операция на дискова херния!

• 233 087
  • 604
  •   1
Отговори
# 480
И не се притеснявай да ни споделяш как се чувстваш .Ако се наложи ще пиеш антидепресанти - те също са част от терапията на дискова херния .
Като чета написаното от теб , вярно ли не пиеш нищо в момента , а чакаш някой нещо да ти даде ????

# 481
Здравейте отново,
няколко коментара от мен относно коланите.
Като част от лечението на ДХ на мен също ми изписаха декомпресивен колан - френски. Фирмата, която го продава има няколко варианта и като най - подходящи за моя конкретен случай има два. Цените са от порядъка 130-150 лв., но защото били най-добрите на пазара каквото и да значи това.
По отношението на носенето му, двете невроложки, при които  ходих имала и леко разминаващи се мнения, но в общи линии схемата е: когато усетиш някакво притеснение или болка си го слагаш в легнало положение и тогава ставаш. Носи се до вечерта. На следващия ден гледаш да намалиш часовете на носене и така няколко дни докато го махнеш съвсем. Не се спи с него. Трябва да се внимава с употребата му, защото много бил помагал и хората почвали да го носят почти непрестанно, което им скапвало тотално мускулатурата, която поддържа гърба и е много важна за гр. стълб. Също не било лошо де си носи и когато трябва например да се почиства  е ясно,че няма как да се избегнат кофти движения застрашаващи да наранят пак нервите.
Това е за сега аз лично още не съм си го взела но днес или утре ще го направя и ще споделя мнение.
Поздрави

# 482
ЗДРАВЕЙТЕ ,
не знам дали темата  е за тука , но ще драсна някой ред. Успях да прочета по- голямата час от мненията в темата. Проблема ми е следния - ще започна от начало.
Преди години спортувах , къде правилно къде по - малко  и си докарах много травми. Болки в ставите на колене , изкривена китка и най- лошото , че държа на болка и когато МАЙ съм си секнала кръста си траех. Болеше ужасно почти не можех да се движа , но не се прегледах . С времето боли , но си търпя , отминава и пак боли. Кофи стана когато забременях, сега съм в 21 седмица и болката не спира , не съм се преглеждала, тези дни отивам да вида доктора какво ще каже. Но имах други проблеми. Месец и половина бях в болницата , не можех да задържа бебето и лежах , почнах да се схващам и в рамене, от инжекциите за задържане не знам как са ми ги били , но на десния крак имам Нона стоп изтръпнало място около педя и половина голямо ( започната от дупето надолу към коляното ) лошото е , че понякога не го чувствам това място , пробвах да с щипане , нищо не усещам. Когато е по - добре местото е като изтръпнало. Нямам болки в крака от кръста , но кръст ме боли ниско долу. Не знам ... някой викат, било нормално. Но с тази болка.. не мисля !

Последна редакция: вт, 03 юни 2008, 10:32 от sisilis

# 483
sisilis ,

Симптомите ти приличат на тези при дискова херния .МОже да се наложи да износиш бебето лежейки почти през цялото време , защото с напредването на болестта и уголемяването на коремчето ти , тежестта за гръбначния стълб расте и ако имаш херния ,ще се усложни .ПОсле - разждането може да се наложи да е с цезарово сечение заради напъните , които пак може да усложнят евентуална херния .Но все пак разпитай подробно лекарите .И внимавай с лекарствата ,защото повечето са противопоказани при бременни жени заради риск за плода . Дори мазилата не са  безввредни ,защото попиват в кожата и отиват в кръвообръшението .
Дръж ни в течение  Hug
Аз съм почти постоянно пред компютъра ,защото правим ремонт в къщи .

# 484
  • София
Здравейте!  Hug
Попреглеждам тези дни нашата тема и със съжаление установявам, че се разраства откъм нови членове.   Sad Всички разбирате защо със съжаление, нали?
Моята пареза има подобрение, не мога да го отрека, но много бавно вървят нещата - ето вече почти три месеца съм с нея. Наближава и балнеолечението ми, ще видим след него какъв ще е резултата. до сега като се замисля масажите най-добре ми се отразиха.
Хубав ден на всички и ако може, никакви болки!  Simple Smile  Hug

# 485
И аз мисля да пробвам масажи , макар че моята невроложка не ги одобрява .Ако се чувствам добре , ще продължа .
КОлкото до увеличаване броя на членовете на форума , всичко е заради това ,че ние българите не си обръщаме достатъчно внимание , НО и защото нямаме ДОВЕРИЕ на лекарите .Повечето от тях лекуват по стари методи , не се интересуват от новите , а и отношението им с пациентите е остаряло .КАто излезе пациентът от кабинета и забравят за него , а би трябвало да поддържат обратна връзка и да се интересуват как върви лечението ,което самите Те са предписали .

# 486

sisislis ,

можеш да вземаш Невробекс 2 по 1 ,но не повече ,защото допустимата доза при бременни е 25 мг на витамин B6 .Ако пиеш някакви витамини през бременността , например МАТЕРНА , е много важно да видиш колко е дозата на витамин B6  там .
ако ти докажат дискова херния , лекарства които можеш да използваш са ( но с известно внимание ) са Мидокалм и Дексаметазон .И все пак е добре да се консултираш с акушер- гинеколог .В листовката на всяко лекарство си пише дали е подходящо при бремнни или не е .Някои могат да се пият в първо тримесечие , други не бива да се приемат в трето и т.н .

# 487
pisanche77,
Аз си взех що-годе скъп колан и го носих стриктно 1 седмица по цял ден. Отврат е и ще ти кажа защо:
1. Потиш се като животно, спарва и постоянно чустваш дискомфорт. Без значение от материалът, дебелината му е такава, че няма начин да не прегряваш. Ако е неопренов, ефектът ще е още по-силен;
2. Когато се нахраниш отеснява и трябва да го отпуснеш -  тогава обаче се губи смисълът от носенето му;
3. В седнало положение, коланът ме притискаше много кофти, понеже се насажда и под кръста, а в тази си част гръбнакът е леко извит;
4. Трудно дишаш с корема и души.

Резултатът бе - болки в горната част на гръбнака, схванах се и вратлето ми пукаше като на робокоп.  Облекчение почуствах едва след като го разкарах.

Изводите за мен: подходящ е само в случаи на натоварване, при движения като въртене, навеждане и физ. натоварване. За седнал начин на работа, пред бюро - няма смисъл. Може би идеята му е чрез стискане в коремната област да раздалечи прешлените, за да се получи облекчение, но трябва да се стяга яко и не знам колко дълго време да се носи.

# 488
  • Бургас
Привет
Малкя бяс заспа и аз сядам да си почина.
За в момента не пия никакви хапчета,защото чакам все още диагноза.
Искам да попитам с направлението за скенер дадено ми в Бургас мога ли да си направя скенер в който град пожелая,че тука явно няма да стане скоро.

Най-интерсното при мен е че аз имах леки болки в крака години преди да забременея,но понеже цялата фамилия ни е наследствено обременена със ставни заболявания си мислех,че е ставен проблема,когато забременях болките спряха и се чувствах добре.Сега две години след нормално раждане на почти 4кг бебе всичко започна наново и то с доста по-силни болки.

С мъжа ми сме палнирали лятото да действаме по втори номер бебче,но май ще трябва да го отложим във времето,че така като чета не е шега работат ас ДХ и бременност.

# 489
Здравейте!
С мъжа ми все се чудим като говорите за кризи - някой ще обясни ли какво има впредвид - че има и периоди без болка ли? Shocked При мъжа ми винаги има болка, изобщо за криза не може да става дума - само за търпима и нетърпима болка и периодите на нетърпима болка са когато е на работа или след няколко метра разходка. Не го бях виждала как върви след работа, защото като влезе вкъщи веднага сяда да се събуе и после ляга и за тези 4-5 м не мога да преценя как ходи. Но в петък се срещнахме за разходка след работа и щях да припадна като го видях ooooh! - ако беше случаен човек щях да се чудя какво му има, че е толкова изкривен в няколко посоки. Sad
Въпреки това му казват, че не е за операция, затова, ristis ми е много странно как при твоята начална форма на ДХ, искат да те оперират.

# 490
ristis и аз предполагам, че носенето на колана ще е ад особено лятно време ще е почти невъзможно. Иначе логиката му е точно тази да раздалечи прешление один от друг за да не притискат диска. Едната невроложка точно това ми каза, че принципно колкото по-малко го нося толкова по-добре, не чи няма да мина без него. И винаги да го взимам с мен където и да хода (командировки, почивка и т.н.) заедно с комплект лекарства (мидокалм, мовалис и нещо за мазане диклак или репарил) за да съм подготвена ако нещо стане да мога веднага да реагирам защото колкото повече време се дразни нерва толкова по-трудна после се оправя. Това посленото го изпитах и на свой гръб.

# 491
  • София
Здравейте!
С мъжа ми все се чудим като говорите за кризи - някой ще обясни ли какво има впредвид - че има и периоди без болка ли? Shocked При мъжа ми винаги има болка, изобщо за криза не може да става дума - само за търпима и нетърпима болка и периодите на нетърпима болка са когато е на работа или след няколко метра разходка........
Ванилия, на мен първата криза ми беше преди две години - тогава имах неистови болки пак по целия седалищен нерв на десния крак. Отне ми около 6 месеца, за да се стабилизирам. Какво имам предвид под "стабилизирам" - почти се беше възстановила чуствителността на крака, нямах болки, освен леки придърпвания в крака понякога - например, след стоене по-дълго време права, при разваляне на времето и т.н. Но, си бях работоспособна, издържах си, не съм се изкривявала, само да кажем понякога по-бързо се уморявах, но това не ми пречеше да си ходя на разходки в планините дори. Като тези две години никога не забравих, че имам дискова херния и много се пазех - не вдигах тежко,обличах си кръста, два пъти в годината ходех на физиотерапия, ходех и на балнеолечение. И така до месец март, когато след един грип и една упорита кашлица пак се схванах. Затова толкова ме е яд, толкова усилия да положа, а сега съм на това положение, че и с пареза.  Twisted Evil ето защо лично аз говоря за кризи. Не знам защо при мъжа ти е така постоянно, но наистина е толкова мъчително, меко казано...  Hug  Hug

# 492
Ванилия, и аз съм като мъжа ти...... от декември, след операция  на ингвинална херния.Болките- нон-стоп и като се натъпча с обезболяващи се притъпяват. Ще пробвам този месец на Павел баня и лягам под ножа, но разбрах че намалили процедурите на 3 и едва ли ще има кой знае какъв ефект.

# 493
Елия скенер има и в Траспортна болница ,в Окръжна бил по-добър ...ама все скенер и най- добрия  е по слаб от лош ЯМР.Много модерен апарат за ЯМР докарали в "Св. Марина"-Варна на Дженерал електрик ,вчера го четох в "Дневник", а евтин пишеше колежка има в Шумен-160лв. Най - добре с направление, ама докторите бягат, като дявол от тамян.

# 494
  • София
dzupo, по 3 процедури на ден ли?? Сигурна ли е тази информация? Хич не е добре, ако е така...Аз от 12.06. заминавам по клинична пътека и като се върна ще ви разкажа там каква е системата.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт