операция на дискова херния!

• 233 343
  • 604
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте на всички..преди два дни на съпруга ми му направиха дисколиза .Лекарят който го оперира дори не се върна да види как е,нито да му разясни как да продължи лечението..държаха го 5 часа на твърдо легло и го изписаха по живо по здраво...имаше оставена рецепта написана незнайно от кого и това е...въпросат ми е-ако някой от вас е минал през този ад и има представа къкво трябва да прави тези 10 дни до контролният преглед-ще му бъда благодарна.Сега са хубави християнски празници и мобилните телефони на спецовете в тази без никакъв ред болница са изключени...Весели празници на всички вас и нека ги изкараме с по малко болка.
болките са нещо нормално поради високата концентрация на озона,който се поставя по време на дисколизата,и могат да продължат дълго време,ако няма подготвителни паравертебрални инсуфлации
редно е след дисколиза,лечението да завърши и със още 4-6 паравертебрални манипулации,може да се продължи с физиотерапия и ЛФК-има цял модул от упражнения,които пациентите трябва да изпълняват...операцията не е всичко тя е една много по малка част от излекуването
самото лечение по този метод продължава 3-4 месеца/говоря за пълния обем процедури/...така че не обвинявайте докторите,а си помислете вие какво направихте да се излекувате и какво дадахте от себе си

# 271
здравейте,бащами иска да се подложи на процедурата със озон . Някой знае ли лекар във Варна. Някой знае ли нещо за д-р Николов във Варна
да знам за д-р николов,д-р гаевски и д-р попов -те ползват един и същи метод с ниска концентрация на озона-ако е с дискова херния не съм убедена че ще помогне

# 272
Дани- дим, благодарим ти за навременния пост и информацията в него.Никой от тук пишещите не обвинява лекари, които са си свършили професионално работата.Ако си чела, дори  само този форум ще видиш, че не са малко благодарностите към такива. Но, ако това което Гюрова споделя по горе е 100%  вярно, тази информация, която ни давате трябваше да я получи от лекуващия лекар, а не да я търси по форумите и да трепери до 9-ти.Иначе едва ли има нормален пациент, който иска да се конфронтира с лекарите си/сякаш не ни стига болка/. Крайно време е да разберем ,че трябва да сме от една и съща страна на барикадата - просто защото и ние- пациентите ,и вие- мед.лица се пържим на един огън. Благодаря ти още веднъж от името на всички и весели празници.

# 273
При дисколизата се вкарва озона в диска и компресията се увеличава за това може би и болките се усилват.На мен са ми слагали инжекции с озон в кръста.Около 70 бр.Болките ми трябваше да се успокоят но те станаха по силни и 2 3 дена след първата процедура не можех да легна да се обърна...Докторката каза че сигурно ми е сложила повече озон .Но и когато намали дозите продължи да ме боли много .Истърпях 10 процедури които бяха много болезнени а нямаше никакъв резултат.След 4 месеца си направих нов ЯМР дх не са се прибрали.Оказа че съм търпяла болките напразно.Така че не съм убедена във ефекта на озонотерапията.Ако някой иска нека пробва.

# 274
  • Burgas, Bulgaria
извинете ама аз такова нещо не мога да си причиня и особенно като чуя за този мазник Мазнейков и болницата му .Не се заяждам да не ме разберете пограшно ама като чета и си спомням някой работи та косата ми настръхва  ooooh!

# 275
Хора, моля Ви кажете, ако някой е чувал за д-р Пиронски и дали има успех при лекуването на дискова херния?

# 276
Благодаря на всички за подкрепата и разбирането,искам да кажа на господина или госпожата който ме укоряват че искам да щракна с пръсти и хоп проблема да го няма...-не е така повярвайте ми..-не обвинявам докторите ще кажа пак ,криво ми е и болно от цялата система която има в болницата,от безразличието и отношението нали все пак сме хора независимо че ние сме нуждаещите се ...Ако някой ни беше казал какво трябва да очакваме,какво ще следва след това-дали ще е физиотерапия или нещо друго...-ок..щяха да ми спестят много притеснения и мъка.Но днес е Великден и стават чудеса-благодаря ви отново и  силно се надявам нещата да се променят и никога да не забравяме че сме преди всичко хора.За сега нещата при нас са все същите  надявам се до седмица ,две да мога да ви напиша нещо по различно и приятно .

# 277
Нещо не ми е ясно. Озонотерапията се прави с пълна упойка така ли?
В на4алото на темата Венелин  май беше писал за озонотерапия, но аз явно не съм разбрала правилно как проти4а.

# 278
  • София
Христос воскресе!
Бъдете здрави и щастливи и по-малко болки!
  Hug  Hug

# 279
 Здравейте всички ,които сте минали през ада на болката  и имат "гадната "  диагноза " Дискова херния " .
Искам да разкажа за своите преживелици и да поискам мнение. На 11-ти март получих толкова силна болка в десния си крак , отзад на бедрото и подбедрицата  ,че ми прилоша .Пет дена бях на системи - Манитол , Профенид , Урбазон .Болките ми отминаха , но мускулните крампи - не .На всичко отгоре получих изтръпване на десния крак още на 11-ти като лента , а на следващия ден - и на левия крак , но по -слабо изразено .След прегледа при невролога - двустранно отслабен до липсващ Ахилов рефлекс , нарушена чувствителност на двата крака , медиално , повече в дясно .КОгато ходех , защото макар и куцайки и с болки , все пак ходех , стъпвах на външния ръб на ходилото - ходилото ми беше  в така наречения "еквиноварус " .Спях на земята , не можех да се навеждам напред и настрани ,по-скоро навежданията ми бяха ограничени до едно положение .След системите , минах на МИлгамма , Мидокалн 150 мг , Мовалис и Темпалгин .Болките ми започнаха да отшумяват , крампите - да намаляват , но изтръпването остана .След скенера - медианна и леко парамедианна херния на Л 5 - С 1 , която не е малка ( неуточнени размери ) .започнах да понамалявам лекарствата като честота на прием най -вече .На На 18-ти април направих консултация с неворлога д-р Стайков в Токуда - София .Резултат - запазена двигателна активност ,но снижени до липсващи Ахилови рефлекси ляво и  дясно ( повече ) .На
21-ви - консултация с неврохирурга Кондов в Токуда .НАвиваше ме за операция по ендоскопски път , която траела 40 минути , бързо изписване и възстановяване .Но моят невролог не дава да се оперирам , защото нямам тазоворезервоарни смущения и силни болки , само преумора при продължително ходене и да - лека болка в прасеца .Съветва ме да се полекувам на ПАвел БАня или на Баня КАрловско .
Изчетох всичко във форума по тази тема и искам вашето мнение и съвети .Благодаря предварително .

# 280
Здравейте, много хубава тема за всички с такива проблеми. Искам да попитам ,какво бихте ме посъветвали в моя случай. Имам дискова херния на L4-L5 и в момента съм с болки в къщи. Отначало хич не се повлияваше от медикаменти, но последните дни се чувствам много по-добре (страх ме е да се похваля). Ходих преди няколко дни на преглед в Света София и ми препоръчаха дисколиза. Лекарят ми каза, че дори и да ми мине от медикаменти, процедурата си струвала, тъй като окисляването от озона можело да въстанови частично диска, а при мен той бил доста приплеснат и раздут ( от скенера се виждало). Много се чудя дали да се подложа на тази манипулация или да разчитам, че ще мина и без нея. Работата ми за съжаление също е свързана с известно физическо натоварване.
 Христос Воскресе и успех на всички в борбата с тези неприятни заболявания!

# 281
Здравей boy по повод твоят въпрос за дисколизата мога да те посъветвам само едно-още преди да си се подложил на тази манипулация разпитай своя доктор от Света София за всичко свързано с нея преди и след ..за да си знаеш и да си потготвен..Докато чаках съпруга ми да го оперират изкарах към 13 часа в болницата и говорих с 3-4 човека със вече правена дисколиза и тримата се чувстваха по добре след нея-кой за година,кой за по малко време.Според мен си е индивидуално-всеки организъм го понася различно.Желая ти успех и Христос Воскресе на всички.

# 282
Когато реших да се подложа на инжекциите с озон един познат дортор ми каза (Че това е поредната глупост която правя )така се и оказа похарчих някой лев и изтърпях много болка.На мен ми сложиха около 70 инжекции в кръста които трябваше да свият дх  Нищо такова херниите ми са същите както преди това и болките и всичко останало.От месеци следя темите никой не каза ''Чудото стана"май докторите сами си вярват а ние страдаме.Не са ми правели дисколиза но докторката ма убеждаваше че ефекта е същия.000Май по добре е операцията защото знаеш че със сигурност ще я махнат.Не като мен да се на дявам че след 4 месеца ще спре да ме боли и  няма да имам проблеми.Ако болките  ти отшумяват не си предизвиквай нови.Процедурата минава по здравна каса за операция поне така разбрах.Помисли защо е всичко това...

# 283
Благодаря за отговорите, аз продължавам да събирам информация. По-нататък ще пусна едно по-обширно мнение с това ,което съм научил.  Много е важно дали е напълно безопасно, както ми каза лекуващият лекар, дори и да не помогне...

# 284
Здравей, boy!
Ще се радваме да споделиш наученото. Моят съвет е да помислиш за смяна на работа. При положение, че имаш констатирана дискова херния е много неразумно да са натоварваш физически. Херниите на съпруга ми са две, казват, че са огромни и за него е проблем това, че работата му изцяло седяща - това също е много натоварващо. Не му давам да изхвърли дори боклука, който е 1-2 кг.
Пази се!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт