операция на дискова херния!

• 233 345
  • 604
  •   1
Отговори
# 285
МНого е важно да се разбере за тази дисколиза какво представлява .Дисковете са като възглавнички между прешлените и играят много важна роля при омекотяване на сътресенията ,които гръбначния стълб изпитва ежедневно .

# 286
Към всички ,които имат болки - аз използвам ПфердеБалсам и ме облекчава
ето линк ,от който може да прочетете повече .не мога да ви кажа кой точно вид съм ползвала ,защото една приятелка ми отсипа от нейния и кутията остана в нея .

# 287
Хора, моля Ви кажете, ако някой е чувал за д-р Пиронски и дали има успех при лекуването на дискова херния?
Аз съм чувала и съм го виждала  Mr. Green
Моя приятелка имаше асептична некроза на гръдните прешлени / май така се пишеше/ и ходеше при него на масажи и носеше един колан. мисля че беше доволна от него. Имам спомени че е приятен човек Wink и мен ме прегледа  Simple Smile

И сега за моя проблем  Confused
от няколко дни ме болят гръдните прешлени, изтръпват ми краката и ръцете и се задушавам  Sick и преди ми се е случвало, ходих на лекар и ми казаха: -вземи си космодиск  Rolling Eyes е не си взех / сега се сетих че този доктор Пиронски беше казвал че това не помага /
и се чудя какво е  newsm78
поръчах си ето този колан
дано облекчи болките докато отида на лекар
а и имам радикулит /  болеше ме кръста и носих един друг  колан, много ми помогна /
и се чудих какво е дископатия, дискова херния .......  newsm78

# 288
Аз пук съм слагала космодиск и ми помагаше .Тези колани са добри ,но не  бива да се носят непрекъснато ,защото мускулите изпадат в хипотрофия .не случайно при дискова херния , като част от терапията препоръчват плуване - за да се укрепят гръбните мускули ,които са като корсет около гръбначния стълб , заедно с коремните и го предпазват .МНого са важни и килограмите ,които качваме !

# 289
Не мисля че космодиска може да помогне тъй като увреждането е механично.Херниите както всички който пишем тук знаем ,са вътре в гръбнака.Какво ще направи тази гумена лента отзат на гърба ти.Като се движиш постоянно се мести и ако  не ти обива на болното място то ластиците ти прежилват.Купих си го преди около 8 г и го носих 4 м баз да го свалям .Сега съм го захвърлила някъде.Навярно хората които казват че им помага просто само си мислят така просто болките им са отшумели по други причини.Къде е логиката?Аз лично нося ортопедичен колан и е много по добре.А и всеки добър специалист съветва да се носи в остра фаза.Ако няма проблем няма нужда.Ортопедичните колани са от еластична материя и позволяват да се движиш свободно шините отзат фиксират гръбнака.Ако обиват или пречат може да се извадят.Гимнастика та е задължителна но не и когато предизвиква болки.Аз съм висока 170 и тежа 60кг правя всеки ден гимнастикавече цяла година и все тая.Бих пробвала и плуване ама немога да плувам.

# 290
да уточня -космодискът ми помагаше в началото , докато бях с радикулит

# 291
И да попитам - някой да е чувал за клиниката  за лазерна терапия на Доц .Арнаудова ?

# 292
ОСНОВНИ ЕЛЕМЕНТИ НА ЗДРАВНО-ПРОМОТИВНОТО ОБУЧЕНИЕ: 
1.   Реконструкция на леглото - твърдо, но комфортно. 
2.   Упражнения преди ставане. 
3.   Правилно ставане от леглото - да се избягва внезапно скачане, внимателно да се сяда в леглото със спускане на стъпалата върху пода по прав ъгъл. 
4.   Сутрешен тоалет - избягване на рисковани и неудобни за кръста позиции. 
5.   Облекло на пациента - достатъчно удобно, съобразено с атмосферните условия. 
6.   Обувки - да отговарят на формата на стъпалото, адекватни ортопедични подложки при необходимост, оптимална височина на тока 3-5 см. 
7.   При носене на предмети - разпределени равномерно от двете страни на тялото, използване на раница. 
8.   Автомобили - с твърда подложка на седалката, надуваема възглавничка между кръста и облегалката, избягване на резки движения, съчетани с усукване на гръбнака. 
9.   Битови дейности - щадящо навеждане със сгънати долни крайници в тазобедрени и коленнни стави, пресягането встрани и назад трябва да се извършва с преместване на цялото тяло, без усукване. 
10.   В дома - обзавеждането след консултация с ергономист и лекар. 
11.   Работа на компютър (телевизор) - твърда подложка върху седалката, твърда облегалка, поддържаща кръста, стъпалата да опират в подходяща поставка, така че бедрата да са разположени в една линия с таза, а погледът - на височината на екрана. 
12.   Рисков спорт - джудо, ръгби, хокей, водни ски, голфтенис, кану-каяк, вдигане на тежести, конна езда; избягване на състезателност. 
13.   Щадящ и полезен спорт - плуване "бруст", спортно ходене, умерен туризъм

# 293
И аз ходих на консултация с неврохирург в "Токуда". Като цяло болницата ми направи сравнително добро впечатление.Докторът се постара да ми даде изчерпателна информация /за операция, де-нали са хирурзи/.Каза и за дарението от 300лв за болницата и без други пари на ръка !!! Само, дето погледна небрежно скенера и на въпроса ми, дали да направя МРТ ми отговори, че по принцип и това му достатъчно дори за операцията. Като знам, че на Запад този скенер не го взеха насериозно дори за пълна диагноза???Все пак на своя глава и за моя сметка разбира се направих МРТ. Заключението от скенера и  МРТ са единни, че има дискова херния ,но според скенера и моя невролог те са 3 на брой на L4-L5 с нормални прешлени и дискални пространства, а според МРТ -2 на L4-L5 и L5-S1  като и на двете нива има стенозиране на латералните рецесуси и форамени.No coment!

# 294
Мамче21, дай актуални координати на Д-р Балимезов ,споменаваше, че си много доволна от него.

# 295
Ванилия, има ли ефект по-сериозен от иглите и шиатцуто при съпруга ти.Като си помисля ,че и аз сам на работа от 7-ми..........Ще пращам CD-to  от МРТ във Vogtareuth за окончателна диагноза и оферти.Ходих до Здр.каса да питам биха ли ми поели поне част от разноските по операция в чужбина/поне тези които плащат за такава у нас/ . Трябвало да се напише някакво писмо до централната Здр. каса в София и евентуално да решат, но съдейки че за едно нищо и никакво ЯМР какви са формалностите-явно спасението на давещите се е в ръцете на самите давещите се.

# 296
Dzupo, засега от иглите не виждам добър ефект, по-скоро се влошава - след тях го боли целия гръб. Но добре, че ходи и на други места, да компенсира. Във вторник беше на шиатцу при друг терапевт, неговият няма да приема този месец. При новия терапевт направо стана малко чудо. Уж по един метод работят, а разликата е огромна.  При съпругът ми напоследък най-големият проблем е, че се връща от работа страшно изкривен настрани. За да облекчи болката се наклонява надясно и така пък влошава херниите. След поредното шиатцу се върна с идеална стойка - все едно сега става и ще не е ходил на работа. Освен това, каза, че болката е намаляла значително - нещо, което не се беше случвало. Новият терапевт му е дал упражнения, които да прави много пъти на ден, казал е даже, че може да не ходи пак при него, а сам да си прави упражненията. Другото важно нещо - да се разхожда, за да избегне парализа на крака. Това е другата теория за лечение на хернии - не с почивка, а с движение. Тази седмица ще бъде на акупунктура, шиатцу и някаква нова китайска гимнастика, на която не запомних името. През четирите почивни дни почти не лежа, разхождахме се, бяхме на гости, а обикновено почти не мърдаме от къщи, като знаем, че го очаква работна седмица. След цялото това натоварване изкривяваването беше много по-малко от обичайното. Сега само се чудя, как ли ще се върне довечера?! Ако отново не е с крива стойка, ще бъде наистина чудо!
Доста подробна бях, но дано да е от полза.
Dzupo, със сигурност MR е вярното, все пак добре, че херниите са две. Дръж ни в течение, какво става с Vogtareuth. Какво е форамен?

# 297
Здравей и на теб , братко по съдба !  Hug

С кой лекар се консултира в Токуда ? Аз говорих със завеждащия - д -р Кондов ,който ми каза ,че е добре да си направя ЯМР , за да се прецизират нещата , тоест ако има някакво допълнително увреждане , ще се види .Скенер ли ? Гола вода е скенерът за  диагноза на такива заболявания !ТУк става въпрос за неврохирургия , работи се с ендоскопска техника , нервите са нежни и фини . Време е да кажа ,че съм лекар ,но в момента на моето заболяване съм само пациент .ПОтвърждавам за парите в Токуда - 300 лева са .За сравнение - Гергелчев искал 3000 ,което си е направо престъпление !
МИсля да се срещна и с него , когато си направя ЯМР .ЗАсега съм по-добре , мисля да пробвам консервативните методи ,но си събирам информация за неврохирурзите в София , ако ми се наложи .

# 298
ПОтвърждавам за парите в Токуда - 300 лева са .За сравнение - Гергелчев искал 3000 ,което си е направо престъпление !
Ох, ако можеше наистина човек да си купи здраве! ooooh! Ние за година и половина сме дали 5000 лв. за разни консервативни лечения /без лекарствата/, а ефектът клони към нула.  Confused

# 299
 Sad Sad  Наистина много съжалявам да го чуя .Явно трябва да помислите за оперативно лечение .Аз съм изпълнена със страх от втората криза , макар тази още да не е преминала .ПОнеже съм доста динамичен човек , неизбежно е да я получа .

Общи условия

Активация на акаунт