Остави ме в момент на нужда

• 26 283
  • 988
  •   1
Отговори
# 900
  • SF
Е, те ако така стоят нещата, по-скоро хубавата приятелка трезвен ще предпочете да го прибере.

# 901
  • София
Ох, ама моля ви се. Кой назад каза, че ще си прибере мъжа пиян, че да не го прибере някоя хубава приятелка Grinning
Това не е точно благородство.

Аз Joy Но въпросът беше дали бихме го пуснали ей така с някоя по баравете. Иначе и заради това бих го прибрала, но не само.

ПП: след достатъчно алкохол, всички приятелки са хубави, а понякога и приятелите Joy

# 902
Ох, ама моля ви се. Кой назад каза, че ще си прибере мъжа пиян, че да не го прибере някоя хубава приятелка Grinning
Това не е точно благородство.
Виж сега, аз не съм ходила на Луната, ама все пак знам, че я има. Та така и с някои човешки качества - ти може да не ги притежаваш или да не ги забелязваш у хората, ама това не значи, че не съществуват.
Сори, нищо лично.

# 903
  • София
Ниска летва, но мерси за портрета.

/Късно се намеси. Написала съм още на първите страници, че бих я взела. Противя се на схващането, че трябва да скокнеш с кеф за някого, който нарочно се прави на леш, за да го "спасиш" и да му се докажеш.

Всъщност, обезценката на потребители с различно мнение, биейки им по същността на неблагодарни, неблагородни и подобни тщеславни добродетели, също е форма на манипулация, да ги бенднеш, да се почувстват виновни едва ли не. Вижда ми се неблагородно Grinning

# 904
На мен са ми благородни делата, не форумното присъствие Stuck Out Tongue Мерси и аз за портрета.

# 905
  • София
Портрет? Никога. Коментирам конкретно действие, не човека. Wink

# 906
Щото то действието не го извършва човека Simple Smile

# 907
  • София

/Късно се намеси. Написала съм още на първите страници, че бих я взела. Противя се на схващането, че трябва да скокнеш с кеф за някого, който нарочно се прави на леш, за да го "спасиш" и да му се докажеш.

И авторката влиза в тази категория?

# 908
  • София
А не бе, Лъвичке, как да не влиза. Нали и това нищим вече не знам си колко страници.

За мен си е точно това. Личи си дали викаш гадже, щото просто той ти е първата мисъл в главата, или го викаш с хиляди очаквания, защото вече така или иначе си разочарована от неговата не*бателност.

Fearnot, хората постъпват по определени начини и реагират в определени ситуации, невинаги едно действие отразява същността им. Т.е. когато нещо ми се стори тъпо или манипулативно, ще кажа, че в конкретната ситуация си постъпила тъпо или манипулативно, няма да заключа генерално каква си като същност и да те сложа в графа лоша, добра и т.н.
Това визирах под личностен портрет vs коментар на действие.

# 909
Случката е показателна и за още някои неща - как жени, които са извън очертаните от мъжа граници, жени които не са му приоритет и присъствието им в живота му нито е важно, нито желано, но стоят и се борят за една илюзия - за връзка, която реално не съществува. Вместо да гледа напред и да гради живота си върху здрава основа, авторката се опитва да строи върху пустиня.
Човекът си е очертал границите, точка. Или приемаш, или не приемаш. А тя хем ги приела, хем се сърди че той не позволява да бъдат нарушени.
Това, което й се е случило ще й бъде ценен урок. Бързо и лесно се свиква на хубавото, на вниманието и грижата.
Ако той беше отишъл да я вземе, такова поведение на авторката щеше да й стане навик (изобщо не ме питайте как съм сигурна в това - животът сам доказва), като вижда, че номера минава, защо пък не. Все пак целта й е да му стане приоритет. А после - и границите тя ще определя, и ролите ще бъдат сменени..
Сега поне ще знае, че решенията на човека трябва да се уважават. Приемаш и се съобразяваш или просто заминаваш.
Не може хем да приемаш, хем да претендираш.
Който разбрал, разбрал..

# 910
  • София
Може би като се е напила са се отключили тези неща. Но не мисля, че е отишла на заведение с подобни амбиции. Авторката не е от типа да привлича внимание по този начин, тя е от типа да се доказва колко е ненатраплива. Та не бих й приписала такъв подход с толкова лека ръка. Струва ми се, че прекалено много хора в тази тема не могат да излязат от личната си перспектива.

# 911
Струва ми се, че прекалено много хора в тази тема не могат да излязат от личната си перспектива.
А, добро утро Grinning Безнадеждно е.

# 912
  • София
По принцип може, но за мен пасивността в един момент винаги излиза нааяве с истинските чувства. Мисля, че точно ти го каза, прощавай, ако се бъркам - че дори на нея не й е понесло да не е фактор. Но това става още със звънкането според мен, а не постфактум- с темата й тук.

# 913
  • Тра-ла-ла
. Струва ми се, че прекалено много хора в тази тема не могат да излязат от личната си перспектива.
Нещо от звездите е. Напоследък много агресия по темите. Може би Ретроградния Меркурий е виновен Bowtie

# 914
  • София
По принцип може, но за мен пасивността в един момент винаги излиза нааяве с истинските чувства. Мисля, че точно ти го каза, прощавай, ако се бъркам - че дори на нея не й е понесло да не е фактор. Но това става още със звънкането според мен, а не постфактум- с темата й тук.

Да, така е. И точно затова тя трябва внимателно да анализира собствените си чувства. За мен не е толкова показателно първото обаждане. За нея той е близък, звъннала му е. Но следващите, колко бяха, 14? Тук вече определено има бунт срещу отношението му. Но не съзнателен, умишлен и предварително планиран, а за мен разликата е голяма.

Джулая, ех тоз Меркурий Joy

Общи условия

Активация на акаунт