операция на дискова херния!

• 233 327
  • 604
  •   1
Отговори
# 225
Изчетох цялата тема, но все още имам толкова неясноти. Кой лекар бихте ми препоръчали за операция?
Четох, че проф. Бусарски бил светило, но преди няколко години приятелка на семейството ни почина именно при операция при него, въпреки че си беше платила. Нямам доверие  на нито един лекар, но за съжаление нямаме избор.
Ванилия, тази клиника в Мюнхен случайно ли я открихте? Видях, че е специализирана за тези проблеми. Цените на интервенциите варират в зависимост от вида, но аз откъде мога да знам каква точно операция се налага. Някои бяха ужасно много пари, други не чак толкова. Не знам дали имаме толкова време да събираме инфо и да пращаме снимки и изследвания.

# 226
  • Burgas, Bulgaria
аз бих ти препоръчала доц.Гергелчев завеждащ е клиниката по неврохирургия в Св.Анна нали там беше и окръжна че не съм от София но там ме оперираха а после обединиха неврохирургиите на двете болници и са в СВ Анна .Аз бях на 14г. като ме оперира но диска не ми махна и повечето лекари казват че затова нямам проблеми.Пари не ми е искал

# 227
При майка ми тази последна херния е на тораксално ниво( не знам правилно ли го пиша) и опасността от парализа била много голяма, ако се направи грешка при операцията. Тя не може да се реши на такава стъпка. В понеделник има час при доц. Романов. Някой може ли да ми каже повече за него.

# 228
Виви, сега забелязах, че си в Германия. Аз разпитвах мои познати от Мюнхен за тази клиника, четох и във форуми - това е една от най-добрите клиники в тази област. Там ходят за лечение много известни спортисти, а също и кралски особи - казвам го само като критерий, че тези, които могат да си позволят да се лекуват където и да е по света - са избрали Алфа клиник. За мен това говори много.
На ваше място бих се ориентирала към лазерна операция, защото при нея рискът от увреждане на гръбнака е нищожен, за разлика от традиционната хирургия. Щом хернията е на такова деликатно място и финансово можете да си го позволите, свържете се с тази или друга клиника, в която се извършват лазерни операции. Може дори да отиде на място. Нищо, че нямате MR-снимка в себе си, експертизата от него ще ориентира лекарите. За цената - пишеше, че операция на 1 херниирал диск е 6000 евро без предоперационните изследвания.
Успех!  Praynig

# 229
Ванилия Канелска, много ти благодаря за инфото.
Доц Романски е казал също, че трябва да се оперира. Само 1% от хората с хернии страдали от такава. На страницата на клиниката четох ужасни работи за традиционните методи на операция на гръдна херния. Маха се ребро и някакви други ужасии. Доколкото видях те извършват ендоскопски операции, но сигурно има и лазерни. Днес се обадих в клиниката и ми казаха, че мога да изпратя последните ЯМР, заедно с описание на болките и могат да ми напишат горе-долу какво трябва да се оперира и колко ще струва. Вече зависи от сумата дали ще може да си го позволим.Романски е казал, че извършва микроскопска операция и че ендоскопските ( при които не се реже) не били толкова ефективни. Ох, направо не знам защо така прогресираха нещата.
Досега никой лекар не я прати на ЯМР на това ниво на гръбнака, въпреки болките в средата на гърба, проблеми със сърцето и т.н.

# 230
  • Burgas, Bulgaria
защото много от лекарите са ........ когато стане белята тогава казват-Ама да то на нивото на което е хернията съответния орган също страда.  #2gunfire

# 231
Досега никой лекар не я прати на ЯМР ...

Ами все пестят от изследвания. ooooh! И съпругът ми първо само го болеше кръста и никой не го взимаше насериозно. Чак когато вече почти не можеше да ходи, решиха да го изпратят на MR и с връзки успя да отиде по-рано от посочената дата. Херниите обаче бяха станали огромни. Сега, където и да отиде, все го упрекват, че не се е занимавал със себе си навреме ... Shocked

Дръж ни в течение, Виви!

# 232
Здравейте и от мен.
От 5 г имам дискова херния на ниво L4 ,L5 Миналата година си секнах кръста и познайте какво стана.Болките бяха нечовешки. Започнах да не си усещам крака и започнах да се спъвам Започнах с масажи , нагревки и медикаменти .Така се пооправих
НО СЕГА съм бременна 4 месец и съм доста притеснена.Засега се издържа,но не знам как ще е по натам .Дайте ми съвет какво да правя и какво да не правя. newsm78

# 233
  • Burgas, Bulgaria
ами аз за очудване на всички изкарах без особенни проблеми цялата бременност а и качих 27кг. което си е чисто самоубийсктво както казва моя невролог-ще ти трябва консултация

# 234
Здравейте! На мъжа ми също диагностицираха двустранна дискова херния.
Леуващият лекар ни препоръча екстензия в Павел Баня.
Реших да прочета и за други алтернативни методи. от познати с подобна диагноза научих, че са получили облекчение чрез иглотерапия.
някой подлагал ли се е на този метод и знае ли специалисти във Варна към които да се обърнем.
За ектензията чух, че донакъде е опасна ако те разтегнат повече, т.е. ако не ти сложат правилните тежести.Случвало се е хората да се прибират на инвалидни колички след процедури. ВЯРНО ЛИ Е ТОВА?

# 235
За ектензията чух, че донакъде е опасна ако те разтегнат повече, т.е. ако не ти сложат правилните тежести.Случвало се е хората да се прибират на инвалидни колички след процедури. ВЯРНО ЛИ Е ТОВА?

За съжаление и аз съм чувала същото. Съпругът ми вчера приключи един курс от 15 екстензии, но без тежести. Не мога да си представя какво точно са му правили, какви са тези екстензии без тежести. Но щом лекарят му се е опасил да определи кг на тежестите, сигурно има нещо вярно в цитираното твърдение. Същото сме чували и от някои масажисти - казваха, че с екстензиите направо се подготвяш за операция. Но пък има и хора, на които са помогнали - явно е въпрос на късмет. В случая на мъжа ми нямаше нито полза, нито вреда.

За иглотерапията - съпругът ми ще ходи днес следобяд за първи път при някакъв китайски професор. Ще пиша за впечатленията му от първата процедура. Утре пък е на шиатцу. Всички обещават, че ще го излекуват, но резултат за сега - никакъв. Тази седмица едва ходи на работа, но не мога да го убедя да остане вкъщи да почива. Sad

# 236
[quote author=galaxy link=topic=133896.msg6773184#msg6773184 date=12050941      :)galaxy ,molq te kaji kude moga da otkriq tozi   muj  ot Varna.Az su6to  sum s diskova herniq,no za sega me e strah da se podloja na operaciq.Blagodarq ti predvaritelno!Pojelavam zdrave na vsi4ki                                                                                                   

# 237
  • София
Здравейте,
Аз съм с дискова херния на ниво L5S1 от две години. От 17 март тази година съм в криза като съм с частична тибиална пареза на десния крак. Вече 20 дни съм на инжекции нивалин и милгама, през устата приемам мидокалм и диклофенак дуо. Лекарите ми подмятат за операция, но аз още не мога да се реша. Има ли хора, които са били с пареза и са се оправили без операция?
Днес бях във Военномедицинска академия да взема второ мнение и лекарят каза, че самата пареза вече е предпоставка за операция. Обаче навремето баща ми е бил с пареза и се е оправил и аз съм решила се пробвам още известно време да мина без операция. Лекарят във Военномедицинска препоръча двама лекари, ако се стигне все пак до операция - д-р.Габровски и доц.Гергелчев. Имена, които знам, че са ви познати.  Hug

# 238
Sophsan, баща ти как се е справил с парезата? Не може ли да пробваш неговия метод или вече си го опитала?

Преди да получиш парезата как се бореше с хернията - чрез почивка или чрез движение/гимнастика? Лекарите се делят на две групи, едните препочъват движение, другите - почивка. Съпругът ми забелязва, че като се натовари много с разходки, по време на ходенето го боли, но по-късно изтръпването в крака преминава и е по-добре, макар само за няколко часа. Той също има херния /даже 2/ от 2 години, но е без пареза, може би заради движението. newsm78

За съжаление, не мога да ти отговоря на въпросите, само задавам нови. Confused

# 239
  • София
Ванилия, баща ми е лежал 40 дни в болница и през цялото време е бил на инжекции. След това физиотерапия, балнеолечение, 6 месеца болнични. Това е било преди около 25 години обаче и тогава така или иначе не са били познати тези операции, а сега веднага са склонни да те препратят на неврохирург.
Преди да получа парезата на мен по-добре ми се отразяваше умереното движение и покоят. При прекалено движение или стоене права изключително много се изморявах и започваха болки, които след покой или намазване на кръста с Дийп Релийф минаваха. Обаче тази пареза сега много ме притеснява.  Sad

Общи условия

Активация на акаунт