"Нека да е лято, само да е лято..." в НЕМСКАТА тема / 218

• 22 466
  • 759
  •   1
Отговори
# 405
  • Немция
Нашето училище от днес дава сертификати на децата за корона-тестовете в понеделник и четвъртък. Доволна съм, ще влязат в работа.
При нас също дават, но в Грундшулето правят пуул тест и резултат има чак на следващия ден. Важал 48 часа, но като получиш резултата ден по-късно важи само 24 часа. Тоест трябва да се мисли кога да се използва. В петък вечер на ресторант става.
В събота следобед или вечер вече не е валиден. Grin

# 406
  • Germany
А аз съм бясна. На големият днес не им правили тестове, защото нямало достатъчно?!? и ще им правят утре. За зла беда, момичето до него си тръгнала след 1ви час, щото не й било добре. Сега ще треперя дали не е била с ковид. Съжалих хиляда пъти, че не си ги оставих до края на годината вкъщи...

# 407
Moni, спокойно! Момичето може да си е тръгнало поради 100 причини. Може просто да я е болял коремът заради цикъла например. Wink Не мисли веднага за ковид. За децата със сигурност е по-добре да са на училище.

# 408
Синът ми си правят сами тестовете в клас като имат едно листче-дневник, където учителят се подписва, че тестът е проведен и отрицателен. Но за атестат не важи. При дъщеря ми в клас просто се самотестват без статистика.

# 409
В началното училище дават документ за негативен тест при поискване. Малката донесе днес, че ѝ поискаха за тренировката по лека атлетика. Големите ще ходят утре за първи ден на училище и ще питат. Намирам го за много практично.

# 410
При ЛЛ сме в момента и има страшна навалица чакащи за ваксини. В NRW  няма да правят термини за ваксинационните центрове поне до средата на юни, защото нямат достатъчно ваксини за втори дози. За първа доза хората да се обръщали към ЛЛ само засега.

# 411
Мерси синьо . Тя самата толкова мног оиска да се оправи, че не можеш да си представиш. През цялото време - аз как си разхождах кучето и до къде ходихме с него, аз как си ходих да си избирам неща от магазина, аз как си пътувах с екскурзии ... но на тази възраст да видим какво може да се направи.
Обаче ако не ви е ясно каква цифромания е в БГ ... да ви кажа, че ако човек наистина е болен и разчита само на местни доходи и пенсия например ... е много зле. Иначе лекарите бяха супер симпатяги и гледат да помогнат. Но проблема е комплексен и ваканцията ни е малка. Много лошо.
За 2 седмици за няколко прегледа , за едно МРТ , малко рехабилитация в санаториум и лекарствата отидоха над 1000 лева.
А МТР направихме локално, за цял гръб 1800 лева ми казаха . И то важи няколко месеца , после пак. Направо ми скриха топката.

Бибит защо носталгия? Избора на човек за място на живот не е само заради носталгия . Може много причини да си има човека.

Последна редакция: пн, 07 юни 2021, 18:12 от bella_ciao

# 412
  • Берлин
Asya, цитирала си ме, но не схващам защо и какво се опитваш да кажеш

# 413
Оказа се, че като си порязах пръстта преди повече от два месеца съм си прерязала сухожилието. Верно че беше много дълбоко, но за това не се бях сетила. Резултатът е, че въпреки че е напълно зараснала раната, пръстта е деформиран и продължава да ме боли. Сега ще ми правят операция. 🤨 А се чудех на колежка, която заради порязване ходи в спешен кабинет. Аз си бях за шиене, но като ми е толкова акълът не отидох.

# 414
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Софт, една съседка след порязване ходи в спешното и после 3 пъти я оперираха. Също сухожилието си беше наранила, но в болницата я заразили с multiresistente Keime 😱

Бела, защо МРТ важи само 6м?
Знам, че не трябва начесто заради контрастното в-во. Може да доведе до проблеми.

Папурче, да към теб беше.
Струва ми се много странно да оказваш такъв натиск над личния избор на мъжа ти и чак час да му организираш, при положение, че не желае да се ваксинира.
Аз не търпя подобно вмешателство.
Но, всички семейства са различни.

# 415
Софт, една съседка след порязване ходи в спешното и после 3 пъти я оперираха. Също сухожилието си беше наранила, но в болницата я заразили с multiresistente Keime 😱

Ко речи? 😬 Да взема да си ходя с деформиран пръст сякаш. 🤔

# 416
Ася ами нещата се изменят. Не е ,м. кум 1г. е , но ако направиш термин за лекар, после чакаш за МРТ, после пак за лекар , после лечението и после вече се очаква да правиш ново за да се види какво става.  Констрастно не сме слагали.
Да ти кажа и тук като записвам час ме питат за датата на МРТ то ако имам такова.

# 417
Софт, направи го, ще се оправи. И аз съм с дълбоко порязване на палеца и срязано сухожилие, но не беше изцяло, първо го зашиха в спешното, после ме оперира пластичен хирург специализиран в хандхирурги. Няма деформация към момента, но след първото шиене, зарастна, имаше изкривяване и ограничение на движението.

# 418
Уфф. На мен ми дадоха направление за Unfallchirurgie. Ще запазя утре термин и да видим.

# 419
  • Берлин
Soft, всичко ще се оправи, но не се оставяй така.
Ася, запазих термин преди отказа му, а "подобно вмешателство" в нашия случай е наложително-и двамата сме рискови, а да не говорим,че общата ни страст са пътуванията.
Пратих на РКИ моя негативен тест, оказа се, че изобщо не са ме броили за 10-дневна карантина. А Мм си получи мейл и втори за отпадане на карантината след теста. Щурава работа-заедно пътувахме с все тестове и анмелдунги 🤷♀

Общи условия

Активация на акаунт