цената е идентична. В тази, която го закупих ми отговориха, че вече това ще е цената, а миналата седмица от там го купих за 46 лева.
Всички разфасовки ли са им вдигали цените и някой знае ли защо?

# 403
  • София/Севлиево
Аз купувам Фракси 0,3 по 65 лв/кутията...Само за лекарства на месец отиват около 350 лв...

# 404
Аз определено имам някаква драма с инжекциите отдясно в корема и повече няма да си сложа там , колкото пъти да я бия отдясно , толко пъти е такова чудо , независимо , по горе ли е по долу ли е , все тая .И гадното е че нещо тоя път и леко си набаля синката , и мазилото не ми помага , та сега пак 3 седмици ще ходя все едно ме мальретират в нас . Отвратителна работа

Общи условия

Активация на акаунт