ШЕСТОКЛАСНИЦИ 2020/2021

• 26 694
  • 729
  •   1
Отговори
# 180
Имаше и споделящи, и обработващи. Joy
Тази година не е така, но пък има неща, качени в пощата. Не са много, но има.

# 181
  • при моите любими
И за нас тази учебна година приключи официално. По всичко са оформени и върнаха учебници. Липсваше ми информация за това какво ще правят на 15 ти, но понеже имам и четвъртокласник и учителката ни каза, че всички ученици трябва да приключат всичко до 14 часа, тъй като училището ще се подготвя за матурите на следващия ден. Явно ще викнат всички сутринта да им раздадат бележниците. Защото те са на две смени и големите са следобед при нас. По математика ще купуваме помагали с тестове да решават през ваканцията. И чакам списък с книги. А от седмокласната тема си снимах произведенията, които влизат в матурите. Ето снимка за който не е видял.
а това са от 5 и 6 клас

# 182
  • Майничка
В списъка за 7 клас май не видях "По жътва" и "По жицата".

# 183
  • София
И ние приключихме учебната година. Младежът върна учебниците и е оформен по всичко с 6. До последно се чудеше по ЧП с колко ще завърши, защото беше между 5 и 6, но правиха тест и изкара 6-ца. Госпожата им дала възможност да си повишат оценката, като направят презентация на тема “Болести на половата система”. Естествено, никой не е представил презентация. Много ми е интересно, как госпожата подбра точно тази тема от целия раздел и какви снимки се очаква да сложат децата в презентацията.
За мен това си е чиста подигравка с децата!
Сега ще го оставя да си почива и да събира сили за другата година. През август ще започна да му давам по някоя задача за преговор, но дотогава мисля да не го тормозя.
За вируса с хремата и гърлото, ние също го минахме. Малката се върна от зелено училище с хрема и брат й прихвана от нея. За няколко дни се оправиха.

# 184
  • при моите любими
В списъка за 7 клас май не видях "По жътва" и "По жицата".
Без да искам като съм снимала съм ги отрязала. Ето допълнението

# 185
  • Майничка
Rouzi, според мен, учителката на сина ти е подходила много добре тактически с тази презентация, жалко че никой не е клъвнал. Деца, деца, ама в 8 клас вече близо 1/4 са имали или полов контакт и колкото по-отрано имат едно на ум за предпазни средства, толкова по-добре. Преди обикновено статистиката касаеше само момичета, които се сгаджосваха с батковци, сега има и обратна тенденция - "какички", които тръгват с по-малки момчета, явно има някакъв престиж и за двете страни.
Сещам се за вица за майката с тийн при кожния:
Скрит текст:
- Докторе, има му нещо на пишлето.
- Госпожо, от днес наричаме пишлето член и започваме да лекуваме сифилис.

# 186
И при нас свърши годината, в понеделник се предават учебниците. Само по география 6ца, имаше шанс и по ЧП, но мързелът победи! По всичко друго е 5. Определено ще продължи с уроците, много мислех и на школа, но с тази липса на ангажираност, ще се давам парите напразно...поне да има индивидуално отношение. Важното е, че вече сме във ваканция, поне малко отдих Wink, въпреки че ще трябва да се натискаме за задължителната литература, но ще си дам малко почивка 1 месец.

# 187
  • Майничка
Аз вече успях да пробутам най-обемното -  "Немили-недраги", "До Чикаго и назад" и "Бай Ганьо", в пълен размер. Даже и "Една българка", явно по погрешка.😁
Другите разкази и стиховете няма да са проблем.

# 188
  • Пловдив
И дъщеря ми имаше имаше да прави презентация на темата за Хигиена и болести на половата система. Доста прочете в интернет, събра информация, аз използвах момента да си поговорим и по тези теми. Много се надяваше госпожата да я оцени, без да се налага да я представя пред класа. Разбира се, всички искали да си я прочете с час Confused Имало смях, имало дискомфорт, но такъв е живота. Неудобството днес е за предпочитане пред неподготвеността утре.
По отношение на задължителната литература за лятото - нашата учителка каза, че за нея най-важно е децата да четат. Без значение какво. Криминални, любовни, приключенски, фентъзи романи... Задължителните ще ги научат без проблем. Но четенето на книги обогатява речника, изказа, а това помага за преразкази, тези и т.н. При дъщеря ми помага и за правописа, има зрителна памет и ако я е срещала думата в книга я помни как се пише.

# 189
Моят не е от отличниците. По всички важни предмети, без английски, където е отличник - 5. Но по физическо, музика и технологии -6. Голям мързел. Всичко му досажда и само гледа да седне на игрите. Важното е да сме живи и здрави и да оцелеем догодина.
Искам да питам, на вашите деца пишат ли им оценки за активно участие и какви? Една от госпожите ни всяка година, накрая, пише на част от децата тройки или двойки за активно участие и им намаля срочната оценка. Не ми е много ясно, но си мисля, че тази оценка трябва да се поставя като бонус.

# 190
Не смятам да го карам да чете целите произведения от задължителната литература, само откъсите, които са в христоматията и които реално ще изучават. По-добре да си прочете няколко книги, които са му интересни отколкото да се мъчи цяло лято с Немили-недраги. Последно чете "Магистериум", 4 книги са. Даже презентация прави по литература за тях. Сега съм му дала "Трилогия за Бартимеус". После може да е "Играч първи, приготви се".

# 191
  • Майничка
В тази връзка, преди десетина години (май около кампаниите с "Кънчо" и  "Попитай Маги"), МЧК имаха кампания за полова просвета и раздаваха презервативи и ескапеле в гимназиите. Младежите масово надуваха презервативите и мятаха в коша хапчетата (докато не ги светнахме каква е цената в аптечната мрежа). А доста от тях вече си имаха контакти.

# 192
Здравейте . Младежът завърши с 5.70 и е доволен. Има 5 по история и математика. Догодина трябва да е със отлични оценки - знания ако иска да влезе в желаното училище. Днес каза ,, завършвам с отличен 5.70" викам му честито ама си мисля... ще трябва да се стегнеш още 😂
Догодина + физика, химия и биология! Един месец релакс и мятаме български и математика да не го хване амнезия .😁 🤘 Пък след седми клас да прави каквото иска. 🤷😁
Приятна почивка и на нас ! 🌷🍷😊

# 193
И при нас нанесоха снощи последните оценки. Всичко е 6. Доволна съм. В понеделник нямам идея какво ще правят, във вторник ще връщат учебниците и са се организирали да се почерпят след това.
Купила съм Немили-недраги, Бай Ганьо и До Чикаго и назад. Каза, че ще вземе една от тях на морето. Миналата година на плажа прочете Под  игото. Дори му хареса, което ме изненада. Та се надявам да прочете целите произведения и тази година.
Оставям го да почива активно седмица-две. След това море, планина и чак след това може да почна да го тормозя с нещо.
Аз ще съм от ползващите ПИта и материали, но в наше село няма такива екзотики - няма школи, няма ПИ, та ще се борим сами.

# 194
  • София
Докато разбера, защо няма коментари в темата, и аз като Мандаринка се включвам направо в новата тема за края на учебната година.
И ние завършихме само с една петица по ЧП. Rouzi, аз даже не съм разбрала, че е имало предложение за повишаване на успеха с такава презентация. Девойката е спестила информация. Като цяло съм доволна от нея. Напрактика от фервруари до средата на април почти не е била на училище заради състезания и лагери в страната и чужбина и й се налагаше да наваксва сама и да я изпитват отделно.
Аз реших да й подбутна “Немили-недраги” да я прочете набързо - цялата. 100 страници не са много и ми се срува, че трябва да добие цялостна представа за произведението, а не да зубри отделни глави оттук-оттам. За “Под игото” направих компромис, но тук ще настоявам.
Стигна до трета страница, сууупер отегчена дойде при мен и ми каза, че НИЩО не разбира. Rolling Eyes Направо се отчайвам...Защо брат й преди 3 години не ми зададе нито един въпрос, четейки книгата и всичко разбираше...
Започнах да я чета на глас, обяснявайки архаизмите и анализирах описания, действията, думите и постъпките на героите. По едно време я поглеждам да разбера дали всичко й е ясно, а тя затворила очите и сладко спи на фона на обхваналия ме патриотичен патос. Събудих я и а-ха да отнесе един задвратник:(... Май ще трябва да сменя тактиката - Тя да чете, а аз да я слушам и да обяснявам...ох. Книгата наистина е трудна за четене, да не кажа скучна Flushed Как не промениха нищо в тези изпити от 50 години...(наскоро намерих едни тетрадки на майка ми с разтеглени локуми на  тема “Македонски преминава Дунава”...)
Заради едната заветна гимназия трябва да си превърнем децата в зубъри Sad.

Последна редакция: сб, 12 юни 2021, 19:34 от Skiorche

Общи условия

Активация на акаунт